سوفیانیوز
سوفیانیوز: نقشه "بابل" یکی از قدیمیترین و برجستهترین نقشههای باستانی است که از دوران باستان بینالنهرین به جا مانده است. این نقشه که حدود 600 سال پیش از میلاد تهیه شده، نمایانگر دانش جغرافیایی و نقشهکشی پیشرفتهای است که در آن زمان وجود داشت.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، این نقشه ارزشمند باستانی در اواخر قرن 18 در عراق یافت شد اما تا سال 1899 درباره آن صحبتی به میان نیامد و به نمایش عمومی در نیامد.نقشه بر روی یک سنگ بسته و جهان بابل را به نمایش میگذارد. این شی گرانبها در جنوب عراق و در در شمال بابل در ساحل شرق رود فرات کشف شد.
خطوط موازی در پایین به نظر میرسد برای نشان دادن باتلاق جنوب، و یک خط منحنی که از شمال و شمال شرق کشیده شده است به نظر میرسد برای نشان دادن کوههای زاگرس است.هفت دایره کوچک در این نقشه ترسیم شده است که احتمالا نشان دهنده هفت استان(شهرستان) در آن روزگار است.
در این نقشه رودخانه ها نیز ترسیم شده اند و با خط میخی بر روی آن «آب تلخ» (رودخانه) نقش بسته.در مثلث های بیرون از دایره(خارج از محدوده دایره ای رودها) سه تمدن دیگر نیز نمایش داده شدهاند.متاسفانه بقیه نقشه از بین رفته. این اثر بی نظیر در موزه بریتانیا نگهداری میشود.