کد خبر: 12488
سه شنبه 13 آذر 1403 - 20:56
سه شنبه 13 آذر 1403 - 20:56

کشف معبدی جدید از الهه باروری مصر باستان؛ گنجینه‌ای از تاریخ و اسرار باستانی!

کشف معبدی جدید از الهه باروری مصر باستان؛ گنجینه‌ای از تاریخ و اسرار باستانی!

سوفیانیوز: الهه باروری مصر باستان که بیشتر به نام هتور شناخته می‌شود، یکی از مهم‌ترین خدایانی است که در فرهنگ مصر باستان پرستش می‌شد. اخیرا باستان‌شناسان موفق به کشف معبدی شده‌اند که می‌گویند به الهه باروری در مصر باستان اختصاص داشته است!

به گزارش سرویس تاریخ پایگاه خبری سوفیانیوز، باستان‌شناسان در روستای کوچک «آتریبیس» در 200 کیلومتری شمال شهر اقصر موفق به کشف معبدی شده‌اند که می‌گویند به الهه باروری در مصر باستان اختصاص داشته است. این اکتشاف که توسط یک هیئت مشترک باستان‌شناسی مصری و آلمانی انجام شده، توجه بسیاری از محققان و علاقمندان به تاریخ مصر باستان را جلب کرده است. وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر در بیانیه‌ای که منتشر کرد گفت که این معبد، که به نام «معبد بزرگ آتریبیس» شناخته می‌شود، در شهر سوهاج کشف شده است. آتریبیس به‌عنوان یک نیایشگاه فرقه‌ای به «مین»، الهه باروری، اختصاص داشته است.

به گفته تاریخ‌نگاران این معبد به دوران حکومت «بطلمیوس هشتم»، یکی از فراعنه دودمان بطلمیوسی، بازمی‌گردد که احتمالاً بنیان‌گذار این معبد نیز بوده است. دودمان بطلمیوسی یا بطالسه سلسله‌ای یونانی‌تبار بودند که از سال 305 تا 30 قبل از میلاد و نزدیک به سیصد سال بر سرزمین مصر حکومت می‌کردند. بطلمیوس هشتم، که از اعضای این دودمان حاکم بر مصر بود، در سال 116 پیش از میلاد درگذشت. معبد تازه کشف‌شده شامل یک سازه عظیم موسوم به «پیلون» یا سردر ورودی است که عرض آن به 51 متر می‌رسد و هر یک از برج‌های آن عرضی معادل 24 متر دارند. ارتفاع اولیه این دروازه تقریباً 18 متر بوده است. امروز، تنها حدود 5 متر از این برج‌ها باقی مانده است و بقیه به دلیل استخراج سنگ از بین رفته‌اند. با توجه به سکه‌ای که در محل کشف شد، این تخریب به سال 752 میلادی یا کمی پس از آن بازمی‌گردد.