سوفیانیوز
سوفیانیوز: رشته گرافیک، تلفیقی از هنر و علم، به خلق ایدهها و مفاهیم بصری میپردازد و آنها را به گونهای جذاب و مؤثر به مخاطب منتقل میکند. گرافیستها از عناصر بصری مانند رنگ، شکل، خط، بافت و فضا برای برقراری ارتباط با مخاطب و رسیدن به اهداف مختلفی همچون تبلیغات، اطلاعرسانی، آموزش و سرگرمی استفاده میکنند.
به گزارش سرویس آموزش پایگاه خبری سوفیانیوز، رشته گرافیک، که به آن طراحی گرافیک نیز گفته میشود، به استفاده از هنر و تکنولوژی برای خلق تصاویر و پیامهای بصری جذاب و رسا میپردازد. این رشته شامل طیف وسیعی از فعالیتها مانند طراحی لوگو، پوستر، آگهی، صفحات وب، بستهبندی، انیمیشن و موشن گرافیک میشود. هدف نهایی یک گرافیست، برقراری ارتباط با مخاطب و انتقال پیامی خاص به طور موثر و زیبا است.
طراحی گرافیک به عنوان طراحی ارتباطات نیز شناخته می شود. طراحان گرافیک تصاویر بصری را با استفاده از قلم و کاغذ، و یا نرم افزارهای رایانه ای ایجاد می کنند. این طراحان از محیط اطراف ایده می گیرند تا بتوانند آثاری برای آگاهی دادن یا جذب مشتری خلق کنند. این رشته به در دو مقطع کاردانی و کارشناسی پیوسته ارائه می شود. افراد علاقه مند به این رشته می توانند در هنرستان وارد این رشته شوند و بعد از قبولی در کنکور فنی و حرفه ای، وارد مقطع کاردانی شوند. این افراد بعد از اتمام مقطع کاردانی وارد مقطع کارشناسی ناپیوسته این رشته می شوند.
راه دیگر برای ورود به رشته گرافیک، شرکت در کنکور هنر است. کنکور هنر با کنکور فنی و حرفه ای تفاوت دارد. داوطلبان با شرکت در کنکور هنر بر اساس وضعیت خود، رتبه و در نظر گرفتن دیگر شرایط می توانند نسبت به انتخاب این رشته در مقطع کارشناسی و کاردانی اقدام کنند. البته به نفع شما است که در مقطع کارشناسی پیوسته قبول شوید.
رشته گرافیک برای چه افرادی مناسب است؟
مهمترین چیزی که برای موفقیت در این رشته نیاز دارید خلاقیت است. شما باید بتوانید از اشیا و محیط اطراف خود الهام بگیرید و ایدهها و طرحهای جدید ارائه دهید. شما همچنین به صبر زیادی نیاز دارید. ایدههای خوب معمولا به سرعت شکل نمیگیرند و ممکن است زمان زیادی نیاز باشد تا یک ایده به پختگی لازم برسد.
شما به عنوان یک دانشجوی گرافیک و حتی بعدتر به عنوان یک طراح باید همیشه در حال آموختن باشید. یادگیری طراحی یک فرآیند مادام العمر است وچیزی نیست که آن را طی چند ماه یا چند سال یاد بگیرید. صنعت طراحی گرافیک به طور مدام در حال تکامل است و شما باید با پیشرفتهای جدید هماهنگ شوید.
این نکته را هم مد نظر داشته باشید که یک طراح گرافیک هنرمندی نیست که در تنهایی خودش کار میکند تا هر چیزی را که خود میخواهد خلق کند، بلکه شما باید دیدگاه مشتری را به شکلی هنرمندانه پیاده سازی کنید و این به این معناست که باید بتوانید با مشتری ارتباط برقرار کنید، به آنچه که او میگوید گوش دهید و از او سوالات هوشمندانه بپرسید.
وظایف کاری گرافیست چیست؟
در این قسمت به برخی از وظایف کاری این افراد می پردازیم.
• ایجاد طرح های اولیه کار برای نشان دادن به مشتری
• انجام دادن کار با توجه به بودجه و زمان اختصاص یافته به آن
• انتخاب کردن بهترین و مناسب ترین روش ها ، مواد و سبک متناسب با سفارش مشتری
• صحبت درباره نیازها و خواسته های مشتری و مشخص کردن ویژگی های سفارش او
• استفاده از نرم افزارهای تخصصی کامپیوتری برای آماده کردن طرح ها
• تولید نسخه نهایی با رعایت کردن ویژگی های دقیق نوشتاری ، اندازه ، رنگ
توانایی ها و مهارت های لازم در رشته گرافیک:
برای موفق شدن در رشته گرافیک به مانند هر شغل و رشتهای در کنار علاقه، تحصیلات و ویژگیهای شخصیتی، برخورداری از برخی مهارتهای نرم و فنی نیز لازم است. برخی از مهارتهای نرم که برای گرافیستها لازم است عبارتند از:
خلاقیت:
طراحان گرافیک به طور مداوم وظیفه توسعه ایدههای جدید و منحصر به فرد را دارند. طرحهایی که آنها ایجاد میکنند باید توجه افراد را به خود جلب کند و در عین حال پیام مورد نظر را نیز منتقل کنند که نیاز به تفکر خلاقانه زیادی دارد.
