سوفیانیوز
سوفیانیوز: با اعلام نتایج اولیه کنکور 1403 داوطلبان باید کمکم خود را برای انتخاب رشته آماده کنند، شاید فکر کنید مهمترین مرحله برای داوطلبان کنکور دادن است اما باید بگویم انتخاب رشته از کنکور دادن هم مهمتر و سرنوشتسازتر است. قرار است حداقل چهار سال در رشته دانشگاهیتان تحصیل کنید و احتمالاً یک عمر مرتبط با آن کار کنید.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، انتخاب صحیح رشته تحصیلی، نقش بسیار مهمی در آینده شغلی افراد دارد. چهبسا دانشجویانی که سالها در یکرشته خاص تحصیل مینمایند و بعد از صرف زمان و هزینه بالا، پس از فارغالتحصیلی بیکار میمانند و یا اینکه نمیتوانند در رشته خود به فعالیت و کار بپردازند. در مقابل افرادی نیز با انتخاب درست و هوشمندانه، بهسرعت جذب بازار کار میشوند. بنابراین بهتر است قبل از انتخاب رشته تمام جوانب کار را بسنجید. بهعنوان مثال میتوان رشتههای تحصیلی که بهترین بازار کار رادارند، شناسایی کرد و از انتخاب رشتههایی که بازار کار آنها مناسب نیست نیز خودداری کرد. در این محتوا قصد داریم شمارا با پردرآمدترین رشتههای دانشگاهی آشنا کنیم.
برخی از داوطلبان زمان انتخاب رشته احساساتی میشوند و به توصیه دیگران یا حتی چشم و همچشمی کردن بیشتر از آینده خودشان اهمیت میدهند. ببینید انتخاب رشته دانشگاهی بخش زیادی از آینده شغلی و اقتصادی شمارا تعیین میکند پس بهتر است معیارهای درستی برای انتخاب رشته داشته باشید. چه معیارهایی؟
قبل از هر چیزی خودتان را بشناسید، در چه زمینههایی استعداد دارید، به چه نوع کارهایی علاقه دارید و چه برنامهای برای آینده دارید. در ادامه در مورد سختی هر رشته، بازار کار و درآمد آن، طول مدت تحصیل، امکان ادامه تحصیل و وضعیت مهاجرت رشته موردنظرتان تحقیق کنید. بسیاری از جنبههایی که نام بردیم شخصی هستند و خودتان باید در مورد آنها نظر بدهید، به همین خاطر از بین همه معیارها میخواهیم در مورد درآمد و بازار کار رشتهها صحبت کنیم.
درست است که برخی رشتهها درآمد و آینده شغلی بهتری نسبت به سایر رشتهها دارند؛ اما بازهم درآمد افراد در همین مشاغل پرطرفدار هم بسیار متفاوت است. برای مثال یک حسابدار اگر بتواند شرکت حسابداری خودش را تأسیس کند، درآمدش بسیار بیشتر از زمانی است که بهعنوان حسابدار برای یک شرکت دیگر کار میکند. حتماً شنیدهاید که فرقی نمیکند چه شغلی دارید یا در چه رشتهای تحصیلکردهاید، سعی کنید در کارتان بهترین باشید. عوامل مؤثر بر درآمد رشتههای مختلف عبارت است از:
مهارت و تجربه فرد
بهروزرسانی اطلاعات
توانایی در برقراری ارتباطات
میزان خلاقیت فرد
سابقه کاری
نوع رشته
دانشگاه محل تحصیل
شهر، کشور یا منطقه محل سکونت
اکثر داوطلبان رشته ریاضی به امید مهندس شدن سمت این رشته میآیند چون مهندسی در تمام دنیا یک شغل باپرستیژ و پرطرفدار است اما برای موفقیت در این رشته باید یک ذهن خلاق و یک اراده آهنین داشته باشید!
مهندسی برق، کامپیوتر، عمران، نفت، مکانیک، صنایع و مهندسی پزشکی ازجمله پرطرفدارترین و پردرآمدترین رشتههای مهندسی در دنیا هستند.
اکثر داوطلبان رشته تجربی سودای پزشک شدن در سر دارند و اصلاً به عشق قبولی در رشته پزشکی وارد رشته تجربی میشوند. اما تعداد زیادی از این داوطلبان دررسیدن به هدف خود ناکام میمانند یا سالها عمرشان را پشت کنکور سپری میکنند. بااینحال در گروه آزمایشی تجربی رشتههای دانشگاهی زیادی وجود دارند که بازار کار و درآمد آنها در ایران و جهان بسیار عالی است. رشتههایی مثل داروسازی، پرستاری، دندانپزشکی، تغذیه، فیزیوتراپی، دامپزشکی، اتاق عمل، رادیولوژی، مامایی، علوم آزمایشگاهی و…
برخلاف تصور عموم مردم که فکر میکنند فقط دکترها و مهندسها میتوانند درآمد خوبی داشته باشند، بسیاری از فارغالتحصیلان رشته انسانی هم میتوانند در مشاغل مختلفی هم در ایران و هم در سایر کشورهای خارجی بدرخشند.
رشتههایی مانند وکالت، روانشناسی، حسابداری، هتلداری، علوم سیاسی، مدیریت امور بازرگانی (و سایر رشتههای مدیریتی) و نیز دبیری ازجمله پولسازترین رشتههای انسانی در کل دنیا هستند.
اگرچه درآمد افراد در رشتههای انسانی تا حد زیادی به میزان خلاقیت آنها و تواناییشان در برقراری ارتباط مؤثر بستگی دارد.
هنر که نان و آب نمیشود، بیشتر هنرمندها افراد فقیر و کم درآمدی هستند؛ چند بار چنین جملات بیاساسی را شنیدهاید؟ اگر به رشتههای هنری علاقه دارید و در این رشتهها استعداد دارید، اصلاً به چنین نظرات بیپایه و غیرواقعی اهمیت ندهید. درآمد رشتههای هنری بسیار متغیر است و از درآمدهای بسیار کم تا درآمدهای زیاد و لاکچری را شامل میشود.این دیگر به خودتان بستگی دارد که چقدر ذهن باز و خلاقی داشته باشید و چقدر از جانودل مایه بگذارید