سوفیانیوز
سوفیانیوز: تولید یاختههای عصبی (نورونها) و حفظ انعطافپذیری مغز (Neuroplasticity) از عوامل کلیدی برای حفظ سلامت شناختی، بهبود یادگیری و حافظه، و مقابله با بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون است. انعطافپذیری مغز به توانایی مغز برای ایجاد، تغییر و بازسازی ارتباطات بین نورونها اشاره دارد.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، ادویهها علاوه بر طعمدهی به غذا، خواص زیادی برای بهبود سلامت مغز و تقویت عملکرد شناختی دارند. بسیاری از این ادویهها حاوی ترکیبات فعالی هستند که میتوانند بر حافظه، تمرکز، و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مغزی مؤثر باشند. در ادامه، برخی از مهمترین ادویههای مفید برای مغز و اثرات آنها معرفی میشوند:
زعفران: با افسردگی مقابله می کند، قدرت حافظه و یادگیری را افزایش می دهد. نتایج تحقیقاتی که در سال 2005 انجام شد، نشان داد مصرف روزانه زعفران برای درمان افسردگی خفیف موثر است.
ریحان گیاهی معطر و پرخاصیت است که بهدلیل دارا بودن ترکیبات آنتیاکسیدان و ضدالتهابی، میتواند نقش مهمی در حفظ سلامت مغز و پیشگیری از بیماریهای عصبی داشته باشد.
خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی ریحان
آنتیاکسیدانهای قوی: ریحان سرشار از ترکیبات آنتیاکسیدانی نظیر فلاونوئیدها، ویتامین C و ویتامین E است که از مغز در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
خاصیت ضدالتهابی: ترکیبات موجود در ریحان مانند اوژنول (Eugenol)، لینالول (Linalool)، و اسید رزمارینیک میتوانند التهاب مغزی را کاهش دهند. این خاصیت بهویژه در پیشگیری از زوال شناختی ناشی از افزایش سن اهمیت دارد.
دارچین: استشمام عطر دارچین، مغز را تقویت می کند. حتی استفاده از آدامس با طعم دارچین، حافظه، قدرت تمرکز، توجه، شناخت را تقویت می کند. این ادویه میزان قند خون را تنظیم می کند، از عفونت قارچی پیشگیری می کند، حاوی ماده معدنی منگنز است و منبع عالی فیبر غذایی، آهن و کلسیم است.
زردچوبه
کورکومین موجود در زردچوبه خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قوی دارد که به کاهش التهاب مغز کمک میکند.
زردچوبه ممکن است تولید هورمون نوروتروفیک مغزی (BDNF) را افزایش دهد که نقش مهمی در رشد نورونها و پیشگیری از بیماریهایی مثل آلزایمر دارد.
به بهبود خلقوخو و کاهش علائم افسردگی نیز کمک میکند.
برای مطالعه مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری لطفا کلیک فرمایید.