سوفیانیوز
سوفیانیوز: مدیر خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از اعزام بیش از 4 هزار زوج دانشجو در قالب 10 کاروان به مشهد مقدس خبر داد و گفت که حدود 24 کاروان دیگر پیشبینی شده و تا نیمه اسفند ماه امسال اعزامها ادامه دارد.
به گزارش سرویس اخبار دانشگاهی پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از ایرنا، ازدواج دانشجویی را باید جزو برنامههای فراموشنشدنی نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاهها دانست که عمری بیش از سهدهه دارد؛ برنامهای که زوجهای دانشجو آن را باعنوان همسفر تا بهشت میشناسند و بهدلیل ویژگیهای خاصی که دارد، هرساله با استقبال قابلتوجهی از زوجها روبهرو میشود.
برنامه نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاه برای تازه عروس و دامادهای دانشجو اولینبار تنها با 60 دانشجو در اواخر دهه 70 برگزار شد و حالا بیش از 20 هزار طرفدار دارد و همه دانشجویان را فارغ از دانشگاه محل تحصیلشان دربرمیگیرد. هرچند در دوران کرونا این برنامه هم تحتتاثیر قرار گرفت، حالا بیستوپنجمین دوره برنامه همسفر تا بهشت آغاز شده که اولین کاروانهای دانشجویی آبان ماه راهی مشهدمقدس شدند.
از طرف دیگر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها این روزها با ابلاغ سند ملی ازدواج دانشگاهیان، وظیفه سنگینتری را در راستای فراهمسازی بستر ازدواج آسان در میان دانشگاهیان دارد. در این گفتوگوی اختصاصی به سراغ سید مهدی رضوی، مدیر خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقاممعظمرهبری در دانشگاهها رفتیم تا از آخرین وضعیت اعزام کاروان زوج های دانشجویی به مشهد مطلع شویم.
رضوی درباره فرآیند بیست و هفتمین دوره ازدواج دانشجویی در قالب طرح همسفر تا بهشت که از آبان ماه امسال آغاز شده است گفت: اعزام کاروانهای بیستوپنجمین دوره ازدواج دانشجویی به مشهد مقدس در قالب طرح همسفر تا بهشت از آبان ماه آغاز و تا پایان امسال ادامه دارد، تاکنون 10 کاروان اعزام شده است. همچنین بیش از 14 هزار زوج در سامانه ثبت نام کردند و در حدود 5 هزار زوج اعزام شدند. البته حدود 24 کاروان اعزامی دیگر پیشبینی کردیم که امیدواریم بتوانیم برگزار کنیم.
مدیر خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یکی از برنامه این سفر معنوی را میثاق و عهدنامه زوجین در محضر امام رضا (ع) عنوان کرد که با همدیگر میخوانند و آنجا عهد میبندند زندگی خوب و خوشی را کنار همدیگر داشته باشد، در عین حال برنامههای آموزشی دیگری هم برای این سفر تدارک با شکل جدید و در قالبهای برنامههای نو تدارک دیده شد است. معتقدیم آموزش در پایداری ازدواجهای دانشجویی موثر بوده و ابتکاری که امسال انجام شد این بود که دانشجویان قبل از تکمیل ثبتنام کاروان در سه دوره آموزشی به صورت مجازی شرکت کردند.
پایداری بیش از 94 درصدی در ازدواج دانشجویی
رضوی پس از ارائه آخرین اقدامات در اعزام کاروان زوج دانشجویی به مشهد مقدس به فعالیتهای مرکز خانواده و ازدواج نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها اشاره کرد و گفت که این مرکز سلسله برنامههایی را در حوزه ازدواج دنبال میکند که ذیل ستاد ملی ازدواج دانشگاهیان شکل گرفته است، ستاد نیز در دوران ریاستجمهوری شهید ابراهیم رئیسی شکل گرفت و مسئولیت آن برعهده رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هاست. همچنین پنج وزیر عضو ستاد هستند و روسای دستگاههای اجرایی هم به منظورایجاد هماهنگی و پیگیری وظایف دستگاهها در حوزه ازدواج فعالیت دارند.
