کد خبر: 2435
دوشنبه 30 بهمن 1402 - 14:34
دوشنبه 30 بهمن 1402 - 14:34

چگونه دوران تحصیلی را به سوابق بیمه اضافه کنیم؟

چگونه دوران تحصیلی را به سوابق بیمه اضافه کنیم؟

سوفیانیوز: باتوجه به تفاهم‌نامه میان سازمان‌های تأمین اجتماعی و امور دانشجویان وزارت علوم، هر دانشجو با پرداخت حق بیمه‌ای مشخص می‌تواند سال‌های تحصیل خود را به سابقه بیمه خود اضافه کند.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، باوجود این طرح، دانشجویان می‌توانند با خیال راحت ادامه تحصیل دهند و نگران سابقه بیمه خود نباشد. معمولاً علاوه بر دستمزد پایین، یکی مشکلات مشاغل پاره‌وقت در دوران دانشجویی، عدم تعهد کارفرما برای ثبت‌نام آن‌ها در سازمان تأمین اجتماعی بود. بسیاری از دانشجویان بعد از اتمام 4 سال اولیه به دلیل وجود این مشکلات برای ادامه تحصیل مردد می‌شدند و اشتغال و ثبت سابقه بیمه را مهم‌تر می‌شمردند. اما در حال حاضر شرایط برای دانشجویان فعلی بهتر شده است. در واقع هر زمان که در آینده به سراغ بررسی سوابق بیمه تامین اجتماعی بروند، می‌توانند اضافه شدن سال‌های دوران دانشجویی را هم به سوابق خود مشاهده کنند. در ضمن اگر افراد بعد از اتمام تحصیل در جایی مشغول نشوند تا بتوانند از بیمه کارفرما بهره‌مند شوند، می‌توانند مثل شرایط بیمه خویش‌فرمای اختیاری و مشاغل آزاد، با پرداخت حق بیمه، همچنان سابقه خود را در سامانه سوابق بیمه افزایش دهند.

بررسی طرح‌های مختلف بیمه دانشجویی و میزان پرداختی حق بیمه در سال 1402

بیمه دانشجویی در سه طرح با درصدهای مشخص حق بیمه ارائه شده است تا هر دانشجو باتوجه به میزان بودجه خود یکی از این سه طرح را انتخاب کند. در هر سه طرح، سهم پرداختی دولت برای حق بیمه 2 درصد و مابقی به عهده دانشجو است. در ادامه به مبلغ و درصد پرداختی حق بیمه‌ای که دانشجو باید پرداخت کند، اشاره خواهیم کرد.

درصد پرداختی حق بیمه دانشجویی

خدمات بیمه

مبلغ پرداختی حق بیمه

12% + 2% سهم دولت

سابقه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی

658 هزار تومان

14% + 2% سهم دولت

سابقه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی

767 هزار تومان

18% + 2% سهم دولت

سابقه بازنشستگی، فوت قبل و بعد از بازنشستگی و از کارافتادگی

987 هزار تومان

بیمه دانشجویی

آیا بیمه دانشجویی نیازی به معاینات پزشکی دارد؟
متقاضیان بیمه‌های 14 و 18 درصد دانشجویی مثل بعضی از انواع بیمه عمر باید معاینات پزشکی انجام دهند تا بتوانند از مزیت‌های بیمه در دوران تحصیل بهره‌مند شوند. حداکثر مدت زمان انجام این معاینات پزشکی دو ماه است. بنابراین دانشجو اگر در طول این مدت به پزشک معتمد و معرفی‌شده از طرف سازمان تأمین اجتماعی مراجعه نکند، بیمه او از بین خواهد رفت. ناگفته نماند، دانشجویانی که با مشکل از کارافتادگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، مشمول بیمه 18 درصد دانشجویی نمی‌شوند.

آیا بیمه دانشجویی مشمول خدمات درمانی می‌شود؟

این بیمه مخصوص ثبت سابقه و برخورداری از بیمه بازنشستگی است که با پرداخت کمی حق بیمه بیشتر، خدمات درمانی هم به آن اضافه می‌شود. این میزان در سال 1402، 92 هزار تومان است. البته خدمات درمانی ذکرشده بازه محدودی دارد و تنها مشمول مراکزی است که با سازمان تأمین اجتماعی قرارداد دارند. بنابراین اگر دانشجویان به دنبال خدمات درمانی بیشتری هستند، باید به سراغ خرید بیمه تکمیلی بروند. در چنین حالتی خرید بیمه تکمیلی انفرادی یا همان خانوادگی بهترین گزینه است.

چند نکته در مورد شرایط پرداخت حق بیمه دانشجویی

پرداخت حق بیمه برای دانشجویان مطابق جدول بالا باید باشد. اما در بعضی از مواقع شرایط خاصی وجود دارد که ممکن است دانشجو را در زمان پرداخت حق بیمه با سوال روبه‌رو کند. در ادامه به سه مورد از این شرایط اشاره خواهیم کرد.

