کد خبر: 2837
یکشنبه 20 اسفند 1402 - 10:43
یکشنبه 20 اسفند 1402 - 10:43

اپلای با معدل پایین/چگونه شانس خود را برای پذیرش افزایش دهیم؟

اپلای با معدل پایین/چگونه شانس خود را برای پذیرش افزایش دهیم؟

همانطور که می‌دانیم یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین فاکتورها در اپلای، معدل بالا و خوب است. داشتن معدل پایین سبب شده افراد تصور کنند شانسی برای اخذ پذیرش تحصیلی ندارند و در نهایت دست از تلاش برای قبولی و ادامه تحصیل در خارج از کشور بکشند. در ادامه با سوفیانیوز همراه باشید تا روشهای اپلای با معدل پایین را بررسی کنیم.

معمولا کسانی که قصد اپلای و مهاجرت به خارج از کشور دارند، نگران معدل خود هستند. همیشه شنیدیم که پذیرفته شدن در کالج یا دانشگاه ‌های خارج از کشور نیاز به معدل بالا دارد. بدیهی است افرادی که معدل بالا و خوبی دارند، شانس زیادی برای پذیرفته شدن در مراکز آموزشی مختلف در سراسر دنیا دارند و نگرانی خاصی از این بابت ندارند.

اما افرادی که معدل پایین دارند چطور؟ آیا دیگر هیچ شانسی برای این دسته از افراد وجود ندارد؟ قطعا این طور نیست. اما برای یافتن پاسخ این سوال و درک خوبی از آن، بهتر است کمی بیشتر به این مبحث وارد شویم و عمیق‌تر به آن نگاه کنیم.در ادامه با ما همراه باشید.


آیا با معدل پایین هم می‌ توان پذیرش گرفت؟


هیچ وقت برای شروع دیر نیست. اگرچه این افراد با همان معدل پایین هم هنوز شانس پذیرفته شدن در برخی از مراکز آموزشی در نقاط مختلف دنیا را دارند، اما اگر قصد ادامه تحصیل در یک موسسه آموزشی تاپ در یک کشور بسیار خوب دارید هم، هنوز باید امیدوار باشید. فاکتورهای زیادی وجود دارد که می‌توانید سعی کنید در آن ‌ها بهتر عمل کنید تا شانس پذیرفته شدن خود را افزایش دهید. در ادامه سعی می‌کنیم تمام این فاکتورها که می‌توانند تاثیر منفی معدل پایین شما را از بین ببرند، نام ببریم و درمورد هر یک از آن‌ ها بیشتر توضیح دهیم.

قبل از این که فاکتورهای پوشش دهنده و جبرانی برای معدل پایین را نام ببریم، باید توضیح دهیم که شرط معدل، برای ادامه تحصیل در یکی از مراکز آموزشی خارج از کشور بیشتر برای آن دسته از دانشگاه‌ها مطرح می‌شود که سخت گیری زیادی برای جذب دانشجویان جدید از کشورهای خارجی دارند. به عبارت دیگر، این سخت گیری‌ها مختص مراکز آموزشی تاپ دنیا با سطوح برتر است.

همیشه در اغلب کشورهای دنیا می‌توان مراکزی را پیدا کرد که سخت گیری کمتری نسبت به این موضوع دارند و شرط معدل، چندان برایشان مطرح نیست. بدیهی است که حتی همین مراکز هم بیشتر سعی می‌کنند افراد نخبه با معدل‌های بالا را جذب کنند. این موضوع، ما را وارد بخش بعدی این مطلب می‌کند که در آن قصد داریم شرایط تعیین کننده در پوشش معدل پایین را به طور کامل توضیح دهیم.

اپلای با معدل پایین


معادل سازی معدل ایران با نمره GPA


معدل یا GPA یا همان Grade Point Average، نمره میانگینی است که برای تعیین میزان نمره معدل شما در محدوده 0.0 تا 4.0 استفاده می‌شود. GPA یک روش نمره‌دهی معدل در سراسر جهان است. تمام دانشجویانی که برای تحصیل در خارج از کشور اقدام می‌کنند، باید این نمره را در کارنامه خود به همراه داشته باشند. با توجه به اینکه سیستم آموزشی ایران بر اساس GPA نیست، برای تحصیل در خارج از کشور باید نمره معدل خود را با GPA معادل سازی کنید.

در جدول زیر GPA و معادل آن با معدل سیستم آموزشی ایران و همچنین وضعیت بالا، متوسط و پایین بودن آن را به صورت کلی مشخص کرده‌ایم:

GPA

معدل بر اساس سیستم آموزشی ایران

وضعیت

1.5 – 2.0

0 – 9.99

بسیار پایین

2.0 – 2.5

10 – 11.99

پایین

2.5 – 2.69

12 – 13.99

پایین

2.7 – 3.0

14 – 15.99

متوسط

3.0 – 3.5

16 – 17.99

بالا

<3.5

18 – 20

بسیار بالا


روش هایی برای جبران معدل پایین در اپلای


در اینجا برخی از روش‌های جبران معدل پایین در اپلای را بررسی کرده‌ایم:

یک توصیه نامه خوب ارائه دهید.


