کد خبر: 2269
شنبه 21 بهمن 1402 - 18:14
شنبه 21 بهمن 1402 - 18:14

معرفی رشته علوم آزمایشگاهی/ دانشگاه‌ها و بازار کار

معرفی رشته علوم آزمایشگاهی/ دانشگاه‌ها و بازار کار

سوفیانیوز: در این مقاله، با مطالبی در مورد اهمیت رشته علوم آزمایشگاهی، همچنین توانایی‌های لازم برای ورود به این رشته و بازارکار آن آشنا می‌شوید.

اهمیت رشته علوم آزمایشگاهی

علوم آزمایشگاهی یکی از شاخه‌های علوم پزشکی است و بیشتر با آنالیز آزمایشگاهی خون، مایعات و بافت‌های بدن انسان با هدف تشخیص بیماری، پیگیری درمان و حفظ سلامت افراد جامعه سر و کار دارد.

علوم آزمایشگاهی

معرفی رشته علوم آزمایشگاهی

رشته علوم آزمایشگاهی از پرطرفدارترین رشته‌های گروه علوم تجربی است که جزو شاخه‌های علوم پزشکی به حساب می‌آید که تاثیر زیادی در بهداشت و کاهش هزینه‌های درمان داشته است. این رشته برای تشخیص و درمان و همچنین پیشگیری و پیگیری بیماری‌های مختلف علوم پزشکی کمک بسیاری کرده است. زمینه فعالیت این رشته بیشتر در ارتباط با آنالیز آزمایشگاهی خون و مایعات بافت‌های بدن است.

کار کارشناس علوم آزمایشگاهی چیست؟

کار کارشناس علوم آزمایشگاهی بررسی خون و مایعات و بافت‌های بدن انسان در آزمایشگاه است که بدین وسیله تشخیص می‌دهند این فرد چه بیماری دارد و برای او گزارش می‌نویسند. در واقع آزمایش‌هایی که پزشک درخواست کرده را از مریض می‌گیرند و نتیجه آزمایش رو به اون پزشک یا متخصص دارویی اعلام می‌کنند.

مقاطع تحصیلی رشته علوم آزمایشگاهی

امکان ادامه تحصیل در رشته علوم آزمایشگاهی تا دکتری دارد.

حوزۀ کاری رشته علوم آزمایشگاهی

در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، بیمارستان‌ها، پزشکی قانونی، مراکز تحقیقاتی، سازمان انتقال خون، آزمایشگاه صنایع غذایی و دارویی می‌توانند کار کنند.

علوم آزمایشگاهی

دانشگاه هایی که رشته علوم آزمایشگاهی دارند؟

تهران
تبریز
بندرعباس
جندی شاپور
یزد
شهید بهشتی
ایران
اصفهان
شیراز
گیلان
مازندران
اردبیل
کرمان
بابل
قم
خمین
البرز
کاشان
کرمانشاه
نیشابور
همدان
ساوه
بیرجند
زنجان
قزوین

ارومیه
زاهدان
یاسوج
گلستان
بوشهر
سبزوار
شهرکرد
ایلام
کردستان
جهرم
اراک
دزفول
رفسنجان
تربت حیدریه
مراغه
سراب
آبادان

تعداد واحد‌های درسی رشته علوم آزمایشگاهی

تعداد کل واحد ها: 130 واحد
دروس عمومی: 22 واحد
دروس اختصاصی: 61 واحد
دروس پایه: 31 واحد
کارآموزی در عرصه: 16 واحد

توانایی‌های لازم برای رشته علوم آزمایشگاهی

اخلاق و صبر و از همه مهمتر دقت کافی در مدت زمان بسیار کم را باید داشته باشید و بتوانید در یک کار تیمی نهایت تلاش و هوش خود را نشان بدهید.

بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی

رشته علوم آزمایشگاهی نیز مانند بیشتر رشته‌های گروه علوم پزشکی بازار کار مناسبی دارد و فردی که در این رشته تحصیل می‌کند می‌تواند به شاغل شدن در بیمارستان‌ها آزمایشگاه‌ها و مراکز درمانی امیدوار باشد.

یکی از بهترین موقعیت‌های شغلی که برای این افراد وجود دارد، کار در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی است. اما کار در این آزمایشگاه‌ها برای افرادی مناسب است که حساسیت خاصی نسبت به این نوع از محیط‌ها نداشته باشند. از طرفی با توجه به هزینه‌های بالایی که برای تأمین لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی نیاز است، امکان تأسیس یک آزمایشگاه خصوصی برای همگان فراهم نخواهد بود و می‌توان در آزمایشگاه‌های طبی، صنایع غذایی، دارویی و صنعتی به اشتغال پرداخت. از دیگر زمینه‌های کاری که می‌توان برای این افراد نام برد، اشتغال در بیمارستان‌های دولتی و غیر دولتی، پزشکی قانونی، مراکز تحقیقاتی، سازمان انتقال خون، سازمان‌های صنایع غذایی و دارویی و … می‌باشد. درآمدی که می‌توان به موجب اشتغال در این زمینه‌ها کسب کرد، از سطح خوبی برخوردار است.

مراکزی که می توانند مشغول به کار شوند:

  • آزمایشگاه‌های بالینی بیمارستان های دولتی و خصوصی

  • آزمایشگاه‌های مراکز بهداشتی درمانی

  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی خصوصی و غیر خصوصی

  • انستیتوها و مراکز تحقیقاتی و آموزشی

  • کارخانه‌های تولید وسایل و مواد آزمایشگاهی

  • شرکت های پخش فراورده‌های بیولوژیکی و آزمایشگاهی

  • پزشکی قانونی

  • سازمان انتقال خون

افرادی که در مقطع دکتری علوم آزمایشگاهی فارغ‌التحصیل می‌شوند اجازه راه‌اندازی آزمایشگاه در گرایش تخصصی خودشان را دارند. بنابراین افرادی که قصد تأسیس آزمایشگاه دارند باید در یکی از رشته‌های پاتولوژی و علوم آزمایشگاهی مدرک دکتری حرفه‌ای را داشته باشند.