سوفیانیوز
سوفیانیوز: مرگ نوذر، پادشاه ایران، پس از اسارت توسط افراسیاب، ایران را درگیر هرجومرج کرد. این فاجعه، بزرگان ایران را به انتخاب زو فرزند تهماسب برای بازسازی کشور واداشت. پیامدهای این رخداد، نبردهای حماسی میان ایران و توران را رقم زد که قهرمانانی چون زال و رستم در آن نقشآفرینی کردند.
به گزارش سرویس هنر پایگاه خبری سوفیانیوز، مرگ نوذر، پسر منوچهر، یکی از تراژیکترین وقایع شاهنامه فردوسی است. نوذر بهعنوان پادشاه ایران، بهدلیل تصمیمهای نابخردانه و ناتوانی در مدیریت کشور، مورد انتقاد بزرگان قرار گرفت. در نتیجه، زوال اقتدار او به ایران آسیبهای فراوانی وارد کرد.
پس از شکست ایران از تورانیان به رهبری افراسیاب، نوذر به اسارت افتاد. افراسیاب با هدف تضعیف ایران و نمایش قدرت خود، او را به قتل رساند. مرگ نوذر، فقدان اقتدار پادشاهی را به همراه داشت و ایران درگیر هرجومرج شد.
این فاجعه، بزرگانی همچون زال را واداشت تا بهدنبال فردی شایسته برای نجات ایران باشند. پس از مشورتها، زو فرزند تهماسب به پادشاهی برگزیده شد. زو تلاش کرد تا آرامش را بازگرداند، اما آثار شکستهای گذشته همچنان بر ایران سایه افکند.
مرگ نوذر، علاوه بر پیامدهای سیاسی و اجتماعی، آغاز دورانی از کشمکشهای سخت میان ایران و توران بود. این دوره با رشادتهای قهرمانانی چون زال، رستم و دیگر پهلوانان همراه شد که سعی داشتند شکوه ایران را بازسازی کنند.
برای مطالعۀ مطالب بیشتر در حوزۀ هنر بر روی این لینک کلیک فرمایید.