سوفیانیوز
سوفیانیوز: سوسک بمبافکن به دلیل مکانیسم دفاعی منحصر به فردش، تقریباً از دست شکارچیان در امان است. این سوسک زمانی که مورد تهدید قرار میگیرد، یک ترکیب شیمیایی داغ و خورنده را از بدن خود پخش میکند.
سوسک بمبافکن (Bombardier beetle) مکانیسم دفاعی بسیار ویژهای دارد که به آن امکان میدهد از خود در برابر شکارچیان محافظت کند. این سوسک دارای دو غده در انتهای شکم خود است که مواد شیمیایی هیدروکینون و پراکسید هیدروژن را ذخیره میکنند. وقتی سوسک احساس خطر میکند، این مواد به محفظهی دیگری منتقل میشوند که در آنجا آنزیمهای خاصی واکنش شیمیایی بین این دو ماده را کاتالیز میکنند. نتیجهی این واکنش، تولید گرمای شدید و تشکیل یک ترکیب داغ و خورنده است که با فشار زیاد از بدن سوسک به خارج پرتاب میشود.
این اسپری داغ میتواند به دمای تقریباً 100 درجه سانتیگراد برسد و به صورت دقیق به سمت تهدید هدفگیری شود. این مکانیسم دفاعی نه تنها به دلیل دمای بالا، بلکه به خاطر خاصیت خورندگی مواد شیمیایی، میتواند به شدت به دشمنان آسیب برساند. قورباغهها و دیگر شکارچیان این سوسک به سرعت در مییابند که نزدیک شدن به سوسک بمبافکن میتواند عواقب دردناکی داشته باشد. به این ترتیب، سوسک بمبافکن با استفاده از این مکانیسم دفاعی پیچیده، خود را از خطرات محیطی محافظت میکند.