سوفیانیوز سوفیانیوز
پنجشنبه 14 فروردین 1404

بیوگرافی

زنان موفق تاریخ/ بیوگرافی و زندگینامۀ «کاترین جانسون»، زنی که انسان را به ماه رساند زنان موفق تاریخ/ بیوگرافی و زندگینامۀ «کاترین جانسون»، زنی که انسان را به ماه رساند

زنان موفق تاریخ/ بیوگرافی و زندگینامۀ «کاترین جانسون»، زنی که انسان را به ماه رساند

سوفیانیوز: کاترین جانسون، ریاضیدان و فیزیکدان برجسته آمریکایی-آفریقایی، نقش مهمی در موفقیت برنامه فضایی ناسا ایفا کرد. با وجود تبعیض جنسیتی و نژادی، او با دقت و مهارت بی‌نظیرش در محاسبات پیچیده، محاسبات حیاتی برای مأموریت‌های مهمی همچون آپولو 11 انجام داد.

"بشار اسد"؛ داستان پزشک متخصصی که سرنوشت او را به سیاست خاورمیانه گره زد/ روایت تحصیلی بشار اسد و خانواده‌اش "بشار اسد"؛ داستان پزشک متخصصی که سرنوشت او را به سیاست خاورمیانه گره زد/ روایت تحصیلی بشار اسد و خانواده‌اش

"بشار اسد"؛ داستان پزشک متخصصی که سرنوشت او را به سیاست خاورمیانه گره زد/ روایت تحصیلی بشار اسد و خانواده‌اش

سوفیانیوز: بشار اسد، پزشک متخصص چشم‌پزشکی که در لندن تحصیل کرد، پس از مرگ برادرش، وارد عرصه سیاست شد و به ریاست‌جمهوری سوریه رسید. تحصیلاتش در پزشکی و نظامی، مسیر زندگی‌اش را از دنیای پزشکی به قلب بحران‌های سیاسی و جنگ‌های منطقه‌ای تغییر داد.

بیوگرافی و زندگینامۀ «دکتر محمدتقی اعلمی»؛ سرپرست جدید دانشگاه تبریز بیوگرافی و زندگینامۀ «دکتر محمدتقی اعلمی»؛ سرپرست جدید دانشگاه تبریز

بیوگرافی و زندگینامۀ «دکتر محمدتقی اعلمی»؛ سرپرست جدید دانشگاه تبریز

سوفیانیوز: در این مقاله به زندگی‌نامه دکتر محمدتقی اعلمی، رییس جدید دانشگاه تبریز، می‌پردازیم. ایشان دارای دکتری علوم و مهندسی آب، با 18 سال تجربه پژوهشی و انتشار 88 مقاله کنفرانسی و 48 مقاله ژورنالی، از چهره‌های برجسته علمی در حوزه مهندسی عمران و آب هستند.

زنان موفق تاریخ/ بیوگرافی و زندگینامۀ «کلارا بارتون»؛ از کلاس درس تا میدان جنگ، زنی که صلیب سرخ آمریکا را بنیان نهاد زنان موفق تاریخ/ بیوگرافی و زندگینامۀ «کلارا بارتون»؛ از کلاس درس تا میدان جنگ، زنی که صلیب سرخ آمریکا را بنیان نهاد

زنان موفق تاریخ/ بیوگرافی و زندگینامۀ «کلارا بارتون»؛ از کلاس درس تا میدان جنگ، زنی که صلیب سرخ آمریکا را بنیان نهاد

سوفیانیوز: کلارا بارتون (1821-1912)، مؤسس صلیب سرخ آمریکا، زندگی خود را وقف کمک به نیازمندان کرد. او در جنگ‌های داخلی آمریکا و جنگ فرانسه-آلمان نقش مهمی ایفا کرد و از امپراتور آلمان نشان صلیب آهن دریافت کرد. تلاش‌های او در زمینه آموزش و بشردوستی، او را به یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های تاریخ تبدیل کرد.

