سوفیانیوز
سوفیانیوز: یادداشتهای اسدالله علم، وزیر دربار و یکی از نزدیکترین یاران محمدرضا شاه پهلوی، از مهمترین منابع برای درک فضای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران در دهههای 1340 و 1350 شمسی است. این یادداشتها که به صورت روزانه نوشته شدهاند، پس از مرگ او منتشر شدند و شامل مشاهدات، خاطرات و تحلیلهای شخصی وی از رویدادهای مختلف دوران پهلوی دوم است.
به گزارش سرویس تاریخ پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از انتخاب، اسدالله علم (1 مرداد 1298 بیرجند – 25 فروردین 1357 نیویورک)، یکی از مهمترین چهرههای سیاسی دوران محمدرضا شاه، وزیر دربار از 1345 تا 1356 و نخستوزیر ایران از سال 1341 تا 1342 بود. در ادامه بخشی از یادداشت های او را بخوانید.
12 اردیبهشت 1349: بوشهر رفتیم شاهنشاه بر سر چای سردی که تقدیم شد، عصبانی شدند. عصر برگشتیم. هنوز عصبانی هستند. من فکر میکنم عصبانیت شاه به علت وصول گزارش بحرین باشد... شب یکی از همراهان که پیرمرد تریاکی است خواست به شاه تریاک تقدیم کند بکشند. برای رفع عصبانیت خوب بود. من شدیداً مخالفت کردم. عرض کردم من خودم [بی بند و بار] bohemien هستم, ولی شاه ایران که قاچاقچی را اعدام میکند حق ندارد لب به تریاک بیالاید با آن که شاه عصبانیتر شدند، ولی با کمال انصاف عرض مرا قبول فرمودند.
برای مطالعه مطالب بیشتر در زمینه تاریخ لطفا کلیک فرمایید: