کد خبر: 3904
دوشنبه 27 فروردین 1403 - 15:14
دوشنبه 27 فروردین 1403 - 15:14

بیوگرافی و زندگینامۀ هادی پرتوی مدیر گروه برنامه‌نویسی اینترنت اکسپلورر مایکروسافت

بیوگرافی و زندگینامۀ هادی پرتوی مدیر گروه برنامه‌نویسی اینترنت اکسپلورر مایکروسافت

سوفیانیوز: هادی پرتوی و برادر دوقلویش علی پرتوی، در سال‌های فعالیت خود در سیلیکون ولی، در تأسیس و مدیریت استارتاپ‌های مشهوری نقش داشته‌اند.



خلاصه بیوگرافی


نام : هادی

نام خانوادگی : پرتوی

تاریخ تولد : 1350

تحصیلات : کارشناسی ارشد کامپیوتر دانشگاه هاروارد

محل تولد: تهران

ملیت: ایرانی

پیشه: مدیر گروه توسعه‌ اینترنت اکسپلورر

همسر: اطلاعاتی در دست نیست

فرزندان: اطلاعاتی در دست نیست

هادی پرتوی

زندگی شخصی و خانواده

برادران دوقلوی پرتوی (هادی و علی) در سال 1972 (1350 شمسی) در تهران به دنیا آمدند. آنها نوه‌های تاجر مشهور ایرانی مجید خسروشاهی بوده و با مدیرعامل کنونی اوبر یعنی دارا خسروشاهی، نسبت خویشاوندی دارند. پدر این دو برادر، موسس دانشکده‌ی فیزیک دانشگاه صنعتی شریف یعنی فیروز پرتوی است. او پس از محمدعلی مجتهدی دومین استاد تمام دانشگاه صنعتی شریف بوده است. فیروز پرتوی علاوه بر دانشگاه شریف در دانشگا‌ه‌های امیرکبیر، MIT و هاروارد نیز به تدریس پرداخته است. مادر دوقلوهای پرتوی نیز دانش‌آموخته‌ی علوم کامپیوتر از دانشگاه بوستون بوده است.

آشنایی برادران پرتوی با کامپیوتر و برنامه‌نویسی از یک دستگاه کومودور 64 بوده است. آنها با سعی و خطا و آموزش به یکدیگر با دنیای کامپیوتر آشنا شده و به آن علاقه‌مند شده‌اند. خانواده‌ی پرتوی در سال 1984 ایران را به مقصد آمریکا ترک کرد. این خانواده ابتدا به اروپا رفت تا کشور مناسبی برای درخواست اقامت آمریکا پیدا کند. در نهایت ایتالیا به‌عنوان آخرین مقصد و امید آنها، با سفارت آمریکا وارد مذاکره شده و اقامت آنها را تایید می‌کند.

هادی پرتوی

هادی پرتوی

تحصیلات


هادی و علی پس از تحصیلات اولیه و تلاش بسیار در مقطع دبیرستان به دانشگاه هاروارد رفتند و در سال 1994 با مدرک کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شدند.

هادی پرتوی

هادی پرتوی

هادی پرتوی

زندگی اجتماعی


هادی پرتوی پس از فارغ‌التحصیلی در مایکروسافت استخدام شد و به عضویت تیم توسعه‌ی اینترنت اکسپلورر درآمد. او پس از مدتی مدیر گروه توسعه‌ی این مرورگر شد. هادی در سال 1997 روی پروژه‌ی نرم‌افزارهای نصب شده در پلتفرم وب مشغول به کار شد. او با همکاری تام ثای در مایکروسافت اولین سیستم دانلود و آپدیت اتوماتیک نرم‌افزاری تحت وب را با استفاده از XML توسعه داد. اولین نتیجه‌ی این پروژه در دسامبر همان سال به‌عنوان قابلیتی جدید در IE 4.01 معرفی شد. پس از آن هادی در توسعه‌ی نسخه‌ی پنجم مرورگر مایکروسافت نیز مشغول به کار شد.

هادی در کنار کار در مایکروسافت پروژه‌ی تل‌می نتورکس را با همکاری مارک مک‌کو در سال 1999 اجرا کرد. محصول این پروژه، نرم‌افزاری بود که به تلفن‌ها امکان دسترسی به اینترنت از طریق پیام‌های صوتی را می‌داد. در نتیجه گستره‌ی محتوای در دسترس کاربران در وب افزایش پیدا می‌کرد. پرتوی در این پروژه از دانشجوها و فارغ‌التحصیلان تازه‌کار دانشگاه‌ها استفاده می‌کرد. شرکت تل‌می سرانجام در سال 2007 به مایکروسافت فروخته شد.

هادی پرتوی علاوه بر موارد گفته شده در سال‌های ابتدایی قرن 21 در بخش موسیقی و سرگرمی ام‌اس‌ان نیز مشغول به کار بود. او در سال 2004 به سمت مدیریت بخش موسیقی این شبکه رسید و ماموریت اصلی خود را شکست دادن آیتونز اپل در اروپا تعیین کرد. او در کنار این پروژه، در وبسایت Start.com نیز نقش انکوباتور داشت که بعدها به Live.com تغییر نام داد. هادی در نهایت به سمت مدیریت کل پرتال MSN رسید و در سال 2005 از این کار استعفا داد.

هادی پس از جدایی از مایکروسافت نامه‌ای به استیو بالمر می‌نویسد و پس از تشکر از دوران همکاری، به او یادآوری می‌کند که مراقب استارتاپ تازه ظهور دنیای جستجو یعنی گوگل باشد. در واقع برادران پرتوی از سال‌ها قبل متوجه پتانسیل کلمات کلیدی در صنعت تبلیغات شده و آن را به شرکت‌های متعدد از جمله مایکروسافت گوشزد کردند؛ اما غول نرم‌افزاری در آن سال‌ها آمادگی سرمایه‌گذاری در این بخش را نداشت.

در حال حاضر هادی پرتوی مدیرعامل وبسایت کد است و ماموریت آماده‌سازی اساتید برای تدریس علوم کامپیوتر را بر عهده دارد. علی پرتوی علاوه بر فعالیت‌های مشاوره‌ای وسرمایه‌گذاری، انکوباتور NEO را تاسیس کرده که با هدف شناسایی و پروش استعدادهای فنی در سیلیکون ولی فعالیت می‌کند. این انکوباتور از متخصصان سابق بزرگترین شرکت‌های فناوری همچون فیسبوک و گوگل تشکیل شده و کشف استعداد را از سال‌های ابتدایی دانشگاه شروع می‌کند.

وی هم همچنین در سال 2013 بنیادی غیرانتفاعی (کد.ارگ) در زمینه آموزش آنلاین برنامه‌نویسی به راه انداخته‌است که افرادی همچون انوشه انصاری، دارا خسروشاهی، مهران سهامی، بیل گیتس، بیل کلینتون، اریک اشمیت، و … از آن حمایت یا به نحوی در آن حضور دارند.