سوفیانیوز
سوفیا نیوز: در این مقاله، با مطالبی در مورد اهمیت رشته هوشبری، همچنین تواناییهای لازم برای ورود به این رشته و بازارکار آن آشنا میشوید.
هوشبری در مقطع کارشناسی پیوسته، شاخهای از علوم پیراپزشکی است. دانشآموختگان رشته هوشبری با وسیلههای بیهوشی و کاربرد آنها آشنا میشوند. چگونگی استفاده از ابزار و تجهیزات بیهوشی زیر نظر متخصص بیهوشی برای بیهوش کردن کامل بیمار، اندازهگیری گازهای موجود در خون افراد و تنظیم آنها، تجویز آرام بخشهای مختلف، انجام بیهوشی منطقهای، مراقبتهای قلبی و تنفسی در طول بیهوشی بیمار و بیدار کردن او بعد از عمل همگی بر عهده هوشبری است.
کارشناسی رشته هوشبری با رشته بیهوشی کاملا فرق دارد. تخصص بیهوشی یکی از تخصص های رشته پزشکی هست که کسانی که پزشکی عمومی را تموم کردن آزمون تخصص می دهند و در صورتی که رتبه لازم را بیاورند تخصص بیهوشی قبول می شوند. بعضی ها اشتباها بیهوشی و هوشبری رو به جای هم بکار میبرند که این دو نفر هرچند معمولا همکار هستند اما کار و تحصیل و حتی درآمد آن ها کاملا فرق دارد.
کار اصلی هوشبری آرام کردن درد بیمار حین عمل جراحی و بعد از عمل جراحی است. کارشناس هوشبری باید به پزشک متخصص بیهوشی در اتاق عمل کمک کند، داروها و تجهیزات و دستگاه هایی که برای بیهوش کردن بیمار لازم است را استرلیزه و آماده کند و بعد از این که دوباره به هوش می آید مراقب بیمار باشد. باید در طول عمل علائم حیاتی بیمار را کنترل کند، مانند ضربان قلب، نوار قلب، فشار خون و تنفس. در حین عمل اگر بخواهند به بیمار سرم یا خون تزریق کنند. این نیز کار کارشناس هوشبری است.
امکان ادامه تحصیل در رشته هوشبری تا مقطع دکتری وجود دارد.
کارشناس رشته هوشبری در اتاق عمل کار می کند و در صورت نیاز به مرکز فوریت های پزشکی نیز فراخوانده می شود آنها با متخصصان بیهوشی و اعضای گروه جراحی، کارکنان اتاق عمل و همچنین واحدهای مرتبط با اتاق عمل مانند آزمایشگاه، بانک خون و رادیولوژی و همچنین واحد پرستاری در رابطه هستند. کارشناسان بیهوشی علاوه بر بیمارستان در مراکز درمانی بزرگ نیز کار می کنند.
دانشگاه علوم پزشکی ایران
دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
دانشگاه علوم پزشکی خمین
دانشگاه علوم پزشکی آبادان
دانشگاه علوم پزشکی ساوه
دانشگاه علوم پزشکی کاشان
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دانشگاه علوم پزشکی کردستان
دانشگاه علوم پزشکی کرمان
دانشگاه علوم پزشکی قزوین
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
دانشگاه علوم پزشکی قم
دانشگاه علوم پزشکی شهر کرد
دانشگاه علوم پزشکی زنجان
دانشگاه علوم پزشکی سیرجان
دانشگاه علوم پزشکی تربیت حیدریه
دانشگاه علوم پزشکی جهرم
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
دانشگاه علوم پزشکی بندر عباس
دانشگاه علوم پزشکی البرز
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
دانشگاه علوم پزشکی اراک
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
دانشگاه علوم پزشکی گناباد
دانشگاه علوم پزشکی دزفول
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
دانشگاه علوم پزشکی گیلان
دانشگاه علوم پزشکی مشهد
دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
دانشگاه علوم پزشکی زابل
دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان
دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
دانشگاه علوم پزشکی یزد
دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
دانشگاه علوم پزشکی گراش
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانشگاه علوم پزشکی بابل
دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
دانشگاه علوم پزشکی ساوه
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
دانشگاه علوم پزشکی گلستان
دانشگاه علوم پزشکی گیلان
دانشگاه علوم پزشکی نیشاپور
دانشگاه علوم پزشکی مازندران
دانشگاه علوم پزشکی همدان
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
تعداد کل واحدها: 130 واحد
دروس عمومی: 22 واحد
دروس اختصاصی و پایه و کارآموزی: 92 واحد
کارآموزی در عرصه: 16 واحد
روش بیهوشی، تشریح (آناتومی)، فیزیولوژی، میکروبشناسی و استریلیزاسیون، اصول پرستاری، رفتار در اتاق عمل، فیزیک، داروشناسی (فارماکولوژی)، اصطلاحات عمومی پزشکی و اختصاصی بیهوشی، کارآموزی، معرفی بیمار، بیماریشناسی، کمکهای اولیه و روش احیاء قلبی ریوی، داروشناسی اختصاصی، اصول مراقبتهای ویژه، کارآموزی در عرصه.
انقلاب اسلامی، مبانی نظری اسلام، اخلاق اسلامی، تاریخ و تمدن اسلامی، زبان عمومی، آشنایی با منابع اسلامی، جمعیت و تنظیم خانواده، ادبیات فارسی، تربیت بدنی 1 و 2
آناتومی 1 و 2، فیزیولوژی 1 و 2، فیزیک هوشبری، بیوشیمی، روانشناسی، میکروبشناسی و استریلیزاسیون، ایمونولوژی، واژهشناسی پزشکی، کاربرد رایانه، نشانهشناسی و معاینات بالینی، آمار زیستی و روش تحقیق، اصول پایه داروشناسی، اصول کمکهای اولیه، خون شناسی و انتقال خون، فوریتهای پزشکی، اصول پرستاری و کار در اتاق عمل، فیزیوپاتولوژی، زبان تخصصی، اصول مراقبتهای ویژه، مدیریت در بیهوشی، اصول بیهوشی، روش بیهوشی 1 و 2 و3، آشنایی با بیماریهای داخلی و جراحی، مراقبتهای پس از بیهوشی، اصول و روشهای اداره درد، اخلاق حرفهای در هوشبری، داروشناسی اختصاصی، کارآموزی پرستاری، دروس کارآموزی در مقطع کارشناسی، کارآموزی 1 و 2 و 3 و 4، دروس کارآموزی در عرصه در مقطع کارشناسی، کارآموزی در عرصه 1 و 2
واسه کار هوشبری باید با بیمار خوش برخورد باشید روابط عمومی خوبی داشته باشید، با گروه پزشکی اتاق عمل هم رابطه همکاری خوبی داشته باشید. باید روحیاتتون با اتاق عمل و کار بیمارستانی سازگار باشد.
این رشته شاید به خوبی رشته پرستاری نباشد اما مزیتهای دیگری دارد، مثلاً شیفت شب سنگین ندارد. درآمد رشته هوشبری بستگی به این دارد که کجا کار میکنید اگه بخش دولتی باشد حقوق طبق قوانین دولتی است ولی بخش خصوصی بستگی به مدیر آن مکان دارد که چگونه توافق کرده باشند.