زنان موفق تاریخ/ بیوگرافی و زندگینامۀ «هلن کلر»؛ از کودکی تاریک تا الهام‌بخش‌ترین زن تاریخ جهان زنان موفق تاریخ/ بیوگرافی و زندگینامۀ «هلن کلر»؛ از کودکی تاریک تا الهام‌بخش‌ترین زن تاریخ جهان

زنان موفق تاریخ/ بیوگرافی و زندگینامۀ «هلن کلر»؛ از کودکی تاریک تا الهام‌بخش‌ترین زن تاریخ جهان

سوفیانیوز: هلن کلر، نابینای ناشنوایی که با اراده‌ای شگفت‌انگیز به نماد امید و پشتکار تبدیل شد. او با کمک معلمش، آنی سالیوان، دنیای تاریک خود را روشن کرد و به نویسنده، سخنران و فعال اجتماعی برجسته‌ای تبدیل شد. زندگی او داستان غلبه بر محدودیت‌ها و الهام‌بخش میلیون‌ها نفر است.

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «دکتر لیلی افشار»؛ اولین زن دکترای گیتار جهان و افتخاراتی که جاودانه شد زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «دکتر لیلی افشار»؛ اولین زن دکترای گیتار جهان و افتخاراتی که جاودانه شد

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «دکتر لیلی افشار»؛ اولین زن دکترای گیتار جهان و افتخاراتی که جاودانه شد

سوفیانیوز: لیلی افشار (1338-1402) اولین زن جهان با مدرک دکتری نوازندگی گیتار بود. او استاد دانشگاه ممفیس، نوازنده‌ای بین‌المللی، و پیشگام در اجرای موسیقی ایرانی با گیتار بود. افشار با کسب جوایز متعدد، در توسعه موسیقی کلاسیک و معاصر تأثیرگذار بود و میراثی ارزشمند برجای گذاشت.

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «دکتر مریم رزاقی آذر»؛ چهره ماندگار پزشکی ایران که بخاطر دفاع از نام «خلیج فارس» دیپورت شد زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «دکتر مریم رزاقی آذر»؛ چهره ماندگار پزشکی ایران که بخاطر دفاع از نام «خلیج فارس» دیپورت شد

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «دکتر مریم رزاقی آذر»؛ چهره ماندگار پزشکی ایران که بخاطر دفاع از نام «خلیج فارس» دیپورت شد

سوفیانیوز: زندگی دکتر مریم رزاقی‌آذر یادآور اراده، تعهد به علم، و عشق به کشور است. او الگویی الهام‌بخش برای نسل‌های آینده نه تنها در عرصه پزشکی بلکه در دفاع از هویت ملی ایران نیز شناخته می‌شود.

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «مریم عظیمی هاشمی»، مهندس برجسته و نخبه ایرانی از مدیران شرکت اپل

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «مریم عظیمی هاشمی»، مهندس برجسته و نخبه ایرانی از مدیران شرکت اپل

سوفیانیوز: مریم عظیمی هاشمی، مهندس برجسته ایرانی، با تحصیلاتی از دانشگاه فردوسی مشهد و بریتیش کلمبیا، اکنون در اپل به‌عنوان یکی از متخصصان برجسته فعالیت می‌کند. تخصص او در هوش مصنوعی، پردازش سیگنال و سیستم‌های نهفته، الهام‌بخش زنان و جوانان برای ورود به دنیای فناوری است.

13 آذر | اخبار دانشگاهی

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «یاسمین مویدی»، کارآفرین نمونه‌ای که محدودیت‌ها را شکست داد

زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «یاسمین مویدی»، کارآفرین نمونه‌ای که محدودیت‌ها را شکست داد

سوفیانیوز: یاسمن مویدی، بانوی خلاق ایرانی، با ابداع روش "برای تونیک" که ترکیبی از خط بریل و حرکات ورزشی است، زندگی نابینایان را آسان‌تر کرد. او بنیان‌گذار ایروبیک در ایران و مربی هزاران ورزشکار است. فعالیت‌هایش، از نمایشگاه‌های خیریه تا انجمن‌های بین‌المللی، الهام‌بخش انسان‌دوستی است.

