سوفیانیوز
سوفیا نیوز: 16 آذرماه هر ساله در کشورمان به عنوان روز دانشجو مطرح میشود، به بهانه این روز با تعدادی از مسؤولان آموزش عالی کشور درباره ویژگی دانشجوی در تراز انقلاب اسلامی به گفتوگو پرداختیم.
به گزارش سوفیا نیوز به نقل از فارس، دانشجوی در تراز انقلاب اسلامی باید از معرفت دینی عمیق برخوردار باشد، مطالعه، تفکر و تعقل داشته باشد و همچنین خدا باور باشد، خدا باوری به این معناست که با تمام وجود حس کند، شاخصه دیگر دانشجوی تراز انقلاب اسلامی، بصیرت است، بصیرت ابعاد مختلفی دارد اما آن بصیرت موردنظر همانی است که در نهج البلاغه است، انتظار از دانشجوی تراز انقلاب اسلامی این است همانگونه که در بعد دینی قوی هست، در بعد علمی هم قوی باشد.
انتظار دیگر از دانشجوی تراز انقلاب اسلامی مأیوس نشدن و دمیدن روحیه امید، تلاش در پاکسازی محیط فکری و جلوههای ظاهری دانشگاه، گسترش فضای باز پرسش و پاسخ در دانشگاه و دوری از رنگ پذیری است. قانون اساسی ما بر اساس اصول استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است، دانشجویی که بتواند حول این سه شاخص مهم حرکت کند و درک و فهم درستی از حوزه داخلی و بینالمللی داشته باشد، دانشجوی تراز انقلاب اسلامی است.
16 آذرماه هر ساله در کشورمان به عنوان روز دانشجو مطرح میشود، به بهانه این روز با تعدادی از مسؤولان آموزش عالی کشور درباره ویژگی دانشجوی در تراز انقلاب اسلامی به گفتوگو پرداختیم.
علی شمسیپور سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره ویژگی دانشجوی تراز اسلام و انقلاب اسلامی معتقد است: وقتی میگوییم دانشجوی در تراز انقلاب، باید یک تعریفی داشته باشیم و در این موضوع چند اتفاق میافتد، در واقع از دانشگاه با کارخانه انسانسازی یاد میشود و یک فرایندی طی میشود و یک خروجی را در پی دارد.
محصول آموزش و پرروش برای ما مهم است
وی افزود: محصول آموزش و پرروش برای ما مهم است، منطق این است که ببینیم خروجی آموزش و پرورش چیست و چه چیزی تحویل میگیریم و بر روی ماده اولیه باید کار کنیم، اگر خروجی ما سطح پایینی را داشته باشد، ارتقای آن برای ما سخت خواهد بود ولی اگر ورودی ما ورودی کیفی باشد، دانشجو بسیار راحتتر میتواند در سطح تراز نظام انقلاب و اسلام باشد.
شمسیپور ادامه داد: این قضیه پیچیده نیست و ما میگوییم دانشجو وظایف خود را به درستی انجام دهد و دانشجویی که این وظایف را درست انجام دهد، دانشجوی تراز میشود، دانشجویی که به قوانین عمل کند و فعالیت سیاسی و اجتماعی خود را داشته باشد.
وی افزود: دانشجو باید سواد رسانهای خوبی را داشته باشد و در جریان موجهای رسانهای استکبارگونه، گول نخورد و سواد داشته باشد و مسائل را تفکیک کند، همه اینها دانشجوی در تراز انقلاب را شکل میدهد.
سیدمحمود آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز گفت: دانشجویان تراز انقلاب باید ویژگیهای رزمندهای را داشته باشند که در حال جنگیدن در خط مقدم هستند؛ یعنی در عین حالی که دقت کامل دارند تا هیچ خطری برای نظام و سیستم نداشته باشند باید کارشان را هم به نحو احسن انجام دهند.
وی افزود: من نمیتوانم بپذیریم دانشجوی تراز انقلاب شاگرد اول نباشد؛ نمیتوانم بپذیریم دانشجوی تراز انقلاب خودش مجری قانون و معلم اخلاق نباشد؛ همه این مسائل در کنار هم قرار میگیرند تا یک دانشجو ساخته شود و تلاش میکنیم و هدفمان ائتلای اخلاق حرفهای و سرمایه اجتماعی با شعار دانشگاه اخلاقمدار است.
امیررضا شاهانی رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی هم در این باره گفت: اگر مسؤولان کشور و ما دانشگاهیان کارمان را درست انجام دهیم و به جوانان امید و انگیزه بدهیم، حتما این دانشجویان به عنوان سرمایههای کشور وظیفهشان را خوب انجام میدهند که به نظرم در این حوزهها یک مقداری کمکاری صورت گرفته است؛ باید به سمت و سویی حرکت میکنیم که محیط دانشگاه بانشاط باشد و جوانها به آینده امید داشته باشند، باید به سؤالات و دغدغههای تفکری جوانها پاسخ داده شود. عقل و منطق حکم میکند برمبنای قانون حرکت کنیم و این کار به نفع همه است.
شاهانی اظهار داشت: باید در مدار قانون باشیم، در عین حال فضای دانشگاهها باید فضای بانشاطی مبتنی بر تضارب آرا باشد و دانشجویان بتوانند در چارچوب منطقی بنشینند و حتی شبههها را هم عنوان کنند و عدهای پاسخگو باشند؛ منتهی خدای نکرده دانشجویان به عنوان قشر فرهیخته یا اساتید به عنوان راهبران علمی جامعه اگر بخواهند از بیرون دانشگاه خط بگیرند اصلاً زیبنده نیست.
مریم ریاضی طهرانی، مدرس حوزه و دانشگاه نیز در تبیین ویژگی های دانشجوی تراز انقلاب از منظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) گفت: در منظومه فکری مقام معظم رهبری(مدظله العالی) یکی از خصوصیات دانشجوی تراز انقلاب آرمان خواهی است و هر دانشجوی انقلابی که پاسدار خون شهدا و ادامه دهنده راه آنها است می داند که این انقلاب به سختی به دست آمده است.
مدرس حوزه و دانشگاه افزود: عمل جمعی دانشجویان میتواند شامل فعالیتهای دانشجوئی، تحرکات و مبارزات دانشجوئی باشد که میتوانند جنبش هم نباشند، وجود سازمانهای دانشجویی و اتحادیههای دانشجوئی نیز به هیچ عنوان بیانگر وجود جنبش دانشجویی نیست.