سوفیانیوز
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه همیشه تحقیقات و پژوهش فدای مسائل فوری دانشگاهها میشود، گفت: باید بتوانیم عرصه فناوری و پژوهش را به صورت ویژهای مدیریت کنیم.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در پنجاه و نهمین اجلاس معاونان پژوهشی و فناوری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی پژوهشی پارکهای علم و فناوری که امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: این نشست از اهمیت ویژهای برخوردار است و جهتگیری آموزش عالی را در مقطع زمانی تعیین میکند. وقتی صحبت از مدیریت در نهادهای پژوهشی و فناوری و موسسات و گروههای تحقیقاتی میشود، سبک مدیریتی هم جلوههای ویژه خودش را میطلبد.
رئیس دانشگاه تهران افزود: زمانی که از یکی از روسای دانشکدههای هاروارد سؤال میشود شما چه شکلی را برمیگزینید تا با دانشجویان و اساتید به تعامل برسید، وی میگوید من مدیریت نمیکنم و واژهای که بیان میشود مدیریت بر مدیریت ناپذیر مفهومی است که در خصوص نهادهای تحقیقاتی پژوهشی استفاده میشود. خودِ این عبارت معانی بسیار عمیق و غنی در خود جای داده است که نیاز است برای الگوهای مختلف مدیریت در حوزههای پژوهشی، کتابها و مقالات مختلفی نوشته شود.
مقیمی اضافه کرد: به دو نظام آموزش عالی در سطح کلان فکر میکنیم که همان مدیریتی است که در یک نظام بروکراتیک اعمال شود؛ یعنی بتوانیم آن را در سطح آکادمیک استفاده کنیم.امروزه مدیریت دانشگاهی به عنوان یک حرفه مطرح شده و مدیران باید بتوانند به صورت حرفهای فعالیت کنند.
رئیس دانشگاه تهران گفت: ویژگیهای کاملاً متفاوتی در کارکرد پژوهش و فناوری با حوزههای دیگر وجود دارد. در حقیقت حوزه پژوهش در جایی قرار دارد که حتما باید حرفهایگری در آن از اهمیت ویژهتری برخوردار باشد که متأسفانه این سطح بروکراتیک راجع به نهاد علم و دانشگاهها بهکار برده میشود. باید اقدامات زیادی در این راستا انجام دهیم و مدیریت حرفهای را متفاوت با دستگاههای اجرایی داشته باشیم و بتوانیم به صورت ویژهای عرصه فناوری و پژوهش را مدیریت کنیم.
مقیمی افزود: همیشه تحقیقات و پژوهش فدای مسائل فوری دانشگاهها میشود.