سوفیانیوز
سوفیانیوز: امید کردستانی یکی از مهندسین ایرانی موفق در عرصهی جهانی است که زندگی وی میتواند الهام بخش بسیاری از افراد باشد.
نام: امید
نام خانوادگی: کردستانی
تاریخ تولد: 1343
تحصیلات: مدیریت بازرگانی در دانشگاه استانفورد
محل تولد: پیرانشهر
محل زندگی: کالیفرنیا
ملیت: ایرانی
پیشه: مدیر ارشد بازاریابی و توسعه بینالملل گوگل
همسر: بیتا دریاباری- جیزل هیسکاک
فرزندان: 4 فرزند (یک پسر و یک دختر از همسر اول و دو فرزند از همسر دوم)
امید کردستانی در پیرانشهر که شهری در استان آذربایجان غربی است به دنیا آمد. درباره زندگی نامه این مدیر موفق میتوان این گونه گفت که ایشان متولد سال 1343 هستند. متأسفانه پدر امید زمانی که او فقط 14 سال داشت به خاطر بیماری منحوس سرطان جان خود را از دست داد. پس از فوت پدر، مادر امید تصمیم میگیرد تا با فرزندانش برای همیشه ایران را ترک کند.
سرانجام امید به همراه برادر و مادرش به کشور انگلستان مهاجرت میکنند. پس از چند سال اقامت در کشور انگلستان راهی آمریکا میشوند تا به عنوان مقصد نهایی همیشه در آن جا زندگی کنند.
آنها برای زندگی شهر سن خوزه را انتخاب میکنند. سن خوزه شهری در ایالت کالیفرنیا آمریکا میباشد.
امید کردستانی برای ادامه تحصیلات خود در دانشگاه ایالتی شهری که سکونت داشت یعنی سن خوزه قبول میشود. در ادامه او موفق میشود که با بهترین نمرات مدرک لیسانس خود را بگیرد و در رشته مهندسی برق فارغالتحصیل شود. پس از فارغالتحصیلی در مقطع لیسانس شرکت HP از امید دعوت به همکاری میکند و امید نیز دعوت آنها را میپذیرد.
امید کردستانی دعوت شرکت HP برای همکاری را میپذیرد و در آن جا مشغول به کار میشود. پس از چند سال کار در شرکت HP امید متوجه میشود که این جایگاه و شغل چیزی نیست که بخواهد تا آخر عمر ادامه دهد. او تصمیم بر این میگیرد که به سمت اهداف و رؤیاهایی که همیشه در سر داشت حرکت کند و به آنها تحقق ببخشد.
امید همیشه علاقه خاصی به فعالیت در زمینه تجارت داشت. او برای تحقق این هدفش تصمیم میگیرد که برای ادامه تحصیلات وارد دانشگاه استنفورد شود. رشتهای که امید کردستانی برای مقطع ارشد خود انتخاب کرده بود مدیریت بازرگانی بود. سرانجام پس از این که وارد دانشگاه استنفورد میشود موفق میشود که در سال 1991 مدرک ارشد خود را از این دانشگاه بگیرد.
مدرک فوق لیسانس مدیریت بازرگانی به امید کمک میکرد که بتواند یک قدم به سمت اهداف خود نزدیکتر شود. احتمالاً این موضوع را میدانید که دانشگاه استنفورد دانشگاهی سطح بالاست که حتی بنیانگذاران شرکتهایی جهانی چون یاهو و گوگل نیز در آن جا تحصیلکردهاند!
پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه استنفورد کمپانی بزرگ و روبهرشد Netscape از امید دعوت به همکاری کرد. امید برای فعالیت کاری و کسب تجربه کاری وارد این شرکت شد و میتوان گفت حدود هشت سال را در آن جا گذراند.
در سال 1991 امید کردستانی با دختری ایرانی آشنا میشود و در همان سال آنها با هم ازدواج میکنند. اما ازدواج آنها پایدار نمیماند و حدود هجده سال بعد شکست میخورد. امید و همسر ایرانیاش در سال 2009 از یکدیگر جدا میشوند. دو سال پس از جدایی در سال 2011 امید کردستانی با فرد دیگری به نام جیزل هیسکاک ازدواج میکند. آنها تا کنون با هم زندگی میکنند.
