سوفیانیوز
سوفیانیوز: یکی از بزرگترین منابع برای انتشار مقالات علمی در دنیا اسکوپوس شناخته شده است. در این پایگاه اطلاعاتی علمی آرشیو کاملی از اطلاعات استنادی و چکیده موجود است. این پایگاه ابزار خوبی برای پژوهشگران در حوزههای مختلف است و میزان استنادات مقالهها و کتابها به همراه متن آنها را در اختیار قرار میدهد.
پایگاه اسکوپوس اطلاعات کتابشناختی بیش از 56 میلیون سند از بیش از 5000 ناشر جهان را جمع آوری کرده است. در مجموع این پایگاه اطلاعات بیش از 20000 مجله علمی پژوهشی را در خود نمایه کرده است. اگر تصمیم دارید به یک منبع علمی معتبر دسترسی داشته باشید و مقالات آنرا مطالعه فرمایید پایگاه اسکوپوس بهترین گزینه برای شما میباشد زیرا اسکوپوس با در اختیار گذاشتن یک پلتفرم و ابزار تحلیلی به شما این امکان را میدهد که تحقیقات خود را گسترده تر کنید. اسکوپوس بیش از 22000 عنوان و 5000 ناشر را پوشش میدهد و از آنجایی که به صورت روزانه به روز رسانی میشود تا جدیدترین پژوهش ها و اطلاعات علمی روز را در زمینه های مختلف از جمله تکنولوژی، پزشکی، علوم اجتماعی و هنر در خود جا دهد، این عدد هر لحظه تغییر میکند.
اسکوپوس به هر نویسنده کد 16 رقمی منحصر به فردی اختصاص داده است که با وارد کردن آن کد در قسمت ORCID ID میتوان مدارک آن نویسنده را جستجو کرد. این کد، برای تمایز دادن بین نویسندگان دارای نام مشابه، مفید است. همچنین نام نویسندگان ممکن است به فرمتهای مختلف نوشته شود که با داشتن کد هر نویسنده تمام مقالات نویسنده که نام وی با فرمتهای مختلف نوشته شده بازیابی خواهد شد.
مقاله باید کیفیت بسیار زیادی داشته باشد تا از مرحله داوری این ژورنالها عبور کند. یک مقاله اسکوپوس استاندارد و چهارچوب مشخصی همانند سایر مقالات علمی و معتبر در دنیا دارد. و ساختار منسجم و یکپارچهای دارد. برای اینکه مقالات علمی قابل پذیرش و چاپ در ژورنالهای معتبر باشند باید به بهترین نحو ویرایش و ترجمه شوند. مراحل چاپ مقاله در ژورنالهای معتبر به ترتیب زیر میباشد:
ترجمه تخصصی مقاله
ویرایش تخصصی مقالات
پارافریز مقالات تخصصی
انتخاب ژورنال مناسب
فرمتبندی صحیح
سابمیت مقاله
چاپ مقاله
با توجه به اینکه سالانه مجلات پایگاه اسکوپوس به روزرسانی میشوند ممکن است در طول یکسال مجلاتی به این لیست اضافه یا کم شوند و به همین جهت میبایست قبل از سابمیت مقاله به یک ژورنال ابتدا به فکر اعتبار سنجی آن باشیم اعتبار سنجی مجلات علمی اسکوپوس با مراجعه به سایت رسمی آن میباشد که میتوانید با مراجعه به سایت رسمی پایگاه اسکوپوس و یا سایت اعتبار سنجی ژورنال به نشانی http://journalchecker.ir عنوان یا issn مجله خود را جستجو کنید و مناسبترین مجله ای که مد نظر دارید را انتخاب کنید. سعی کنید قبل از سابمیت مقاله حتما مجله مورد نظرتان را اعتبار سنجی کنید اگر ژورنالی که مقاله را سابمیت کرده اید جز مجلات بی اعتبار موسسه اسکوپوس باشد در این صورت چاپ مقاله حائز اعتبار و امتیاز نخواهد بود.
ضریب کیفیت مجله علمی پژوهشی و مقاله، تحت عنوان Quartile (به اختصار Q) میباشد و همانطور که از نامش هم بر میآید شاخصی است جهت تقسیم بندی جامعه آماری به چهار بخش یا چارک (Q1 ،Q2 ،Q3 ،Q4).
نمره Q یا Quartile Score در حقیقت برای رتبهبندی مجلات اسکوپوس استفاده میشود که در آن بر اساس هر طبقهای که مجلات در آن قرار دارند، امتیازی بین Q1 تا Q4 به آنها تعلق میگیرد. بنابراین:
Q1: نشان دهنده آن است که مجله از لحاظ رتبه جزء 25 درصد بالای یک مقوله موضوعی قرار دارد.
Q2: نشان دهنده این است که مجله از لحاظ رتبه، جزء طبقه میانی یعنی 25 تا 50 درصد یک مقوله موضوعی قرار دارد.
Q3: نشان دهنده این است که مجله از لحاظ رتبه، جزء طبقه میانی به سمت پایین یعنی 50 تا 75 درصد یک مقوله موضوعی قرار دارد.
Q4: نشان دهنده این است که مجله از لحاظ رتبه، جزء طبقه پایین یعنی 25 درصد انتهایی یک مقوله موضوعی قرار دارد.
با توجه به این نکته که در محاسبه ضریب تاثیر، رتبه و جایگاه ژورنال در گروه تخصصی اش بطور مستقیم بیان نمیشود. شاخص Quartile بدین منظور کاربرد پیدا خواهد کرد و معرف جایگاه ژورنال در حیطه تخصصی اش (Category) میباشد. درنتیجه بهترین ژورنال ها در یک حوزه تخصصی مشخص، جزو 52 درصد اول رتبه بندی خواهند شد و رتبه Q1 به آنها تعلق میگیرد. بدین شیوه میتوان ذهنیت دقیقتری نسب به جایگاه ضریب تاثیر یک ژورنال پیدا کرد.
هر دو نمایه JCR و Scopus منطبق با ضرائب اختصاص داده شده برای ژورنالها، دارای تقسیم بندی Quartile متعلق به خود هستند.