در صورت داشتن معدل پایین، ارتباط خوب با استاد می‌تواند نجات دهنده باشد. سعی کنید روابط نزدیکی با معلمان و اساتید خود ایجاد کنید تا در ارائه توصیه نامه خوب به شما کمک کنند. یک توصیه نامه خوب از طرف یک استاد که در آن در مورد چگونگی پیشرفت شما ذکر شده باشد، می‌تواند تاثیرگذار باشد.

در دوره های آموزشی مرتبط با رشته خود شرکت کنید.


با شرکت در دوره‌های آموزشی مرتبط با رشته خود، این تصور را به اعضای پذیرش می‌دهید که شما انگیزه زیادی برای یادگیری دارید. می‌توانید در دوره‌های آموزشی آنلاین یا دوره‌هایی که مدارک مختلف ارائه می‌دهند، شرکت کنید. همچنین اگر واحد یا درسی باعث کم شدن معدل شما شده است، می‌توانید با گذراندن آن واحد درسی، پیشرفت خود را در آن درس نشان دهید.

در آزمون‌های GRE/GMAT نمرات بالا کسب کنید.


اگر معدل پایینی داشته‌اید، اما در آزمون‌‎های استاندارد مانند GRE یا GMAT نمره خوبی کسب کرده‌اید، می‌توانید ثابت کنید که استعداد و هوش نسبتا خوبی دارید. بنابراین، اگر در این آزمون‌ها نمره قابل قبولی کسب کنید، شانس شما برای پذیرش به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

آزمون GRE

در آزمون‌های زبان استاندارد مانند آیلتس یا تافل، نمرات بالا کسب کنید.


یکی از مهم‌ترین عوامل در اپلای، داشتن مدرک زبان معتبر با نمره خوب است و کسب نمرات بالا در آزمون‌های زبان استاندارد قطعا نقش موثری در پذیرش شما دارد. با کسب نمرات خوب در این ‌آزمون‌ها، می‌توانید تاثیر منفی معدل پایین خود را کمتر کنید.

تافل

مسئولیت معدل پایین خود را بر عهده بگیرید و در انگیزه نامه توضیح دهید.


دلایل متعددی برای معدل پایین شما وجود دارد، مانند بیماری، مسائل خانوادگی، عدم علاقه/انگیزه، تغییر معلم یا استاد و موارد دیگر. احتمالاً می‌توانید یکی از این موارد را انتخاب کنید و در مورد آنها در انگیزه نامه (SOP) توضیح دهید. وقتی مسئولیت معدل پایین خود را با توجیهی منطقی بر عهده بگیرید، نظر اعضای پذیرش نسبت به بلوغ و انگیزه شما برای پیشرفت را تغییر می‌دهید.

رزومه کاری خوب و مرتبط ارائه دهید.


اگر در دوران تحصیل خود معدل پایینی کسب کرده‌اید، اما در حرفه شغلی خود موفق بوده‌اید، می‌توانید با ارائه یک رزومه کاری قوی، پایین بودن معدل خود را جبران کنید. همچنین داشتن رزومه و تجربه کاری مرتبط با رشته‌ای که قصد تحصیل آن را دارید، بسیار مهم‌تر از معدل شما است. بنابراین، شما می‌توانید با سابقه و تجربه کاری مرتبط با رشته خود، شانس پذیرش خود را بالا ببرید.


کشور های مهاجرت تحصیلی بدون شرط معدل


در بسیاری از کشورها، شرط معدل برای مهاجرت تحصیلی وجود دارد، اما در برخی کشورها، این شرط وجود ندارد و شما می‌توانید بدون نگرانی از معدل خود به آنجا مهاجرت کنید. در بسیاری از کشور ها که شرط معدل در ان ها وجود ندارد شما با شرایطی خاص تر مورد آزمون قرار میگیرید. آزمونی که البته هیچ شباهتی به کنکور ندارد و سپس شما پذیرش میشوید!

برخی از کشورهایی که شرط معدل برای مهاجرت تحصیلی وجود ندارد عبارتند از:

کانادا


کانادا یکی از کشورهای پرطرفدار برای مهاجرت تحصیلی است و دانشگاه‌های بسیار خوبی دارد. در این کشور، برای قبولی به دانشگاه نیاز به معدل بالا نیست و میتوان گفت کانادا جز کشور های است که میتوان اپلای با معدل پایین را تجربه کرد. ولی به دلیل رقابت بالا بین داوطلبان، تجربیات، انگیزه و مستندات شخصیتی بسیار مهم هستند. از همین خاطر درست است که شرط معدل ملاک قبولی شما در پذیرش دانشگاه های کانادا نیست، اما مهاجرت تحصیلی بدون شرط معدل به کانادا به قدری سخت و دارای رقابت است که احتمال کمتری برای موفقیت شما وجود دارد.

