سوفیانیوز
سوفیا نیوز: وزیر علوم از تخصیص اعتبارات ویژه پژوهشی و فرهنگی در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: در صورت تأیید این برنامه از سوی شورای نگهبان و اجرایی شدن این اعتبارات تحولات خاص و بزرگی در دانشگاهها در حوزههای فرهنگی و پژوهشی رقم خواهد خورد.
به گزارش سوفیا نیوز به نقل از ایسنا، محمدعلی زلفیگل در حاشیه نشست پاسخگویی برخط وزیر علوم با دانشجویان، اساتید، دانشجویان و کارکنان که امروز در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، به سیاست وزارت علوم در آستانه روز دانشجو اشاره کرد و گفت: ما برای برگزاری مراسم روز دانشجو و این هفتهای که روز دانشجو در آن قرار گرفته است، کارگروهی را تشکیل دادیم که این کارگروه با مدیریت سخنگوی دولت، معاونین فرهنگی وزارت علوم و بهداشت تشکیل شده و شخصیتهای کشوری قرار است در دانشگاههای مختلف کشور حضور یابند و جلسه پرسش و پاسخ این شخصیتها با دانشجویان برگزار شود.
وی در ادامه تصریح کرد: معاونین فرهنگی دانشگاههای کشور هم برنامههای متنوعی را در هفته جاری به مناسبت روز دانشجو برگزار خواهند کرد و قرار است هر دانشگاهی براساس زیست بوم و شرایط خاص خود برنامههای ویژهای را به این مناسبت برگزار کند.
وزیر علوم از حضور رئیس جمهور برای مراسم روز دانشجو در یکی از دانشگاههای کشور خبر داد و گفت: این مراسم فردا برگزار خواهد شد.
زلفیگل همچنین ادامه داد: در برنامه توسعه هفتم کشور که مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کرده و انشاالله مورد تایید شورای نگهبان قرار خواهد گرفت، احکام منحصر به فرد و ویژهای برای وزارت امور و تحقیقات تعریف شده است و این احکام در صورت اجرایی تحولات خاصی را در دانشگاهها رقم خواهد زد.
وی در خصوص احکام دانشجویان در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: به عنوان مثال یکی از این احکام این است که 15 درصد اعتبار برای امور پژوهشی و پنج درصد اعتبار برای امور فرهنگی کل دانشگاهها در نظر گرفته خواهد شد، یعنی از امسال به بعد برای امور پژوهشی و فرهنگی اعتبارات ویژهای برای امور فرهنگی و پژوهشی تعریف شده است و این امر منجر به خیز جدید علمی و فرهنگی در دانشگاهها خواهد بود.
وزیر علوم یادآور شد: حکم دیگری نیز در برنامه هفتم توسعه آمده است که براساس آن وزارت علوم و بهداشت را مکلف کرد تا برای تحقیقات نیازمحور و مسالهمحور برنامه ریزی داشته باشند و برنامه پژوهانه جامعی را به تصویب برساند.
وی ادامه داد: ما برنامه پژوهانه را در وزارت علوم تصویب کردیم و وقتی این برنامه با 15 درصد از اعتبار پژوهشی پیشبینی در برنامه هفتم توسعه اجرایی شود، از این به بعد دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری برای انجام پایاننامههای خود، حمایتهای مالی ویژهای دریافت خواهند کرد که این امر باعث میشود که محدودیتهای کمتری برای انجام تحقیقات کیفی داشته باشند.