نهاد هم از سالها قبل موضوع ازدواج را در برنامه خود داشته و با دستور مقام معظم رهبری یکی از کار ویژههای نهاد، مساله ازدواج دانشگاهیان است.
وی مهمترین دستاورد ازدواجهای دانشجویی را پایداری بیش از 94 درصد در ازدواج دانشجویی عنوان کرد و گفت: براساس تحقیقات انجام شده کمتر از 6 درصد ازدواجهای دانشجویی به جدایی کشیده است که البته تلاش ما بر این است که عدد را هم به حداقل برسانیم. از برنامههای این مرکز تبلیغ و ترویج ازدواج در سطح دانشگاهها، تشکیل ازدواج و تحکیم خانواده و تعالی خانواده، موضوع تسهیلگری در بخش های مختلف و همچنین استفاده از ظرفیت خود دانشجویان برای رونق به مساله ازدواج در قالب تشکیل کانونهای پیوند و همیار خانواده و ازدواج است.
مدیر خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یکی از برنامههای این مرکز را در حوزه تبلیغ و ترویج ازدواج دانست و گفت: جشن ازدواج دانشجویی همه ساله در سطح دانشگاهها برگزار میشود؛ به شکلی که در هر دانشگاه برای زوجهایی که در یک سال گذشته ازدواج کردند، مراسمی برگزار می شود و در واقع حال و هوای دانشگاه در این ایام رنگ ازدواج به خود میگیرد که این ترغیبکننده است.
راهاندازی 60 مرکز همرسان در دانشگاه کشور
رضوی در بحث تشکیل ازدواج، کیفیت و همسان گزینی را از دیگر موضوعات مهم این مرکز برشمرد و افزود که این امر به دوام ازدواج کمک میکند. موضوع همسانگزینی و مراجعهای دانشجویی از سالها قبل در دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری به صورت سنتی وجود داشت؛ اما از سال 98 مطالعاتی روی این زمینه انجام شد و در سال گذشته سامانه همرسان را رونمایی کردیم. اکنون نزدیک به 60 مرکز همرسان در دانشگاه کشور راه اندازی شده است که در واقع همان کار همسان گزینی را از طریق سامانه همرسان انجام میدهد.
وی تحکیم خانواده را از دیگر موضوعات بیان کرد و گفت: در این زمینه برنامههای آموزشی مختلفی از جمله برپایی کارگاههای آموزشی پیش از ازدواج ویژه مجردها، کارگاه هایی با موضوع مهارتهای زندگی، ارتباطی و مهارتهای مورد نیاز زوجین برای تشکیل خانواده و ادامه زندگی برگزار می شود.
مدیر خانواده و ازدواج نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها زوج مانا را از دیگر برنامهها عنوان و خاطرنشان کرد: برنامه زوج مانا در حوزه الگوسازی زوجهای موفق دانشجو بود. همچنین برنامه دُردانه با موضوع فرزندآوری، فرزندپروری و جشنهای ویژه دانشجویانِ دارای فرزند و تشکیل کانالهای پیوند یا کانونهای همیار ازدواج خانواده برای اینکه دانشجوها در این روند بتوانند دیگران را به موضوع ازدواج ترغیب و تشویق کنند، انجام میشود.
رضوی گفت: پیگیر مطالباتی در حوزه تسهیلگری در موضوع ازدواج، پرداخت تسهیلات به زوج دانشجو، بحث خوابگاه های متاهلی، ساخت خوابگاهها هستیم تا بتوانیم در این مسیر اقدامات موثری را انجام دهیم.
برای مطالعۀ مطالب دیگر در حوزۀ اخبار دانشگاهی بر روی لینک کلیک فرمایید