سوفیانیوز
سوفیانیوز: کفپوشهای هوشمند ژاپنی، از لاستیکهای بازیافتی ساختهشده و با هر گام 7 وات برق تولید میکنند. این کاشیها به دلیل طراحی مثلثی و گوشههای انعطافپذیر، در تولید برق مؤثرتر از نسخههای قبلی هستند. مزیت اصلی آنها عدم وابستگی به شرایط آب و هوایی است.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، کفپوشهای هوشمند، یا بهطور دقیقتر کاشیهای الکترومغناطیسی، طراحی مدرنی دارند که به شکل مثلثی و از لاستیکهای بازیافتی (مانند تایرهای کامیونهای قدیمی) ساخته شدهاند. کارکرد این کاشیها بهسادگی در چرخش چرخهای زیر آنها هنگام قدم زدن است که به ازای هر گام، 7 وات برق تولید میکنند. این فناوری در ژاپن توسعه یافته و بهدلیل طراحی مثلثی، تمامی کاشیها میتوانند انرژی تولید کنند. گوشههای انعطافپذیر کاشیها و ژنراتورهای تعبیهشده در آنها باعث میشود برخلاف طرحهای مربعی گذشته، هر کاشی مولد برق باشد. تولیدکنندگان میگویند این کاشیها بهراحتی بستهبندی، حمل و نصب میشوند و انرژی حاصل میتواند برای لوازم برقی یا ذخیرهسازی استفاده شود.
این کاشیها مزایایی نسبت به سایر فناوریهای انرژی تجدیدپذیر دارند. بهویژه در شهرها که فضای کف بیشتر از فضای بامها برای نصب پنلهای خورشیدی است، کفپوشهای هوشمند منطقی به نظر میرسند. برخلاف انرژی خورشیدی یا بادی، این کاشیها به شرایط آب و هوایی وابسته نیستند و حتی در عمق 1.5 متری آب هم کار میکنند. البته، مقدار انرژی تولیدی هر کاشی در مقایسه با دیگر منابع انرژی تجدیدپذیر کمتر است.
در ادامه، هدف شرکت سازنده این است که این کفپوشها به محصولی جهانی و مقرونبهصرفه تبدیل شوند. مدیر عامل شرکت لورنس کیمبل کوک میگوید که این کاشیها باید با قیمتی نزدیک به کاشیهای معمولی فروخته شوند. در حال حاضر، هر مترمربع این کاشیها 600 پوند قیمت دارد، که این امر به این زودی محقق نخواهد شد.
تمرکز فعلی روی استفاده از این کفپوشها برای تأمین برق سیستمهای روشنایی است. این کاشیها در برخی از شهرهای انگلستان و واشنگتن نصب شدهاند و چراغهای ورودی ساختمانها و خیابانها را روشن میکنند. اگر این پروژه موفقیتآمیز باشد، انتظار میرود در مقیاس وسیعتری پیادهسازی شود.