سوفیانیوز
سوفیانیوز: یک تیم بینالمللی از فسیلشناسان جمجمهای باستانی در چین کشف کردهاند که ویژگیهای آن با هیچیک از انسانهای شناختهشده قبلی مطابقت ندارد. این جمجمه نه به دودمان نئاندرتالها شباهت دارد، نه به دایناسورها و نه به انسانهای امروزی.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از همشهری، استخوانهای فک، جمجمه و پا متعلق به این انسان در سال 2019 در هوآلونگدونگ، در شرق آسیا کشف شد. در سالهای پس از آن، کارشناسان آکادمی علوم چین (CAS) برای تطبیق بقایا با یک نسب شناختهشده، تلاش کردهاند.ساختار چهره انسانها شبیه به نسب انسان مدرن است که 750000 سال پیش از هوموارکتوس جدا شده است. فقدان چانه در جمجمه بیشتر شبیه به دنیسووان است؛ گونهای منقرضشده از انسان باستانی در آسیا که بیش از 400 هزار سال پیش از نئاندرتالها جدا شد.
محققان در CAS با همکاری با محققان دانشگاه شیان جیائوتنگ چین، دانشگاه یورک انگلستان و مرکز تحقیقات ملی اسپانیا در حوزه تکامل انسان، فکر میکنند که یک دودمان کاملا جدید را کشف کردهاند. از نظر تاریخی، بسیاری از فسیلهای هومینین از دوران پلیستوسن که در چین پیدا شدهاند، در هیچ یک از دودمانها قرار نگرفتهاند. در نتیجه، چنین بقایایی اغلب به عنوان تغییرات میانی در مسیر رسیدن به بشریت مدرن در نظر گرفته میشود؛ شکلی باستانی از هوموساپین، یا شکل پیشرفته هوموارکتوس.
این تفسیر ساده و خطی بحثبرانگیز است و مورد تایید و موافقت همه نیست. در حالی که هوموارکتوس تقریبا تا 100 هزار سال پیش در اندونزی حضور داشت، بقایایی که اخیرا در شرق چین پیدا شدهاند شباهت بیشتری به دیگر دودمان مدرنتر، هومینین دارند.
پیش از این، مطالعات ژنومی روی بقایای نئاندرتال در اروپا و آسیای غربی شواهدی از نسل چهارم هومینین پیدا کرده بود که در پلیستوسن میانه تا اواخر این دوره، زندگی میکردند. اما این گروه گمشده هرگز به طور رسمی در پرونده فسیلی شناسایی نشده است. شاید بقایای انسانی اخیر که در چین پیدا شده است، قطعه گمشده این پازل باشد.محققان گمان میکنند که آرواره و جمجمه فسیل شده متعلق به یک نوجوان 12 یا 13 ساله است و در حالی که چهره آن دارای ویژگیهایی شبیه انسان مدرن است، اندامها، کلاهک جمجمه و فک ظاهرا دارای ویژگیهای ابتداییتری هستند. نتایج آنها مسیر انسان مدرن را پیچیده میکند.
انسان خردمند تنها حدود 120 هزار سال پیش در چین ظاهر شد، اما به نظر میرسد برخی از ویژگیهای مدرن ما مدتها قبل از آن در اینجا وجود داشته است. ممکن است آخرین جد مشترک هوموساپین و نئاندرتالها در جنوب غربی آسیا پدید آمده و بعدا به تمام قارهها گسترش یافته باشد. این نظریه به تحقیقات باستانشناسی بیشتری نیاز دارد. این مطالعه در «Journal of Human Evolution» منتشر شد.
برای مطالعه مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری لطفا کلیک فرمایید.