سوفیانیوز
سوفیانیوز: معاون علمی رییس جمهور گفت: بنیاد ملی نخبگان از ماه آینده رویکرد جدیدی در بحث شناسایی و حمایت از نخبگان خواهد داشت.
به گزارش سوفیانیوز به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز 2 بهمن در بیست و نهمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی در محل دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: بنیاد ملی نخبگان از ماه آینده رویکرد جدی در بحث شناسایی و حمایت از نخبگان خواهد داشت.
وی گفت: متأسفانه در حوزه نخبگان علوم پزشکی به دلایل متعددی از جمله سازوکارها، فرآیندها و نبود درآمد حین کار، نخبگان علوم پزشکی با تنگناهای جدیتری نسبت به نخبگان علوم مهندسی مواجه بودند.
دهقانی اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان از نظام فرد محور و خودظهاری به نظام شناسایی فعال تبدیل میشود به این ترتیب در حمایتها از استادان فعال در حوزه نخبگان حمایت میشود. یعنی اساتید ویژه شناسایی خواهند شد و برای آنها بستههایی تعریف میشود که شامل پژوهانه و خدمات، سربازی و غیره است. این بستهها در اختیار استادان نخبه پرور قرار میگیرد تا آنها بتوانند جامعه نخبگی را پرورش دهند.
وی افزود: نظام سلامت کشور یکی از بزرگترین سرمایههای انقلاب اسلامی است و فکر نمیکنم در هیچ حوزهای که با مستقیم با زندگی مردم در ارتباط باشد از اول انقلاب تا این مقدار سرمایهگذاری صورت گرفته باشد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری گفت: از نظر داشتهها، علم، فناوری و خدمات سلامت در دنیا کشوری هستیم که این خدمات را مرهون کادر سلامت و نظام بهداشتی کشور که در این سالها تربیت شدهاند و سرمایهگذاریهایی که صورت گرفته، میدانیم. به جرأت نظام سلامت یکی از مهمترین داشتههای مردمی انقلاب اسلامی است که باید این ظرفیت را هم نگهداشت، هم توسعه و ارتقا داد.
وی با اشاره به افقهای جدیدی در حوزه سلامت یادآور شد: موضوعاتی از جمله پزشکی فرد محور و پزشکی بازساختی به صورت جدی در این افق مطرح هستند و بیماریهایی که بشر سالها و قرنها نتوانسته به آنها فائق بیاید با تغییر پارادایمها و نگرش در سلامت، درمانهای جدی یافتند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور اظهار داشت: حرکت به سمت کار فناورانه یک لزوم جدی است که اگر از آن غفلت کنیم ممکن است با همه داشتههایی که امروز داریم دچار شکاف فناورانه شویم و برخی از داشتههای کنونی را هم از دست بدهیم. حوزه سلامت و جامعه پزشکی باید به سمت فناوری حرکت کند و این یک ضرورت جدی است.
وی گفت: سلامت از آنجایی که بازار مصرف، اقتصاد و کسانی که با آن درگیر است را کاملاً نیاز محور و عملیاتی محور میداند نسبت به حوزههای مهندسی که ایده محور هستند، توفیقات بیشتری در حوزه شرکتهای دانش بنیان کسب کرده است. در جایی که فعالان حوزه سلامت و کادر درمان و پزشکی نیاز، بازار، راهکار و مجوزها را میشناسند و آمادهاند که به سراغ توسعه محصول و خدمت جدید بروند موفق شده ایم.
دهقانی یادآور شد: جامعه پزشکی و سلامت دستاوردهای خوبی در حوزه دانش بنیان داشته است اما از استادان بهنام در حوزه علوم پزشکی میخواهم که با همکاری حوزههای فنی و مهندسی و علوم انسانی اشتراکات فناوری داشته باشند و با هم همکاری کنند تا بتوانیم توفیقات بیشتری در حوزه دانش بنیانهای حوزه سلامت به دست بیاوریم.
وی افزود: سازوکار شناسایی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان ارتقا پیدا کرده است. شرکتهای نوپا پس از 6 ماه فعالیت میتوانند به دانش بنیانی ارتقا پیدا کنند و حتی این شرکتهای نوپای دانش بنیان تا زمانی که گردش مالی بالای 5 میلیارد تومان نداشته باشند با صرف ارائه اظهارنامه، از معافیت مطلق مالیاتی برخوردار میشوند. به هستههای فناورانه پیشنهاد میکنم از ظرفیت قانون جهش دانش بنیان تولید دانش بنیان استفاده کنند تا شرکتهای حوزه سلامت توسعه بیشتری داشته باشند.