  • مزیت‌های درمانی بیمه در دروان دانشجویی، علاوه بر خود دانشجو برای افراد مشمول تکفل هم قابل استفاده است. همسر، فرزند، پدر بالای 60 سال، مادر بالای 55 سال، شوهر بیشتر از 60 سال یا از کار افتاده و… از افراد مشمول تکفل محسوب می‌شوند. دانشجویان بیمه‌شده با پرداخت مبلغی در حدود 72 هزار تومان برای هر فرد، به‌عنوان حق بیمه درمانی می‌توانند افراد مشمول تکفل را از خدمات درمانی تأمین اجتماعی بهره‌مند سازند.

  • دریافت مستمری بازماندگان در زمان تحصیل با عضویت در بیمه دانشجویی تداخلی ندارد. در واقع دانشجو می‌توانند هم‌ حق بیمه خود را واریز کند و هم مثل سابق مستمری بازماندگانش را بگیرد.

  • دانشجویان حداقل 18 ساله و حداکثر 50 ساله می‌توانند برای ثبت‌نام بیمه در دوران دانشجویی اقدام کنند. اگر به‌طور استثنا سن یک دانشجو بیش از 50 سال باشد، باید حق بیمه بیشتری پرداخت کند. البته همان‌طور که برای ثبت‌نامه بیمه زنان خانه دار، افراد با سابقه بیمه بیش از 10 سال دیگر مشمول محدودیت سنی نمی‌شدند، دانشجویانی که بیش از 10 سال سابقه بیمه در سازمان تأمین اجتماعی دارند هم می‌توانند بدون توجه به محدودیت سنی، این حق بیمه مازاد را نپردازند.

  • دانشجویانی که زیرمجموعه بیمه پدر خانواده هستند، می‌توانند همچنان از مزیت درمانی این بیمه بهره ببرند و هم‌زمان به‌منظور داشتن سابقه در دوران تحصیل برای ثبت‌نام بیمه مختص دانشجویان هم اقدام کنند. بنابراین در چنین شرایطی دانشجو دیگر مجبور به پرداخت حق بیمه بیشتر برای استفاده از خدمات درمانی تأمین اجتماعی نیست. چون می‌تواند از پوشش درمانی بیمه پدر خانواده استفاده کند.

  • یادتان باشد که این بیمه تنها مختص دانشجویان در حال تحصیل است. بنابراین اگر در سال‌های گذشته دانشجو بوده‌اید و در حال حاضر نیستید، نمی‌توانید با پرداخت حق بیمه سال‌های تحصیل را به سوابق بیمه اضافه کنید. در ضمن دانشجویانی که ترک تحصیل کرده‌اند هم مشمول بیمه مختص دانشجویان نمی‌شوند.

    دانشجو

نحوه ثبت‌نام بیمه دانشجویی

برای ثبت‌نام بیمه دانشجویی نیازی به مراجعه حضوری به شعبه‌های بیمه نیست. بلکه با وارد شدن به سایت خدمات تأمین اجتماعی به راحتی می‌توانید برای ثبت‌نام این بیمه اقدام کنید. پیش از هرچیز لازم است که در صفحه اصلی این سایت روی گزینه نارنجی‌رنگ ثبت‌نام بزنید تا در سازمان تأمین اجتماعی حساب کاربری داشته باشید. یادتان باشد، عضویت در سازمان تأمین اجتماعی علاوه بر دوران دانشجویی، در زمان اشتغال و حتی تا زمان دریافت بیمه بیکاری هم کاربردی خواهد بود. بنابراین حتماً به فکر ساخت حساب در این سامانه باشید.

برای اضافه کردن مشخصات خود در بخش بیمه دانشجویی این سامانه، بعد از تکمیل مراحل ثبت‌نام اشخاص حقیقی و ساخت حساب کاربری، باید مجدد به صفحه اصلی برگردید تا بتوانید از منوی بیمه‌شدگان، گزینه «بیمه‌شدگان خاص» را انتخاب کنید. در فهرست بازشده باید روی عبارت «انعقاد قرارداد بیمه دانشجویی» بزنید تا وارد صفحه ثبت‌نام بیمه دانشجویی شوید. در این بخش با توجه به مدارکتان ثبت‌نام خودتان را انجام دهید تا در نهایت بتوانید از مزایای بیمه دوران تحصیل بهره‌مند شوید. کارت ملی، کارت دانشجویی و شناسنامه از مدارک مورد نیاز برای بهره‎‌مندی از بیمه دانشجویی است.

سوالات متداول

1ـ مهم‌ترین مزیت بیمه دانشجویی چیست؟

باکمک این بیمه سال‌های تحصیل به سوابق بیمه فرد اضافه خواهد شد.

2ـ میزان حق بیمه مختص دانشجویان چقدر است؟

این بیمه در سه طرح با مزیت‌های گوناگون ارائه می‌شود. بنابراین میزان حق پرداختی متفاوت و بسته به انتخاب متقاضی در حدود 658 هزار تومان، 767 هزار تومان یا 987 هزار تومان است.

3ـ آیا کسانی که در حال حاضر دانشجو نیستند هم می‌توانند با پرداخت حق بیمه سال‌های تحصیلشان را به سوابق خود اضافه کنند؟

خیر، این بیمه تنها مختص دانشجویان فعلی است.