سوفیانیوز
سوفیانیوز: ساختمان دانشکده ریاضی و آمار دانشگاه اصفهان بهمنظور گرامیداشت و قدردانی از بانوی نخبه ایرانی، با عنوان «مریم میرزاخانی» نامگذاری شد.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، رئیس دانشکده ریاضی و آمار دانشگاه اصفهان، نامگذاری ساختمان این دانشکده به«مریم میرزاخانی» با هدف قدردانی از زحمات این بانوی ریاضیدان ایرانی و گرامیداشت یاد و جایگاه وی صورت گرفته است.
علیرضا امینی هرندی اظهار کرد: موضوع نامگذاری این ساختمان به مریم میرزاخانی از حدود سه سال گذشته در دانشکده ریاضی و آمار دانشگاه اصفهان مطرح شد و پس از انجام مکاتبات لازم با واحدهای مربوطه، هیات رییسه دانشگاه در چند ماه اخیر با آن موافقت کرد.
وی خاطرنشان کرد: مریم میرزاخانی، نخستین بانوی ریاضیدان در جهان بود که موفق به کسب مدال ارزشمند «فیلدز» در کنگره بینالمللی ریاضی شد که این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
امینی هرندی با اشاره به قدمت 17 ساله ساختمان دانشکده ریاضی و آمار دانشگاه اصفهان، افزود: این دانشکده حدود 40 عضو هیات علمی در سه گروه آموزشی ریاضی محض، «ریاضی کاربردی و علوم کامپیوتر» و آمار دارد.
به گزارش سوفیانیوز، مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد بود. میرزاخانی در سال 2014 به دلیل کنشگری در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی اولین زن و ایرانی برندهٔ مدال فیلدز است.
مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برندهٔ مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سالهای 1994 (هنگکنگ) و 1995 (کانادا) شد و در این سال بهعنوان نخستین دانشآموز ایرانی نمرهٔ کامل را به دست آورد. وی نخستین دانشآموز ایرانی بود که دو سال مدال طلا گرفت. او سپس در سال 1999 مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ ریاضی از دانشگاه شریف و دکترای خود را در سال 2004 از دانشگاه هاروارد زیرنظر استاد کورتیس مکمولن، از برندگان مدال فیلدز، گرفت. از مریم میرزاخانی بهعنوان یکی از ده ذهنِ جوان برگزیدهٔ سال 2005 از سوی نشریهٔ پاپیولار ساینس در آمریکا و ذهن برتر در رشتهٔ ریاضیات تجلیل شد. میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه ستر از انجمن ریاضی آمریکا در سال 2013 و جایزهٔ کلی بود. وی از 11 شهریور 1387 (اول سپتامبر 2008) در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشتهٔ ریاضیات بود. پیش از این، او استاد دانشگاه پرینستون بود.