سوفیانیوز
افرادی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند، در صورتی که مشمول سربازی باشند نمی توانند به راحتی به یک کشور خارج از ایران برای تحصیل کردن، عازم شوند.در این مقاله از سوفیانیوز قصد داریم شرایط ادامه تحصیل در خارج برای مشمولین را بررسی کنیم.
پسرانی که به سن 18 سالگی رسیدهاند برای مهاجرت به خارج نیازمند کسب مجوزهای لازم از نظام وظیفه هستند. به عبارتی این افراد حق خروج از کشور را ندارند مگر اینکه وثیقهای با توجه به نوع سفر خود در اختیار نظام وظیفه بگذارند.در ادامه مقاله قصد داریم به بررسی شرایط ادامه تحصیل در خارج برای مشمولین سربازی بپردازیم.
براساس قوانین نظام وظیفه پسران از سن 18 سال تا 50 سال مشمول انجام خدمت سربازی هستند.با این وجود امکان خرید خدمت سربازی برای افرادی که در خارج از کشور هستند امکان پذیر است. شرایط خرید سربازی این گروه از مشمولان به شرح زیر است:
کسانی که پیش از زمان مشمولیت شان در خارج از کشور بودهاند و چند سال است که از زمان مشمول بودنشان برای خدمت سربازی می گذرد و همچنان در خارج به سر میبرند، میتوانند خدمت سربازی خود را با مبلغ 15 هزار یورو خریداری کنند. درآمدهای حاصل از خرید سربازی برای حمایت از سربازان در مناطق مرزی و محروم صرف خواهد شد.
پسرانی که بیش از 18 سال سن دارند. برای خروج از کشور نیازمند کسب مجوز از سازمان نظام وظیفه هستند. شرایط عمومی سازمان نظام وظیفه برای خروج از کشور به شرح زیر است:
مشمولین فاقد غیبت سربازی باشند. به این معنی که در زمان مقرر خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کرده باشند.
دارای معافیت تحصیلی باشند یا وضعیت تحصیلی مشخص داشته باشند.
تحصیلات مشمولان به پایان رسیده و در مهلت معافیت یک ساله باشند.
برای بازگشت بهموقع به کشور وثیقه لازم را در اختیار سازمان نظام وظیفه گذاشته باشند.
ارائه گواهی اشتغال به تحصیل برای دانش آموزان و درخواست مجوز خروج موقت از کشور برای دانشجویان ضروری است.
مهاجرت مشمولین سربازی معمولا به اهداف مختلف همچون تحصیل، سفرهای علمی، زیارتی و مطالعاتی انجام میگیرد. با این وجود مهاجرت کردن با هر کدام از این اهداف نیازمند ارائه وثیقه بانکی و کسب مجوز از سازمان نظام وظیفه است. لازم است بدانید که نوع سفر در مقدار وثیقه تاثیر گذار خواهد بود.
افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند با ارئه 40 میلیون تومان وثیقه میتوانند به مدت 2 سال اجازه خروج از کشور داشته باشند و برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری متقاضی با ارائه 40 میلیون تومان وثیقه میتوانند به مدت 7 سال در خارج از کشور باشند و به تحصیل بپردازند. همچنین این متقاضیان میتوانند با توجه به طول دوره به کشور تردد داشته باشند.
پس از آنکه مشخص شد سرباز مورد نظر شرایط دریافت گذرنامه و معافیت سربازی را دارد. لازم است تا وثیقه و مدارک خود را به سازمان نظام وظیفه تحویل دهد. سازمان مذکور شرایط وی را بررسی نموده و پس از حدود 1 هفته الی 10 روز نتیجه را اعلام می نماید. چنانچه شرایط ایشان تایید شده باشد، نام سرباز مذکور به اداره گذرنامه جهت صدور گذرنامه ارسال می گردد.
