سوفیانیوز
سوفیانیوز: شیر اولین ماده غذایی است که پس از تولد به شما معرفی میشود و همچنان به عنوان تنها منبع تغذیه نوزاد برای ماهها پس از زایمان به شمار میرود. با این حال، این وابستگی منحصر به فرد به شیر به عنوان منبع حیاتی تغذیه با بزرگتر شدن کودک، از بین میرود و به تدریج کودک قادر به گوارش غذاهای جامد میشود.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، شیر به عنوان یکی از سالمترین مواد غذایی دارای کلسیم، ویتامین دی و پتاسیم در نظر گرفته میشود و فواید زیادی برای بدن دارد. در حالی که بیشتر مردم نوشیدن شیر گرم را ترجیح میدهند، بعضی از افراد ممکن است شیر سرد نیز دوست داشته باشند. به گفته متخصصین تغذیه، شیر گرم یا سرد، هر دو برای سلامتی مفید هستند. هر دو نوع شیر مزایای خاص خود را دارند. اینکه شما باید شیر سرد یا گرم بخورید، کاملا به فصل و زمان بستگی دارد. برخی افراد اصلا دوست ندارند شیر بنوشند، اما مصرف شیر برای سلامت بدن بسیار مهم است. هر فرد باید روزانه حداقل 1 لیوان شیر بنوشد. مصرف شیر باعث تقویت استخوانها و عضلات میشود.
شیر گرم بهتر است یا سرد؟
نوشیدن شیر سرد در طول روز یا در تابستان مفیدتر است. در اثر مصرف آن حرارت بدن کاهش مییابد و بدن خنک میشود، در حالی که اگر در زمستان میخواهید در طول شب شیر بخورید، بهتر است شیر گرم مصرف کنید. شیر داغ بدن را گرم نگه میدارد و از سرما محافظت میکند.
کلسیم در شیر سرد زیاد است، به همین دلیل نوشیدن چندباره آن باعث تسکین سوزش معده و اسیدیته آن میشود. علاوه بر این، به دلیل وجود الکترولیتها درشیر سرد، بدن در طول روز هیدراته میماند. ولی سعی کنید در طول زمان خواب از مصرف آن خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث ناراحتی گوارشی شود و همچنین میتواند منجر به مشکلاتی مانند سرفه یا تشدید سرماخوردگی شود. شیر سرد همچنین به عنوان یک پاک کننده طبیعی صورت شناخته شده است.
در شیر پروتئینی به نام لاکتیوم وجود دارد که به کاهش فشارخون کمک میکند. همچنین پتاسیم موجود در شیر به استراحت ماهیچهها و تسکین تنشهای ماهیچهای کمک میکند. بهطور کلی شیر گرم یا سرد نقشی در ایجاد یبوست ندارد. تاثیر شیر به سیستم بیولوژیکی بدن افراد و تفاوتهای فردی بستگی دارد و یک اثر مشابه بر تمامی افراد نمیگذارد.
یکی از اصلیترین کاربردهای شیر سرد، بهبود زخم معده است، اما شیر سرد چگونه این کار را انجام میدهد؟ کلسیم بالا در شیر سرد باعث کاهش تولید اسید معده میشود و همچنین میتواند اسیدهای مازادی را که تولید میشوند، جذب کند.
بههمین دلیل استفاده از شیر سرد درمان خوبی برای زخم معده است. شیر سرد فواید بیشتری نسبت به شیر گرم دارد، چون شیر سرد خواص خود را به صورت طبیعی حفظ کرده و به بافتهای گلو کمتر آسیب میزند. از این رو شیر سرد سالم، کامل و خنک کننده است. به همین دلیل شیر سرد سالم خنک کننده است. اگر بوی شیر را دوست ندارید، میتوانید از پودر کاکائو در آن استفاده کنید.
کارشناسان تغذیه میگویند شیر پاستوریزه را نباید جوشاند و فقط به صورت ولرم باید از آن استفاده کرد. مصرف مداوم و با برنامه شیر سبب کشش عضلات، استخوانسازی، مقاومت لثه و آرامبخش است و همچنین برای داشتن موهایی با ریشه قوی و ناخنهای سالم و غیرشکننده مصرف شیر را باید در برنامه روزانه خود گنجاند. شیر باعث سمکشی میکروبهای روده بزرگ، معده و سیستم گوارشی بدن میشود.
افرادی که از مشکلات گوارشی رنج میبرند، بهتر است شیر را ولرم در وعده صبحانه مصرف کنند و از آنجایی که شیر مزاج سردی دارد بهتر است آن را ابتدا گرم و سپس میل کرد. همچنین، برای از بین بردن باکتریهای موجود در شیر (تب مالت) پزشکان توصیه میکنند آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری روی لینک کلیک کنید