12 آذر | اخبار دانشگاهی















بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر سید امیرحسین قاضی‌‌زاده هاشمی

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر سید امیرحسین قاضی‌‌زاده هاشمی

سوفیانیوز: دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، پزشک و سیاستمدار ایرانی، در 20 فروردین 1350 در مشهد متولد شد. او پس از تحصیل در رشته پزشکی، به عنوان نماینده مشهد و کلات در چهار دوره مجلس شورای اسلامی خدمت کرد.

5 تیر 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر علیرضا زاکانی

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر علیرضا زاکانی

سوفیانیوز: دکتر علیرضا زاکانی، متولد 1344 در تهران، چهره‌ای شناخته‌شده در عرصه‌های علمی، اجرایی و سیاسی ایران است. او به عنوان پزشک متخصص و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تجربه‌های ارزشمندی در حوزه پزشکی هسته‌ای دارد.

4 تیر 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر محمد‌باقر قالیباف

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر محمد‌باقر قالیباف

سوفیانیوز: محمدباقر قالیباف، سیاستمدار و نظامی برجسته ایرانی، در اول شهریور 1340 در طرقبه متولد شد. او با دکترای جغرافیای سیاسی، نقش‌های مهمی در جنگ ایران و عراق و پس از آن در مدیریت کلان شهری و سیاسی ایفا کرد. شهرداری تهران و ریاست مجلس شورای اسلامی از جمله مسئولیت‌های برجسته اوست.

3 تیر 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر مسعود پزشکیان

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر مسعود پزشکیان

سوفیانیوز: دکتر مسعود پزشکیان، زاده 7 مهر 1333 در مهاباد، پزشکی برجسته و سیاستمداری شناخته‌شده است. او با تخصص در جراحی قلب، در دوران جنگ ایران و عراق به عنوان پزشک و رزمنده فعالیت کرد و پس از آن به عنوان وزیر بهداشت و نماینده مجلس، نقش‌های کلیدی در بهبود بهداشت و سیاست کشور ایفا کرده است.

31 خرداد 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ رئیس جمهور شهید ایران سید ابراهیم رئیسی

بیوگرافی و زندگینامۀ رئیس جمهور شهید ایران سید ابراهیم رئیسی

سوفیانیوز: سیّد ابراهیم رئیس‌الساداتی سیاستمدار و روحانی شیعه ایرانی بود که از سال 1400 تا 1403 به‌عنوان هشتمین رئیس‌جمهور ایران مشغول به کار بود. او عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده و نایب‌رئیس اول مجلس خبرگان رهبری بود.

31 اردیبهشت 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر محمد‌علی زلفی‌گل، وزیر علوم جمهوری اسلامی ایران

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر محمد‌علی زلفی‌گل، وزیر علوم جمهوری اسلامی ایران

سوفیانیوز: محمدعلی زلفی‌گل سیاستمدار و مدرس دانشگاه ایرانی است. او از سال 1387 تا 1393 به‌ عنوان مدرس و رئیس دانشگاه بوعلی سینا فعالیت می‌کرد و قائم‌ مقام بنیاد ملی نخبگان بوده‌ است. همچنین وی عضو پیوسته فرهنگستان علوم نیز می‌باشد.

10 اردیبهشت 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ اقبال لاهوری شاعر و فیلسوف پارسی‌زبان

بیوگرافی و زندگینامۀ اقبال لاهوری شاعر و فیلسوف پارسی‌زبان

سوفیانیوز: محمد اقبال لاهوری شاعر، فیلسوف و سیاست‌مدار پاکستانی بود که آزادی و عدالت را مهم‌ترین سرلوحه زندگی بشر می‌دانست. او توانست اندیشه بیداری اسلامی را که پیش‌تر به وسیله مصلحان اجتماعی ایجاد شده بود در ذهن مسلمانان بیدار کند و اینگونه به عنوان یکی از روشنگران اسلامی شناخته شود.

4 اردیبهشت 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ استاد ژاله آموزگار پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی

بیوگرافی و زندگینامۀ استاد ژاله آموزگار پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی

سوفیانیوز: ژاله آموزگار یگانه پژوهشگر ایرانی فرهنگ و زبان‌های باستانی است. او دکتری زبان‌های باستانی (به‌طور دقیق‌تر، زبان‌های ایرانی و ادبیات مزدیسنی) از دانشگاه سوربن دارد و بیش از 30 سال در دانشگاه تهران تدریس کرده‌ است.

