سوفیانیوز
سوفیانیوز: تیم تحقیقاتی پس از سه سال تجزیهوتحلیل دقیق که شامل استفاده از میکروسکوپ الکترونی میشد، دریافتند موجودات درون تخمها متعلق به یک ددپای غیر پرنده هستند. آنها همچنین شواهدی یافتند که نشان میداد آنها متعلق به یک اوتاکسون (طبقهبندی تخم فسیلی) ناشناخته هستند که تیم آن را مینیولیثِس گَنزوئِنسیس (Minioolithus ganzhouensis) نامیدند.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از فرادید، پیش از این کشف جدید، کوچکترین تخم دایناسوری که تا به حال پیدا شده بود، 45.5 میلیمتر در 40.4 میلیمتر در 34.4 میلیمتر بود. کوچکترین تخم از تخمهای تازه کشفشده تنها 29 میلیمتر طول دارد و افزون بر این، کاملترین تخم کشفشده در این گروه است. این تخمها سال 2021 در یک محوطهی ساختوساز نزدیک شهر گانژو در جنوب شرقی چین یافت شدند؛ منطقهای که برای دیرینشناسان یکی از بهترینهای جهان برای یافتن تخم دایناسورها است. شش تخم با هم فسیل شده و یک واحد تک را شکل دادهاند و همگی در شرایط نسبتاً خوبی حفظ شدهاند.
محققان از تکنیکهای پراش الکترونی پسپراکنده برای به دست آوردن یک تصویر کلی از پوستههای تخم و موجودات درون آن استفاده کردند. بنا به گفته محققان، تمام تکنیکهای مطالعه آنها تاکنون غیرمخرب بوده و تخمها هنوز در همان وضعیتی هستند که پیدا شدند.
تیم تحقیقاتی قصد دارد به مطالعه تخمها ادامه دهد، از جمله محل کشف را که به خوبی حفظ شده تجزیه و تحلیل کند. در حال حاضر، اطلاعات جدیدی درباره نحوه ساخت لانههای دایناسورها بدست آمده است.
محققان امیدوارند بفهمند کدام نوع دایناسور این تخمها را گذاشته و اینکه فرایند شکلگیری دایناسورها درون تخمهایشان چگونه بوده است. محققان گمان میکنند ممکن است بتوانند درباره فرآیند تولیدمثل دایناسورها هم اطلاعات بیشتری بدست آورند.
برای مشاهدۀ دیگر مطالب در حوزۀ علم و فناوری به این لینک مراجعه فرمایید.