سوفیانیوز
سوفیانیوز: رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با بیان اینکه اولین دانشگاه ثبت شده تاریخ جهان با عنوان دانشگاه جندی شاپور متعلق به کشور ما است، گفت: از 1757 سال گذشته رشتههای علوم جدید، علوم پزشکی، فلسفه، حکمت، ریاصیات، علوم پایه در این دانشگاه جامع آغاز به کار کرد.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، سعید رضا عاملی در حاشیه آیین نکوداشت 1757 سال آموزش عالی در ایران در جمع خبرنگاران گفت: باید به ملت مردم ایران تبریک گفت چرا که اولین دانشگاه ثبت شده تاریخ جهان با عنوان دانشگاه جندی شاپور متعلق به کشور ما است. از 1757 سال گذشته رشتههای علوم جدید، علوم پزشکی، فلسفه، حکمت، ریاصیات، علوم پایه در این دانشگاه جامع آغاز به کار کرد و یونسکو هم آن را به ثبت رساند.
عاملی افزود: ابتکاری که دانشگاه تهران زد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به کار برد این بود که دانشگاه تهران به عنوان اولین دانشگاه جدید در دوره مدرن که 90سال پیش تاسیس شده تاریخ خود را افتخارآمیز به جندی شاپور متصل میکند.
رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با بیان اینکه به تعبیر زهر حکیم انقلاب اسلامی دانشگاه تهران هم نماد آموزش عالی کشور و هم دانشگاه ایران است: تاکید کرد تعبیر دانشگاه تهران، تعبیر دانشگاههای ایران بر ای دانشگاه تهران که در سال 88 توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی قائل شد به نوعی پهنه این نماد را هم در ایران فرهنگی که سابقه هزاره ای دارد و هک ایران جدید منعکس کرد.
عاملی در ادامه افزود: واقعیت این است که باید همه قلمروهای کشور همه پیشینهها و ترکیبات خود را پیدا کنند. این سنت در سایر دانشگاههای جهان وجود داشته است دانشگاههایی که قدمت چند صدگی و هزارگی دارند و به دانشگاهها و مدارس دینی خود متصل میشوند. مثلا دانشگاه کمبریج 20 سال پیش هشتصدمین سالگرد خود را جشن گرفت. با نگاه به کالجهای این دانشگاه متوجه میشویم در کنار آن کلیسا وجود دارد که را تاریخ متصل شده است.
دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: خوشبختانه این قدمت بزرگ را داریم و همین باعث افتخار همانا ایرانیها است.
وی با اشاره به نقش محوری دانشگاه تهران در حوزه علم و فناوری گفت: دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران با هم یک دانشگاه را تشکیل میدادند که میتوان گفت جامع همه رشتههای علمی کشور از قبیل علوم پایه، علوم مهندسی، علوم کشاورزی، علوم اجتماعی، علوم انسانی، رشتههای هم و تمدن شناسی و در امتداد آن علوم پزشکی در آن تدریس میشدند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: امروز هم کنسرسیومی که بین دو دانشگاه است باید گفت یک دانشگاه هستیم در دو فضای متفاوت. با توجه به اینکه در عصر دانش یکپارچه به سر میبریم.
وی درباره معنای دانش یکپارچه گفت: دانش یکپارچه به معنای هم رشتهای شدن و چند رشتهای شدن و فرا رشتهای شدن دانش که نیازمند ظرفیت است. با طور قاطع میتوان گفت این ظرفیت را هیچ دانشگاهی ندارد که مجموعه گستردهای از دانشکدهها را در خود جمع کرده باشد.
وی تاکید کرد: دانشگاه تهران 60 دانشکده دارد و دارای دانشمندان بسیار مهمی است که میتواند پیوند بین دوم مهندسی، با علوم پزشکی، علوم پایه، ریاصیات، علوم اجتماعی و غیره را فرا دهد. لز این جهت میتوان گفت یکی از ظرفیتهای بزرگ در دانشگاه تهران جمع شده که البته باید همه دانشگاههای کشور با هم گره بخورند هم ظرفیتی و هم آوایی در حوزه علم در ایران شکل بگیرد.