کد خبر: 12635
جمعه 16 آذر 1403 - 13:42
جمعه 16 آذر 1403 - 13:42

ویدیو / ماسک‌های منقاری؛ سلاح‌های عجیب پزشکان رنسانس در برابر طاعون مرگبار

سوفیانیوز: در زمان رنساس دانشمندان و طراحان برای طراحی لباسی مخصوص اطبای طاعون، با الهام از طراحی‌های روم باستان توانستند لباسی را طراحی و مهیا کنند که اطبا نه تنها مبتلا به طاعون نشوند بلکه بتواند به راحتی به بیماران نزدیک شوند.

به گزارش سرویس تاریخ پایگاه خبری سوفیانیوز، دکتر طاعون (به لاتین Plague Doctor) پزشکانی بودند که مبتلایان به طاعون سیاه را معالجه می‌کردند. در سده هفدهم میلادی با همه‌گیری طاعون سیاه در اروپا این پزشکان برای درمان بیماران مبتلا به طاعون استخدام می‌شدند.

از مشخصه‌های اصلی دکترهای طاعون لباس آن‌هاست که سرتاسر پوشیده همراه با ماسکی منقار مانند است. دلیل پوشیدن این لباس از یک تصور غلط در مورد منشأ بیماری ناشی می‌شد. در آن زمان باور رایج بر این بود که نوعی هوای بد به نام میاسما باعث ایجاد بیماری می‌شود. امروزه لباس دکتر طاعون به‌طور نمادین در جشنواره‌های ایتالیا پوشیده می‌شود. منقار موجود در لباس پر از گیاهان خوشبو و ضدعفونی کننده بود و گمان می شد که واگیر و سرایت را کمتر خواهد کرد.

در زمان رنساس دانشمندان و طراحان برای طراحی لباسی مخصوص اطبای طاعون، با الهام از طراحی‌های روم باستان توانستند لباسی را طراحی و مهیا کنند که اطبا نه تنها مبتلا به طاعون نشوند بلکه بتواند به راحتی به بیماران نزدیک شوند.

برای این لباس محفظه‌ای جلوی بینی طراحی شده‌است که این ماسک لباس را شبیه به ظاهر پرندگان کرده‌است. این منقار برای جای‌گذاری گیاهان دارویی و ضد عفونت طاعون طراحی شده‌است. محافظ پردهٔ جلوی چشم و دستکش از ابریشم بسیار نازک ساخته شده‌ است. جنس کلی لباس از کتان است. چون در آن زمان معتقد بودند علاوه‌بر اینکه کتان پارچه‌ای مقدس است، بر دفع باکتری و عفونت‌ها نیز مؤثر است.