سوفیانیوز
سوفیانیوز: صالح سخندان یک مهندسِ هنرمند شاید و مدیر استودیوی صالسو است او مدیر طراحی محصولات ویداوین بوده و کار اصلی وی طراحی و ساخت محصولات خطای دید میباشد. دکوراسیون، تبلیغات، طراحی گرافیک، طراحی محصول، ویدیوی تبلیغاتی و دهها مورد دیگر زمینههایی هستند صالح سخندان در آن فعالیت کرده است.
نام : صالح
نام خانوادگی : سخندان
تاریخ تولد : 5 آبان 1369
تحصیلات : دانشجوی مهندسی برق دانشگاه خواجه نصیر
محل تولد: تهران
ملیت: ایرانی
پیشه: طراح خطای دید
همسر: اطلاعاتی در دست نیست
فرزندان: اطلاعاتی در دست نیست
صالح سخندان (زاده 5 آبان 1369 در تهران) طراح آثار حوزه هنری دیدمانی و خطای دید سهبعدی و بنیانگذار ویداوین و استودیو صالسو است که به خاطر آثارش به نام آقای خطای دید نیز شناخته میشود. سخندان دانشجوی مهندسی برق بود که به خاطر علاقهاش به حوزه هنری خطای دید از دانشگاه انصراف داد. او پیش از آشنایی با خطای دید تجربهٔ کار در زمینه گرافیک را داشت. سخندان در سبک هنری خود آثار شخصی و تجاری زیادی برجای گذاشته است و با شرکت در مسابقه تلویزیونی عصر جدید هنر خود را در تلویزیون صدا و سیما نیز به نمایش گذاشت.
صالح سخندان 5 آبان 1369 در تهران متولد شد. به خاطر علاقهٔ خود به مهندسی، هنر و ریاضیات و تجربهٔ کار در زمینه گرافیک به کاربرد این سه رشته در آثارش تمایل داشت.در سال 1389 در حالی که 2 سال از دوران تحصیلاتش در رشتهٔ مهندسی برق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی میگذشت با حوزه هنری خطای دید آشنا شد و اولین پروژه خود را در زمینه واریختسازی تابلوها گرفت و پس از یک سال در سال 1390 این پروژه را به اتمام رساند.
علاقهمندی سخندان به حوزه هنری واریخت و تجربه انجام پروژههای گرافیکی برای سازمانها و شرکتها مقدمهای بود تا از دانشگاه انصراف دهد و از سال 1390 بهطور تخصصی به مطالعه و طراحی در زمینه خطای دید بپردازد. اولین نمود فعالیت صالح سخندان در حوزه خطای دید، نقاشی سه بعدی بود اما اولین تجربه او نبود. او همچنین پیشگام نقاشی سه بعدی دیجیتال در دنیا است.
سخندان در سالهای فعالیت خود صدها اثر شخصی و پروژه تجاری انجام دادهاست که به صورت کلی میتوان به ساخت پارکها، موزههای بزرگ، طراحی گرافیکی و مجسمهسازی بر اساس خطای دید و چیدمانهای خاص و نقاشیهای سه بعدی اشاره کرد. رؤیا پارک (واقع در دارآباد)، خانهٔ وارونه (واقع در پارک جنگلی چیتگر) و ایلوژنا (واقع در ایران مال) از نمونه آثار او در شهر تهران است.
از سال 1393 به تولید پرداخت و اولین محصول خود را در قالب برچسب ارائه نمود که با برچسبهای متداولی که در حوزه دکوراسیون استفاده میشد، متفاوت بود.
در اسفند 1394 صالح سخندان گروهی هنری به نام «آقای خطای دید» از هنرمندان فعال در حوزه هنری خطای دید با تجربه مطالعاتی و طراحی از سال 1390 تشکیل داد که آثار متعددی از این گروه در فضای مجازی منتشر شدهاست.
