کد خبر: 2878
دوشنبه 21 اسفند 1402 - 16:44
دوشنبه 21 اسفند 1402 - 16:44

شایع‌ترین علل کاهش ضریب هوشی چیست؟

شایع‌ترین علل کاهش ضریب هوشی چیست؟

سوفیانیوز: هرچقدر هم که باهوش باشید عادت‌های ناسالم می‌تواند ضریب هوشی تان را پایین بیاورد. هرچقدر هم که باهوش باشید عادت‌های ناسالم در زندگی می‌تواند به مغزتان آسیب بزند.

دلایل کاهش ضریب هوشی

محققان می‌گویند مغز برای انجام دادن چند کار به طور همزمان با هم، طراحی نشده است. زمانی که فرد این کار را می‌کند و تمرکز خود را سریع از یک کار به کار دیگر معطوف می‌کند، هر بار این کار را انجام می‌دهد، به قسمت شناختی مغز آسیب می‌رسد. در این شرایط (سوخت مغز) سریع‌تر مصرف می‌شود و در نتیجه مغز سریع‌تر خسته می‌شود. انجام دادن چند کار با هم مانع از تفکر عمیق و خلاق می‌شود.

هوش

اینترنت

جست‌و‌جوهای اینترنتی

دسترسی نامحدود به اطلاعات، چه در منزل و چه در بیرون از منزل، با فشار دادن یک دکمه می‌تواند هم خوب باشد و هم بد. به گفته محققان، داشتن مشاغلی که شیفت کاری شب دارند و یا مسافرت‌های هوایی مداوم با اختلال رفتاری همراه هستند. این که بتوانید آدرس‌ها، شماره تلفن‌ها، دستور غذا، اسم‌ها، رویدادها و ... را به آسانی پیدا کنید، نیاز به یادآوری و به خاطر سپردن را در شما کاهش می دهد.

اگرچه این فناوری به صورت مستقیم روی مغز تأثیر نمی‌گذارد، اما بر نحوه ذخیره کردن اطلاعات در حافظه تأثیر می‌گذارد؛ به عنوان مثال ما راحت‌تر می‌توانیم به یاد بیاوریم که اطلاعات کجا ذخیره شده‌اند تا این که به یاد بیاوریم خود اطلاعات چه بوده اند.به گفته متخصصان مایکروسافت، به طور میانگین در طول 15 سال، میزان تمرکز ما از 12 ثانیه به 8 ثانیه افت پیدا کرده است.

زیاده روی در مصرف میوه‌ها

مصرف زیاد فروکتوز (قند طبیعی موجود در میوه‌ها) توانایی هورمون انسولین برای سوخت و ساز قند خون و تولید انرژی در بدن را کاهش می‌دهد. البته منظور مصرف خیلی زیاد میوه است، نه مصرف مورد نیاز روزانه هر فرد. در این میان می‌توان با مصرف امگا- 3 از مغز محافظت کرد.

میوه

خستگی سفر با هواپیما و کار شبانه

همه ما می‌دانیم که تقریبا یک روز پس از پرواز با هواپیما، فرد هنوز گیج است. این تأثیر می‌تواند چند هفته با فرد باقی بماند.نتایج بررسی روی نمونه‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد، اختلال ریتم شبانه روز (ساعت داخلی بدن)، کارایی هیپوکامپ مغز را کاهش می‌دهد. به گفته محققان، داشتن مشاغلی که شیفت کاری شب دارند و یا مسافرت‌های هوایی مداوم با اختلال رفتاری همراه هستند.

هواپیما

همزمان راه رفتن و آدامس خوردن

در گذشته گفته می‌شد که آدامس جویدن یک ورزش است که جریان خون را به مغز افزایش می‌دهد، اما آزمایش‌های اخیر، خلاف این موضوع را نشان می‌دهد. به گفته محققان، جویدن آدامس برای چند ساعت باعث حواس پرتی می‌شود.

آدامس

مصرف غذاهای چرب

مصرف چربی‌های اشباع مانند (کره، نیمرو و...) مانع عملکرد دوپامین مغز می‌شود (دوپامین، انتقال دهنده عصبی حیاتی است). نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که غذاهای چرب، عملکرد شناختی فرد را مختل می‌کند.

چربی