برای مهاجرت مشمولین سربازی عموما وثیقه دریافت میشود. این وثیقه به صورت سفته، پول نقد و یا سند ملکی می باشد. همچنین این وثیقه یا به صورت وجه نقد و یا به صورت ضمانتهای بانکی است. البته گفتنی است که همه بانکها این گونه ضمانت نامهها را ارائه نمیدهند، لذا لازم است تا قبل از اقدام به دریافت ضمانت نامه، مفاد آن را از بانک مد نظر خود بررسی نمایید. در زیر شرایط هر کدام از این وثیقهها شرح داده شده است:
چنانچه قصد داشته باشید برای مهاجرت از سند خانه به عنوان وثیقه استفاده نمایید، میبایست سند شش دانگ منزل را در گرو نماینده سازمان نظام وظیفه قرار دهید. در این روش سند زمین مورد قبول نمی باشد. چنانچه منزل مسکونی در تهران بزرگ باشد پس حضور نماینده سازمان وظیفه عمومی و شما در دفتر خانه، ملک مد نظر به تصرف و گرو سازمان نظام وظیفه در میآید. اگر خانه و یا ملک در شهرستان واقع شده باشد برای دریافت مجوز لازم است تا ابتدا توسط نماینده رسمی دادگستری قیمت و ارزش گذاری شده و سپس تاییدیه و نامه مهر شده به تهران ارسال گردد. در گام آخر می توانید با حضور در دفتر ثبت اسناد رسمی وثیقه خود را منتقل نمایید.
شما می توانید سفته و یا پول نقد را برای مهاجرت مشمولین سربازی نزد بانک گذاشته و به ازای آن سند یا ضمانت نامه های بانکی دریافت نمایید. در نظر داشته باشید که این مورد توسط بعضی از بانک ها ارائه میشود.
برای افرادی که دوره سربازی را پشت سر نگذاشتند و قصد مهاجرت دارند، این امکان وجود دارد تا از پول نقد به عنوان ضمانت استفاده نمایند. در این حالت پول نقدی با توجه به نوع گذرنامه (سیاحتی، زیارتی، تحصیلی و …) مبلغی به عنوان سرمایه گذاری بلند مدت نزد بانک قرار داده می شود. بانک به ازای این سرمایه گذاری به شما ضمانت نامه بانکی ارائه می نماید که می توانید به اداره نظام وظیفه ارائه دهید.
باید به این نکته توجه داشته باشید که ارائه ضمانت به صورت پول نقد یکساله است و لازم است که هر سال این تمدید گردد.
در آخرین روش شما این امکان را خواهید داشت که سند 6 دانگ منزلی را در گرو بانک قرار دهید و پس از ارزش گذاری توسط کارشناس های شهرداری و معرفی به بانک، در قبال ملک از بانک مد نظر ضمانت بانکی دریافت نمایید.
مشمولین بهتر است این نکته را در نظر بگیرند که با ارائه وثیقه به سازمان نظام وظیفه و دریافت مجوز خروج از کشور تنها یکبار میتوانند از این مجوز استفاده کنند.
مشمولینی که قصد مهاجرت دارند در گام اول می بایست به شعب پلیس + 10 مراجعه نمایند.
پس از اینکه با کد سخا و کد ملی وارد سامانه خود شدید، میتوانید تاریخ سفر را مشخص نمایید. در مرحله بعد مجوز های لازم، وثیقه ها و تاییدیه مدارک می بایست ارسال گردد تا پس از بررسی، گذرنامه مشمول سربازی صادر شود.
کد سخا وضعیت نظام وظیفه شخص را تعیین مینماید. این کد توسط مراکز پلیس+ 10 صادر می شود.
مهاجرت مشمولین سربازی بایدها و نبایدهای بسیاری دارد که در این مقاله تلاش شد تا به آن پرداخته شود و ابهامات ذهنی شما را برطرف نماید. آنچه مسلم است این مهم است که آقایان پس از 18 سال حق خروج از کشور را ندارند مگر آنکه دوره سربازی خود را پشت سر گذاشته باشند. هم اکنون بسیاری از افراد که قصد مهاجرت و یا سفر به خارج را دارند و جز مشمولین محسوب می شوند با استفاده از تبصرههایی که برای آنها در نظر گرفته شده است، گذرنامه خارجی دریافت میکنند. به گونهای که میتوانند همچون سایر افراد از امکانات و بیمههای مسافرتی استفاده نمایند.