ارتباط:
طراحی گرافیک یک ارتباط بصری است، بنابراین مهارتهای ارتباطی در قلب کار یک طراح گرافیک قرار دارد. آنها نه تنها نیاز به انتقال ایدهها از طریق طرحهای خود دارند، بلکه باید با همکاران و مشتریان نیز ارتباط برقرار کنند. علاوه بر این، آنها به مهارتهای ارتباطی نوشتاری و شفاهی برای پیشنهادات و ارائهها نیز نیاز دارند.
استراتژی:
طراحان گرافیک، متفکران استراتژیک هستند – آنها باید در نظر داشته باشند که چگونه عناصر طراحی خاص با هم کار میکنند و چگونه میتوانند در عین رعایت استانداردهای طراحی، معنی را به بهترین شکل منتقل کنند. این کار شامل طوفان فکری، تصویرسازی کوچک، توسعه ایدهها و ارزیابی طرحها است.
حل مشکل:
طراحان گرافیک از مهارتهای حل مسئله در طول فرآیند طراحی استفاده میکنند. این فرآیند ممکن است شامل عیبیابی مسائل طراحی یا تجدید نظر در طرحها برای رفع نیازهای مشتری باشد.
مدیریت زمان:
طراحان گرافیک اغلب روی چندین پروژه به طور همزمان کار میکنند و ممکن است با ضرب الاجلهای چندین مشتری مختلف سروکار داشته باشند. پس آنها باید بتوانند حجم کار را متعادل کرده و پروژهها را اولویت بندی کنند.
طراحی حروف صفحه آرایی، تصویر سازی کتاب کودک از دیگر مهارت هایی که در رشته گرافیک، هنرجویان فرا می گیرند.
زیر شاخه های رشته گرافیک دانشگاهی:
از اصلیترین عناوین رشته گرافیک که در دانشگاهها نیز آموزش داده می شود عبارتند از موشن گرافیک، انیمیشن سازی، تئوری طراحی و مدیریت پروژه. برخورداری از این تواناییها برای افرادی که شغل گرافیست را انتخاب می کنند بسیار ضروری و پولساز است. از سوی دیگر دروسی همچون طراحی سه بعدی در بخش صنعت ارزش بسیار بالایی دارند.
بازار کار رشته طراحی و گرافیک چطور است؟
همان طور که گفته شد، طراحی و گرافیک بازار کار بسیار خوبی دارد. برای آشنایی با بازار کار طراحی گرافیک باید با شغل های مرتبط با این رشته آشنا شوید. در ادامه بعضی از مهم ترین شغل های این رشته را به شما معرفی خواهیم کرد.
طراح گرافیک سایت
طراحی گرافیکی سایت یکی از مشاغل پر طرفدار در رشته طراحی و گرافیک است. امروزه بسیاری از افراد برای مجموعه های خود یک وب سایت اختصاصی ایجاد می کنند. اگر این وب سایت توسط یک طراح گرافیک ماهر و کار بلد ایجاد شود، کیفیت آن به مراتب بالاتر خواهد بود.
طراحی عناصر تبلیغاتی
امروزه از راه های زیادی برای تبلیغات کسب و کار استفاده می شود که یکی از این راه کار ها، تبلیغات دیجیتال است. یک طراح گرافیک خوب و معتبر، با استفاده از ایده های خلاقانه ای که در سر دارد می تواند بهترین تبلیغات را برای شما آماده کند.
طراحی لوگو
یکی از پول ساز ترین مشاغل در طراحی و گرافیک، طراحی لوگو می باشد. در حال حاضر تمامی شرکت های معتبر کوچک و بزرگ در ایران و سراسر دنیا، دارای لوگو هایی خاص می باشند. این لوگو ها به عنوان نماد تجاری شرکت ها محسوب می شوند و اعتبار خاصی به مجموعه های تجاری می بخشند. طراحی لوگو با استفاده از نرم افزارهای خاص و توسط طراح گرافیک انجام می شود.
طراحی اینفوموشن و موشن گرافیک
از جدید ترین شغل های طراحی و گرافیک می توان به ساخت موشن گرافیک و اینفوموشن اشاره کرد. این روش ها از جدید ترین و خلاقانه ترین راه های تبلیغات و آموزش به شمار می روند. امروزه بسیاری از افراد برای کارهای تبلیغاتی و آموزشی خود از موشن گرافیک استفاده می کنند. بنابراین در صورتی که از مهارت خوبی در ساخت موشن گرافیک برخوردار باشید می توانید در مدت زمانی کوتاه به درآمد قابل توجهی برسید.
آینده شغلی رشته گرافیک
شغل گرافیک یکی از مشاغل بسیار پرطرفدار در ایران و خارج از ایران محسوب می شود. معمولا دختران بیشتر پسران به این رشته علاقه مند هستند. هنرجویانی که در حال یادگیری این رشته هستند بهتر است بدانند که رشته گرافیک بازار کار بسیار مناسبی دارد. آن ها می توانند پس از اینکه مدرک دیپلم خود را گرفتند به بازار کار ورود پیدا کنند. از مهم ترین مشاغلی که این افراد می توانند دنبال کنند فعالیت در شرکت های تبلیغاتی، چاپخانه ها و ارگان های صدا و سیما می باشد.
شغل های پردرآمد رشته گرافیک
شغل گرافیک یکی از مشاغل پردرآمد محسوب می شود. از دیگر شغل های پر درآمد مربوط به این رشته می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• طراحی رابط کاربری
• ساخت انیمیشن
• ساخت تیزر تبلیغاتی
• طراحی صفحات وب
• طراحی لوگو
برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با ادامه تحصیل با ما همراه باشید