3 اردیبهشت 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ صالح سخندان آقای خطای دید ایران + فیلم

بیوگرافی و زندگینامۀ صالح سخندان آقای خطای دید ایران + فیلم

سوفیانیوز: صالح سخندان یک مهندسِ هنرمند شاید و مدیر استودیوی صالسو است او مدیر طراحی محصولات ویداوین بوده و کار اصلی وی طراحی و ساخت محصولات خطای دید می‌باشد. دکوراسیون، تبلیغات، طراحی گرافیک، طراحی محصول، ویدیوی تبلیغاتی و ده‌ها مورد دیگر زمینه‌هایی هستند صالح سخندان در آن فعالیت کرده است.

2 اردیبهشت 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ محسن آزمایش مدیر کارخانۀ لوازم خانگی آزمایش

بیوگرافی و زندگینامۀ محسن آزمایش مدیر کارخانۀ لوازم خانگی آزمایش

سوفیانیوز: محسن در خانواده‌ای فقیر اما مذهبی متولد شد. پدر کسوت روحانیت داشت و سایرین نیز دیدگاه‌های مذهبی پیش روی خود داشتند. وضعیت مالی خانواده آنقدرها قوی نبود تا تمامی فرزندان راهی مدرسه شوند و کسب علم کنند از همین روی محسن تنها چهار سال درس خواند...

1 اردیبهشت 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ سیده فاطمه مقیمی بنیان‌گذار شرکت کشتیرانی

بیوگرافی و زندگینامۀ سیده فاطمه مقیمی بنیان‌گذار شرکت کشتیرانی

سوفیانیوز: دکتر سیده فاطمه مقیمی، مدیر عامل سدیدبار و کارآفرین موفق ایرانی است. او در حال حاضر اولین پرزیدنت سازمان جهانی تبلیغات IAA در ایران و عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی و صنعت و معدن تهران می‌باشد.

28 فروردین 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ شهید حسن طهرانی‌مقدم، پدر موشک ایران

بیوگرافی و زندگینامۀ شهید حسن طهرانی‌مقدم، پدر موشک ایران

سوفیانیوز: سردار حسن طهرانی‌مقدم از جمله رزمندگان دوران جنگ تحمیلی و پس از آن است که هیچ گاه عرصه دفاع و مبارزه را ترک نکرد و با تکیه بر ایمان و دانش بومی توانست به عنوان یکی از چهره‌های تأثیر گذار در صنعت دفاعی کشورمان از میهن دفاع کند.

26 فروردین 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر غلامحسین شکوهی پدر تعلیم و تربیت ایران/ اولین وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر غلامحسین شکوهی پدر تعلیم و تربیت ایران/ اولین وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران

سوفیانیوز: غلامحسین شکوهی که با عنوان «پدر علم تعلیم و تربیت ایران» نیز شناخته می‌شود از مدرسین قدیمی تعلیم و تربیت و نیز اولین وزیر آموزش و پرورش نظام جمهوری اسلامی ایران بود. وی دارای مدرک دکترای علوم تربینی بوده و به موجب سابقه 60 ساله در تعلیم و تربیت و امور پژوهشی، لقب چهره ماندگار تعلیم و تربیت ایران را به خود اختصاص داد.

25 فروردین 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ پروفسور کارو لوکاس قوکاسیان، پدر علم رباتیک ایران

بیوگرافی و زندگینامۀ پروفسور کارو لوکاس قوکاسیان، پدر علم رباتیک ایران

سوفیانیوز: کارو لوکاس در زمینهٔ سیستم‌های هوشمند پژوهش می‌کرد و بنیانگذار و مدیر «قطب کنترل و پردازش هوشمند» دانشکدهٔ مهندسی برق دانشگاه تهران و رئیس بخش مهندسی برق این دانشگاه و همچنین مدیر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بود. بخشی از زندگینامۀ وی را مطالعه بفرمایید.

