کد خبر: 10812
یکشنبه 13 آبان 1403 - 15:01
یکشنبه 13 آبان 1403 - 15:01

سرپرست دانشگاه تهران: نظام ترویج، حلقه اتصال بین تحقیقات دانشگاهی و آموزش با کشاورزان است

سرپرست دانشگاه تهران: نظام ترویج، حلقه اتصال بین تحقیقات دانشگاهی و آموزش با کشاورزان است

سوفیایوز: سرپرست دانشگاه تهران بیان کرد که نظام ترویج اهمیت زیادی دارد، زیرا پل ارتباطی میان تحقیقات و آموزش رسمی با کشاورزان است و طیف گسترده‌ای از مخاطبان را در بر می‌گیرد. حسینی با تأکید بر نقش مهم دانش‌آموختگان کشاورزی در این حوزه اظهار داشت که حضور آنان در عرصه‌های سنتی کشاورزی در ایران کمرنگ است.

به گزارش سرویس خبر پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از ایرنا، سیدحسین حسینی در دهمین کنگره ملی ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار با اشاره به برنامه هفتم پیشرفت کشور و نقش مهم بخش کشاورزی در این برنامه اظهار داشت: ترویج کشاورزی نقش عمده‌ای در توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان کشاورزی دارد. کشاورزی در برنامه‌های اول تا سوم پیشرفت کشور، به عنوان محور اقتصاد مطرح شده بود. امنیت غذایی، ارتقای تولید و بهره‌وری سه موضوع مهم در بحث کشاورزی است.

سرپرست دانشگاه تهران با اشاره به برنامه هفتم پیشرفت کشور و هدف رشد 5.5 درصدی تولیدات کشاورزی تصریح کرد: تحقق این رشد کار ساده‌ای نیست و نیاز به تمهیداتی دارد که اگر چالش‌های بخش کشاورزی شناسایی و تبیین و برای حل این چالش‌ها اقدامی نشود، این عدد فقط روی کاغذ می‌ماند. در حالی که اگر ظرفیت‌های بخش کشاورزی به درستی بهره‌برداری شود، تحقق این برنامه میسر می‌شود و می‌تواند حتی افزایش بالای 5.5 درصد را نیز برآورده سازد. قسمتی از شناخت چالش‌های بخش کشاورزی به حوزه ترویج بازمی‌گردد که با احصای آنها، افزایش بهره‌وری میسر خواهد شد.

حسینی با تأکید بر اهمیت نقش دانش‌آموختگان کشاورزی در عرصه کشاورزی اظهار داشت: حضور دانش‌آموختگان کشاورزی در عرصه‌های سنتی کشاورزی کمرنگ است، در حالی که در کشورهای اروپایی و حتی برخی کشورهای همسایه، دانش‌آموختگان در بخش کشاورزی به طور میانگین حضور 50 درصدی دارند.

گفتمان‌سازی مناسب در ترویج کشاورزی منجر به توسعه دانش، کارآفرینی می‌شود

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی نیز به عنوان دیگر سخنران این کنگره، در خصوص اهمیت بخش کشاورزی در استقلال و اقتدار کشور از طریق تأمین امنیت غذایی گفت: در ایران از 130 میلیون تن غذایی که تولید می‌شود، حدود 100 میلیارد دلار ارزش محصولات کشاورزی است، با این حال بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب، فاصله معناداری وجود دارد.

.