استرالیا


در استرالیا، نیز برای مهاجرت تحصیلی نیازی به داشتن معدل مشخص نیست. با ارائه‌ی مدارک مورد نیاز مانند پذیرش از یک دانشگاه استرالیایی، می‌توانید برای مهاجرت تحصیلی به استرالیا درخواست دهید. اما شرایط کشور استرالیا هم برای تحصیل شرایطی مشابه با کشور کانادا را دارد و رقابت بسیار بسیار سخت است.

استرالیا

آلمان


در آلمان، نیز برای مهاجرت تحصیلی نیازی به داشتن معدل مشخص نیست. با ارائه‌ی مدارک مورد نیاز مانند پذیرش از یک دانشگاه آلمانی و تأیید امکان پرداخت هزینه‌های زندگی و تحصیل، می‌توانید برای مهاجرت تحصیلی به آلمان درخواست دهید. اما مشکل اساسی که در این کشور برای اپلای با معدل پایین وجود دارد دانشگاه های هستند که این دانشجویان را پذیرش میکنند. قالب این دانشگاه ها، دانشگاه های مقبولی در سطح جهانی نیستند و این مشکل اساسی را برای دانشجویان رقم میزند!

رومانی


در رومانی، برای مهاجرت نیازی به داشتن معدل مشخص نیست. با ارائه‌ی مدارک مورد نیاز مانند پذیرش از یک دانشگاه رومانی، می‌توانید برای مهاجرت تحصیلی بدون شرط معدل را درخواست دهید. همچنین دانشگاه های که در این بخش هستند دانشگاه های معتبری هستند که حتی ایران و تمامی کشور های دنیا مدرک این دانشگاه ها را تایید میکنند

رومانی


فاکتورهای اصلی اپلای با معدل پایین در مقاطع تحصیلی مختلف


بعد از معرفی عوامل و المان‌های جبران کننده در معدل پایین و شناخت آنها باید این نکته را ذکر کنیم که هر کدام از این عوامل با توجه به مقطعی که قرار است در آن تحصیل کنیم می‌تواند از اهمیت بالاتری برخوردار باشد. در ادامه قصد داریم فاکتورهای اصلی در جبران معدل پایین را بر اساس مقاطع تحصیلی بیان کنیم.

عوامل جبران کننده معدل پایین در مقطع کارشناسی


  • داشتن مقام المپیاد جهانی

  • داشتن مدرک زبان با نمره بالا (آیلتس آکادمیک بالای 6.5 و تافل 80 در سایر زبان‌ها بالای B2)

  • موفقیت در آزمون‌های ورودی برخی رشته‌ها در دانشگاه‌های خاص (مثل رشته‌های هنری)

  • داشتن سابقه همکاری با پژوهش سراهای دانش‌آموزی و داشتن پروژه موفق

کشورهایی همچون روسیه، اوکراین، قبرس شمالی، قزقستان از جمله این کشورهایی هستند که سخت‌گیری کمتری در معدل متقاضی دارند.

عوامل جبران کننده معدل پایین در مقطع کارشناسی ارشد


  • ارائه ریزنمرات و داشتن نمرات بالا در دروس تخصصی

  • داشتن مقالات تحقیقاتی ISI

  • نمره زبان بالای 7 در آیلتس آکادمیک و 90 در تافل (بالای B2 در سایر زبان‌ها)

  • کسب نمره بالا در آزمون‌های بین‌الملی مثل GRE (بالای 300)

  • داشتن تجربه TA (دستیاری استاد)

  • فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های تاپ رنکینگ در ایران

معدل زیر 13 شانس اخذ فاند نخواهد داشت

عوامل جبران کننده معدل پایین در مقطع دکتری


  • داشتن مقالات با Impact Factor بالا

  • ارائه پروپزال قوی تحقیقاتی به استاد دانشگاه مقصد

  • قبولی در مصاحبه‌های پذیرش دانشجویان دکتری

  • کسب نمره بالا در آزمون‌های بین‌الملی مثل GRE (بالای 310)

  • نمره زبان بالای 7 در آیلتس آکادمیک و 90 در تافل (بالای B2 در سایر زبان‌ها)


سخن پایانی


همانطور که در این مقاله بررسی کردیم، شرط معدل و داشتن معدل بالا تنها یکی از فاکتورهای مهم برای اپلای است. دانشجویان بین‌المللی که دارای معدل پایینی هستند، با برآورده کردن سایر معیارها می‌توانند برای تحصیل در مقاطع و رشته‌های تحصیلی مختلف در کالج‌ها و دانشگاه‌های خارج از کشور اپلای کنند.از اینکه تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما ممنونیم.