سوفیانیوز
سوفیانیوز: یک تیم تحقیقاتی بینالمللی در مطالعهای که روی 111 کودک 3 تا 6 ساله انجام دادهاند، دریافتند که کودکان و نوجوانان ترجیح میدهند رباتها را بیشتر باور کنند و وقتی رباتها اشتباه میکردند، بیشتر میپذیرفتند.
به گزارش گروه علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، محققان بچهها را به گروههای مختلفی تقسیم کردند و فیلمهایی از رباتها و انسانها نشان دادند که اشیاء را برچسبگذاری میکردند. برخی از این اشیاء را بچهها از قبل میشناختند و نام برخی دیگر را نمیدانستند.
هدف محققان این بود که حس کودکان را در مورد اینکه به چهکسی اعتماد میکنند، بسنجند. در این آزمایش انسانها و رباتها در مواردی برخی از اشیاء را اشتباه نامگذاری کردند. مثلا روی بشقاب، برچسب قاشق چسباندند.
در انتها مشخص شد در جایی که هم انسانها و هم رباتها به یک اندازه قابل اعتماد هستند، کودکان بیشتر تمایل داشتند که نام اشیای جدید را از رباتها بپرسند و برچسبهای آنها را بپذیرند. علاوه بر این، وقتی از بچهها میپرسیدند با چهکسی اسرار را در میان میگذارند، با چه کسانی دوست میشوند و به عنوان معلم انتخاب میکنند، بچهها بیشتر به رباتها علاقه نشان دادند.
از سویی بچههای بزرگتر نسبت به بچههای کوچکتر به انسانها اعتماد بیشتری داشتند، اما فقط در زمانی که نشان داده شد ربات در مقایسه با انسان غیرقابل اعتماد است. در مجموع، نتایج نشان داد که این کودکان فکر میکردند رباتها قابل اعتمادتر از انسانها هستند.
یکی از زمینههایی که این تحقیق ممکن است مفید باشد، آموزش است؛ بهویژه در دنیایی که کودکان بهطور فزایندهای توسط فناوری احاطه شدهاند. محققان در مورد اینکه چرا این کودکان احساس میکنند میتوان به رباتهایی که دیده اند، بیشتر از مردم اعتماد کرد، چیزی نپرسیدند. علاوه بر این، تعاملات ویدئویی ممکن است همیشه بهطور دقیق تعاملات دنیای واقعی را منعکس نکنند؛ بنابراین برای تأیید نتایج به مطالعهای شامل تعاملات زنده نیاز است.