سوفیانیوز
سوفیانیوز: طرح سنجش سواد قرآنی براساس آیین نامه توسعه فرهنگ قرآنی طبق مقررات، برای تمامی ورودی های دانشگاه فرهنگیان الزامی بوده و هم اکنون در پردیس های سراسر کشور درحال اجرا است.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، طرح سنجش سواد قرآنی براساس آیین نامه توسعه فرهنگ قرآنی و با هدف افزایش سواد قرآنی دانشجو معلمان، کارکنان و اساتید دانشگاه فرهنگیان برگزار میشود.
طبق آیین نامه ی اجرایی، علت این طرح استناد به سندتحول بنیادین و تاکید این سند بر شکوفایی فطرت گرایی است. همانطور که درراهکار3_1 سند صراحتا به وظیفه نظام آموزشی در تحقق سواد قرآنی چه دربین دانش آموزان و چه در بین معلمین و اساتید تاکید شده است.
مخاطبین این طرح میتوانند در ابتدای نیمسال اول یا دوم یکی از سالهای دوران تحصیل و یا تدریس در این طرح ثبت نام کنند و بلافاصله بعد از ثبت نام تا پایان آن نیم سال فرصت دارند این دوره را با موفقیت به پایان برسانند.
آموزش، ارزیابی و تعیین سطح سواد قرآنی هر یک از دانشجو معلمان در چهار محور روان خوانی چهار جزء اول قرآن کریم، حفظ جز 30 قرآن کریم،فصیح خوانی عبارات و اذکار نماز و درک معنا و تدبر در پیام های قرآنی منتخب (جزء اول تا چهارم و سی ام)انجام می گیرد .
طرح سنجش سواد قرآنی دانشجو معلمان در دو بخش آزمون شفاهی و آزمون کتبی به عمل می آید، که آزمون های شفاهی مجموعاً 140 امتیاز (70 درصد)و آزمون کتبی60 امتیاز (30 درصد)از مجموع 200 امتیاز را به خود اختصاص می دهند؛و حد نصاب قبولی نمره 160 امتیاز (16 نمره)می باشد.
امتیاز نهایی شرکت کننده با امضا و تأیید ارزیاب، در پرونده دانشجومعلم ثبت می گردد و به منزله کارنامه سواد قرآنی وی قابل مراجعه در مراحل بعدی است.
لازم به ذکر است که به افرادی که جزء سی را به طور کامل حفظ کرده باشند 30 تا 50 ساعت ضمن خدمت موثر در رتبهبندی آموزش و پرورش نیز تعلق خواهد گرفت.
طبق مقررات، این طرح برای تمامی ورودی ها الزامی بوده و هم اکنون در پردیس های سراسر کشور درحال اجرا است.