سوفیانیوز
"اگر اینها را می دانستم شاید هرگز مهاجرت نمی کردم" جمله ی ناراحت کنندهای است،موافقید؟! پس اگر شما هم می خواهید بعد از مهاجرت این جمله را به خود نگویید، قبل از اقدام برای مهاجرت این مقاله از سوفیانیوز را بخوانید.
تصمیم گیری برای مهاجرت روز به روز در کشور ما جدیتر میشود. باید بدانیم که مهاجرت در کنار همه ی مزایایی که دارد می تواند چالش ها و مشکلات زیادی نیز برای شما ایجاد کند. مشکلات مهاجرت، یکی از آن موقعیتهایی است که تابآوری ما را به چالش میکشد. نه تنها تابآوری شخص خودمان که اگر متاهل یا پدر و مادر باشیم، شاید باعث از بین رفتن روابطی شود که سال های زیادی برای ایجاد آنها زحمت کشیده ایم.در ادامه این مقاله به برخی از مشکلاتی که بعد از مهاجرت ممکن است ایجاد شود میپردازیم.
یکی از مهمترین چالش های مهاجرت، ایجاد مشکلات روحی برای فرد است. مهاجرت باعت خواهد شد که فرد از خانواده، دوستان و همچنین از کشور مادری خود دور شود. به همین دلیل، بسیاری از افراد پس از مهاجرت، دچار مشکلات روانی مانند استرس، اضطراب و افسردگی خواهند شد و به همین دلیل نمیتوانند با سختیهای ناشی از زندگی در کشور دیگر مقابله کنند. معمولا، این افراد پس از مدتی به کشور مادری خود برمیگردند.
مدیریت هزینه های زندگی در کشور مقصد، یکی از مهمترین مهارتهایی است که پس از مهاجرت به آن نیاز خواهیم داشت. بعد از تمام هزینههایی که برای هزینه بلیت، سفارت وکیل و غیره انجام دادهایم، باید هزینههای دیگری مثل هزینه مسکن و خورد و خوراک را تا پیدا کردن منبع درآمد جدید محاسبه کرده و با خود به همراه داشته باشیم. بنابراین باید بودجه بندی دقیق و درستی برای روزهای اول مهاجرت داشته باشیم.
تاثیر مهاجرت بر رابطه عاطفی یک تاثیر دو لبه است. از یک طرف ممکن است باعث بهبود رابطه عاطفی ، تقویت درک و همدلی برای مواجهه با شرایط جدید شود. از طرف دیگر ممکن است تغییر نقشها یا فشارهای اقتصادی و انواع و اقسام تنشهایی که در محیط نا آشنا وجود دارد، باعث دوری یک زوج از همدیگر شود.
در بسیاری از موارد، مهاجران پس از ورود به کشورهای اروپایی و آمریکایی، با انواعی از رفتارهای نژادپرستانه مواجه خواهند شد. در بسیاری از مواقع، این نوع از رفتارها به شیوه خشن و تهاجمی صورت خواهد گرفت. این عامل موجب میشود تا زندگی مهاجران به شدت تحت تاثیر قر بگیرد و آرامش روانی و امنیت خاطر آنها سلب شود و یا حتی خطرات جانی برای آنان به همراه داشته باشد. این دسته از رفتارها در محیط زندگی و یا در محیط تحصیل به چشم میخورد. همچنین مهاجران بسیاری در محیط کاری خود نیز از این رفتارها در امان نیستند.
از طرف دیگر در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی در هنگام استخدام نیروها، قوانینی خاص و سختگیرانه وجود دارد که بر طبق این قوانین، باید در ابتدا شهروندان آن کشور به استخدام نهادها و سازمانها در بیایند و سپس به شهروندان دیگر و مهاجران، فرصت کار داده میشود. بنابراین لازم است قبل از مهاجرت از ایران این نوع از چالشها را نیز در نظر داشته باشید.
ما هرچقدر به زبان انگلیسی یا هر زبان خارجی دیگری مسلط شویم، شاید نتوانیم بسیاری از اصطلاحاتی که به راحتی کار ما را در زبان فارسی راه میانداختند، استفاده کنیم. از آن طرف بسیاری از استعارهها، کنایهها و ضربالمثلهای کشوری دیگر شاید به راحتی برای ما قابل درک و استفاده نباشد.
نا آگاهی ما به عادتهای رفتاری و عرفهای جامعه جدید در بخشهای مختلف روابط ما تاثیرگذار خواهد بود. یکی از جاهایی که این موضوع خودش را نشان میدهد، روابط کاری است. باید صبور باشیم تا ببینیم روحیه کار تیمی در جامعه دیگر چطور مصداق پیدا میکند.
در کنار آن فرهنگ غذایی متفاوت تغییر دیگری است که ممکن است به نظرمان کوچک بیاید اما در انبوهی از تغییرات مختلف، این هم یکی از بخشهای مهم است. پختن غذاهایی ایرانی در کشوری که ذاتا در آن مواد اولیه متفاوتی در دسترس است، همت زیادی میخواهد. سختی های مهاجرت برای کسانی که در خصوص خورد و خوراک منعطف نباشند بیشتر خواهد بود.
کسانی که قبل از مهاجرت، تجربه استقلال از خانواده را داشته باشند، از قبل برای یکی از سختی های مهاجرت آماده هستند. یعنی پذیرفتن مسئولیت صفر تا صد زندگی خود.
از بودجهبندی هزینهها گرفته تا خرید و آشپزی و رسیدگی به خانه. شاید این بخش ماجرا اولش خیلی بغرنج به نظر نرسد. اما اگر با ترکیدن لوله خانه یا خراب شدن کولر در کشور خودمان دست و پایمان را گم میکنیم، احتمالا در کشوری دیگر در این نوع مواقع بیشتر سردرگم خواهیم شد.
سختی های مهاجرت برای فردی که بدون برنامه ریزی عازم کشور دیگری شده بسیار زیاد و طاقت فرسا است اما برنامه ریزی قبلی و ارزیابی کشور مقصد میتواند تاثیر قابل توجهی در کاهش دشواری های مهاجرت داشته باشد. برای مثال، فردی که به زبان کشور مقصد مسلط است، نسبت به کسی که هیچ آشنایی قبلی با آن زبان ندارد، با چالشهای کمتری روبهرو میشود. همچنین فردی که پیش از مهاجرت، درباره فرهنگ مردم کشور مقصد اطلاعاتی کسب کرده است، بهتر میتواند با آنها برخورد کند.