سوفیانیوز
سوفیانیوز: هافمن استاد مرکز تحقیقات حیاتوحش دانشگاه کیوتو، اعتراف میکند که فهمیدن اینکه آیا یک حیوان خودش را مداوا میکند یا خیر، تا حدودی شبیه یک حدس حسابشده است. او میگوید: ما فقط میتوانیم آنچه را که میبینیم توصیف کنیم و سپس نتایج آن اقدامات را بسنجیم.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، دانشمندان در مطالعهای در سال 2022 روی شامپانزهها در گابُن، درمجموع 76 بار متفاوت مشاهده کردند شامپانزهها بهطور تصادفی خودشان را زخمی کردند. در 19 مورد از این موارد، شامپانزهها بهطور غیرعادی زخمشان را با حشرات لهشده درمان کردند.
شامپانزهای به نام فِرِدی که زخمی یکروزه روی بازوی چپش داشت، در حال برداشتن یک برگ و جدا کردن یک حشره ناشناس از برگ با دهانش و سپس له کردن آرام آن روی جای زخمش مشاهده شد. شامپانزهها این کار را برای یکدیگر نیز انجام دادند: یکی از شامپانزههای ماده حشرهای را گرفت و آن را به شامپانزهی نر غیر خویشاوند دیگری داد تا آن را روی زخم باز یک نر غیر خویشاوند دیگر قرار دهد.
سیمون پیکا، محقق تطبیقی زیستشناختی دانشگاه اُسنابروک، میگوید این رفتارها تصادفی نبودند، اما چیزی که ما نمیدانیم این است که آیا این رفتار واقعاً به بهبود زخم کمک میکند یا خیر.
پیکا میگوید ممکن است این رفتارها یک رسم اجتماعی باشد که شامپانزهها در اجتماع خودشان یاد گرفتهاند، اما با توجه به زمینهی مبهم زخمها، منطقی است باور کنیم این رفتار خوددرمانی است.