صالح سخندان در فصل دوم مسابقه تلویزیونی عصر جدید در زمینه هنری برای نمایش استعداد خود در زمینه خطای دید شرکت نمود. با پذیرش در مرحله راستیآزمایی این فصل از مسابقه برای اجرا در مرحله اول انتخاب شد. سخندان با اولین اجرای خود در قسمت نهم مرحله اول این مسابقه از داوران سید بشیر حسینی، رؤیا نونهالی و امین حیایی زنگ سفید (رای بله داوران) و از آریا عظیمینژاد زنگ قرمز (رای نه داوران) دریافت نمود. اجرای سخندان تلفیقی از هنر نقاشی و مهندسی بود که در پایان با ترکیب هدفمندی از بینظمیها نتیجه غافلگیرکنندهای برای داوران به وجود آورد. در بخش فینال این قسمت از میان شرکتکنندگان به عنوان یکی از دو نفر منتخب داوران به مرحله دوم راه یافت.
سخندان برای دومین اجرای خود در قسمت نهم مرحله دوم این مسابقه نیز موفق شد از همهٔ داوران زنگ سفید (رای بله داوران) دریافت نماید.
(ویدئو) لیوان آینهای یکی از طراحیهای بینظیر صالح سخندان
در سال 1389 سخندان کار خود را با طراحی دگرگون چند سطحی تابلوهای پارکینگ مجتمع تجاری تیراژه 2 آغاز کرد. این تابلوها به منظور راهنمایی رانندهها به سمت در خروجی و طبقات مختلف پارکینگ استفاده شدهاست.
در سال 1391 اولین نقاشی سه بعدی خود را در پارک چیتگر تهران با استفاده از زغال و گچ رنگی در متراژ 17 متر مربع کشید. این اثر بعد از یک روز با بارش باران به علت استفاده از گچ رنگی درکشیدن اثر از روی زمین پاک شد.
در سال 1392 به سفارش شهرداری تهران در بوستان هنرمندان نقاشی سهبعدی برج میلاد را با استفاده از رنگ اکرولیک بر روی زمین کشید.
در سال 1394 به سفارش تداکس تهران لوگوی کنفرانس پارادایم نو را طراحی نمود.
در سال 1397 اولین موزه خطای دید ایران به نام رؤیا پارک در مجموعه موزههای دارآباد با طراحی و نظارت صالح سخندان ساخته شد و در فروردین 1398 افتتاح شد. تمام این مجموعه به صورت صددرصدی توسط متخصصان و طراحان تیم مهندسی-هنری آقای خطای دید بدون بهرهگیری از مهندسان و طراحان خارجی ساخته شد. وجود المانهای ایرانی در بخشهای مختلف این مجموعه مانند قالیچه پرنده، آرش کمانگیر، سیمرغ، یوزپلنگ ایرانی حس بومی بودن این اثر را برای بازدیدکنندهها تداعی میکند.
در آبان 1398 سخندان پروژه خانه وارونه را در دریاچه چیتگر با سوژه اتاقهای وارونه آغاز کرد. موزههای زیادی در دنیا با این سوژه که به نام Upside Down شناخته شدهاست، وجود دارد. پیش از این پروژه نیز سه جاذبه اتاق وارونه در موزه رؤیا پارک اجرا شده بود اما خانه وارونه تهران اولین مجموعه اختصاصی با محوریت اتاقهای وارونه در ایران است که در بهمن 1398 افتتاح شد.
در آذر 1398 به درخواست معاونت فرهنگی هنری مترو تهران صالح سخندان در ایستگاه متروی دکتر شریعتی تهران چیدمان خطای دید از پرتره علی شریعتی را خلق کرد. در این چیدمان از کتابهای شریعتی استفاده شده که با تماشای نقاشی روی سطوح مختلف آنها از زاویهٔای خاص، تصویر پرتره علی شریعتی دیده میشود.