21 فروردین 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ کوروش منصوری نابغۀ ایرانی تیونینگ خودروهای لوکس

بیوگرافی و زندگینامۀ کوروش منصوری نابغۀ ایرانی تیونینگ خودروهای لوکس

سوفیانیوز: کوروش منصوری کارآفرین بریتانیایی-ایرانی است، که در سال 1989 شرکت خودروسازی منصوری را تأسیس کرد. شرکت منصوری در زمینه سفارشی‌سازی و تیونینگ خودروهای لوکس فعالیت می‌نماید.

19 فروردین 1403 | اخبار دانشگاهی

(ویدئو) مطالب عجیبی که در مورد نیوتون نمی‌‌دانید!

(ویدئو) مطالب عجیبی که در مورد نیوتون نمی‌‌دانید!

سوفیانیوز: سِر آیزاک نیوتن، ریاضی‌دان، فیزیک‌دان، اخترشناس، متخصص الهیات و نویسندۀ اهل انگلستان بود که به‌ عنوان یکی از مؤثرترین دانشمندان کل تاریخ و یک شخصیت کلیدی در انقلاب علمی شناخته می‌شود. ویدیویی از زندگی پر فراز و نشیب وی را ببینید.

18 فروردین 1403 | ویدیو

بیوگرافی و زندگینامۀ پدرِ معماری سنتی ایران، دکتر محمدکریم پیرنیا

بیوگرافی و زندگینامۀ پدرِ معماری سنتی ایران، دکتر محمدکریم پیرنیا

سوفیانیوز: محمدکریم پیرنیا استاد دانشگاه، محقق، نویسنده، نظریه‌پرداز معماری ایرانی بود. پیرنیا افزون بر معماری، در ادبیات، خوشنویسی، نقاشی و موسیقی نیز دستی داشت، بر زبان‌های عربی و عبری مسلط بود، زبان پهلوی را به خوبی می‌دانست و با خط میخی نیز آشنا بود.

14 فروردین 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر آذر اندامی باکتری‌شناس و کاشف واکسن شبه وبای التور در ایران

بیوگرافی و زندگینامۀ دکتر آذر اندامی باکتری‌شناس و کاشف واکسن شبه وبای التور در ایران

سوفیانیوز: دکتر آذر اندامی، یکی از شخصیت‌های برجسته در تاریخ علم و پزشکی ایران بود. وی در دوران عمر خود، خدمات ویژه‌ای به علم و بهداشت عمومی ایران ارائه داد. او نه تنها به ایجاد واکسنی موثر برای بیماری وبا کمک کرد بلکه به عنوان یک استاد و مربی نیز دانشجویان و جوانان زیادی را در زمینه‌های علمی و تحقیقات پزشکی آموزش داد.

10 فروردین 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ پروفسور پرویز معین مدیر موسسۀ تحقیقاتی ناسا

بیوگرافی و زندگینامۀ پروفسور پرویز معین مدیر موسسۀ تحقیقاتی ناسا

سوفیانیوز: پرویز معین عضو هیئت علمی مهندسی مکانیک دانشگاه استنفورد آمریکا است. وی تاکنون برنده جایزه علمی ناسا و جایزه مؤسسه انستیتو آمریکایی هوانوردی و فضانوردی شده است. همچنین در سال 1996 موفق به دریافت جایزه دینامیک سیالات شد.

8 فروردین 1403 | اخبار دانشگاهی

بیوگرافی و زندگینامۀ بابک فردوسی مهندس ایرانی تبار ناسا

بیوگرافی و زندگینامۀ بابک فردوسی مهندس ایرانی تبار ناسا

سوفیانیوز: بابک فردوسی در 7 نوامبر 1979 (16 آبان 1358) در شهر فیلادلفیا در ایالت پنسیلوانیا به دنیا آمد. پدر وی اهل ایران و مادرش بزرگ‌ شدهٔ آمریکا است. خانوادهٔ فردوسی پس از به دنیا آمدن وی به منطقهٔ خلیج سن فرانسیسکو مهاجرت کردند. وی مهندس هوا و فضای ناسا است.

6 فروردین 1403 | اخبار دانشگاهی

صفحه قبل صفحه بعد