پس از این که امید کردستانی حدود هشت سال را مشغول به کار و تجربه اندوزی در شرکت Netscape بود، تصمیم عجیبی گرفت. او تصمیم گرفت که برای همیشه از شرکت Netscape خداحافظی کند و به تیم گوگل بپیوندد. در آن زمان تیم اجرایی گوگل گروهی 11 نفره بود. سرانجام در سال 1999 امید خداحافظی خود با شرکت Netscape را اعلام کرد و نفر دوازدهم این تیم اجرایی 11 نفره شد.
مدت زیادی از فعالیت امید کردستانی در گوگل نگذشته بود که با تصمیم سرمایهگذاران و مدیران ارشد شرکت گوگل سمت بزرگی را به امید پیشنهاد کردند. از آن پس امید مدیر ارشد بازاریابی و همچنین مدیر ارشد توسعه بینالمللی شرکت گوگل شد. این پیشنهاد و تغییر سمت منفعت زیادی را برای شرکت گوگل فراهم آورد. امید کردستانی توانست با تجربه و دانش خود فروش نزدیک به صفر شرکت گوگل را به حدود سه میلیارد دلار برساند. این موضوع هم موفقیت بزرگی برای امید و هم برای شرکت گوگل محسوب میشد.
بعد از این موفقیت مایک هومر که مدیر ارشد شرکت Netscape بود و در زمان کار کردن امید کردستانی در این شرکت به عنوان رئیس او فعالیت میکرد، مصاحبهای را انجام داد.
هنگامی که گوگل به امید پیشنهاد همکاری داد، لازم بود که مصاحبهای شغلی با امید کردستانی انجام شود. سرگی برین که یکی از بنیان گذاران گوگل است مسئولیت این مصاحبه را برعهده میگیرد. این مصاحبه شغلی برای جایگاه مدیر فروش انجام میشود و میز مصاحبه یک میز پینگ پونگ بوده که تیم 11 نفره گوگل در دور آن جمع شده بودند.
ابتدا سرگی برین سؤالهایی که آماده کرده بود را از امید میپرسد؛ اما پس از مدتی متوجه ناتوانی خودش در مصاحبه با امید کردستانی میشود. به همین دلیل سرگی برین از بقیه اعضای تیم درخواست میکند که شنونده نباشند و به مصاحبه اضافه شوند و اگر سؤالی دارند از امید بپرسند. سرگئی در پایان این مصاحبه اعتراف کرد که تک نفره نمیتوانست با چنین فرد متبحری مصاحبه کند. شاید دانستن این نکته برایتان جالب باشد که این مصاحبه معروف حدود پنج ساعت به طول انجامید!
در پایان امید و تمام تیم یازده نفره کمپانی گوگل برای جشن استخدام امید کردستانی برای شام به رستوران رفتند و امید رسماً فعالیت خودش را در گوگل شروع کرد.
در هشتم ماه می در سال 2006 بود که مجله تایم در شماره جدیدش نام امید را در بین صد نفر از کسانی قرار داده بود که میتوانند شکل جدید و دیگری به دنیای ما ببخشند.
اگر از کسانی که در شمال کالیفرنیا سکونت دارند درباره امید کردستانی بپرسید، مطمئن باشید همه او را میشناسند. امید به عنوان یکی از ثروتمندترین افراد آن منطقه شهرت دارد.
در همان سال 2006 مجله سن خوزه درباره داراییهای امید کردستانی نوشت. طبق مقالهای که در این مجله چاپ شد در آن سال داراییهای امید به 1.9 میلیارد دلار میرسید.
در واقع آقای دیپلمات عنوانی بود که در ابتدا همکاران امید در شرکت گوگل به او نسبت دادند. علت این لقب هم نحوه لباس پوشیدن امید کردستانی بود.
در چهاردهم ماه اکتبر سال 2015 جک دورسی موسس توییتر، با توجه به شناختی که از تواناییهای امید کردستانی داشت، تصمیم میگیرد به او پیشنهاد همکاری دهد. جک دورسی سمت رئیس هیئت مدیره را به امید پیشنهاد میدهد و امید نیز دعوت او را میپذیرد و از آن پس تاکنون امید به عنوان رئیس هیئت مدیره در توییتر در حال فعالیت است.
وبسایتی به نام recode در همان سالها از امید مینویسد و او را محبوبترین مدیر در دره سیلیکون کالیفرنیا خطاب میکند. اکثر سهامداران شرکت توییتر و همچنین کارشناسان از عنوان کردن امید با این لقب بسیار خوشحال شدند. با این نوشته و اظهار نظر درباره امید کردستانی در وبسایت recode سهام توییتر رشد زیادی کرد.