کد خبر: 10738
شنبه 12 آبان 1403 - 11:25
شنبه 12 آبان 1403 - 11:25

ویدئو/ «فریدون»، نماد شجاعت و عدالت؛ پادشاهی افسانه‌ای که با یاری کاوه آهنگر ضحاک را به زانو درآورد و ایران را به سوی صلح و آزادی رهنمون ساخت

سوفیانیوز: ویدئوی معرفی فریدون شاهنامه، داستان زندگی پادشاهی عادل و شجاع را روایت می‌کند که با قیام علیه ضحاک، ایران را از ظلم نجات داد. او با یاری کاوه آهنگر، ضحاک را شکست داد و به بند کشید. فریدون پس از پیروزی، بر تخت نشست و ایران را به سوی عدالت و صلح هدایت کرد، اما تراژدی اختلاف فرزندانش بر سر ارث، او را اندوهگین ساخت.

به گزارش سرویس هنر پایگاه خبری سوفیانیوز، فریدون یکی از پادشاهان بزرگ و محبوب در شاهنامه فردوسی است که به نماد عدالت و شجاعت تبدیل شده است. او فرزند آبتین و از نوادگان جمشید بود که پس از آنکه ضحاک، شاه ستمگری که بر مردم ایران حکمرانی می‌کرد، پدرش را به قتل رساند، با مادری به نام فرانک در مخفیگاهی بزرگ شد. فرانک فریدون را برای در امان ماندن از ظلم ضحاک به کوه‌های البرز برد تا از دسترس او دور بماند. از همان کودکی، نشانه‌های بزرگی و شجاعت در فریدون هویدا بود، و تقدیر او را به سوی جنگی سرنوشت‌ساز برای آزادی ایران هدایت کرد.

فریدون پس از رسیدن به جوانی، با نیرو و انگیزه‌ای که در او به اوج رسیده بود، علیه ضحاک شورید. او در این راه یاری مردانی چون کاوه آهنگر را جلب کرد. کاوه که فرزندش قربانی ستمگری ضحاک شده بود، پرچمی به نام درفش کاویانی را برافراشت و مردم را برای مبارزه با ضحاک دعوت کرد. فریدون با جمع کردن سپاهی بزرگ، به سوی کاخ ضحاک پیش رفت و سرانجام در نبردی تاریخی، ضحاک را شکست داد و او را در کوه دماوند به بند کشید. این رویداد نمادی از پیروزی خیر بر شر و نجات ایران از ظلم و ستم است.

پس از این پیروزی، فریدون بر تخت شاهی نشست و به عنوان پادشاهی عادل و خردمند شناخته شد. او ایران را به سوی صلح و عدالت هدایت کرد و به دنبال ساختن جامعه‌ای عادلانه و یکپارچه بود. در شاهنامه، او به عنوان پادشاهی عاقل و بخشنده به تصویر کشیده شده که همیشه به خیر و صلاح مردم می‌اندیشد. فریدون همچنین نماد وحدت و انسجام ایرانیان است، چرا که او توانست مردم را از اقوام و طبقات مختلف زیر پرچم عدالت گرد هم آورد و کشور را به سوی آینده‌ای روشن هدایت کند.

فریدون در نهایت، قلمرو خود را بین سه پسرش - سلم، تور و ایرج - تقسیم کرد، اما این تقسیم ارث به بروز اختلافاتی میان برادران انجامید. ایرج، پسر کوچکتر که به عنوان وارث ایران انتخاب شده بود، از سوی دو برادر دیگر مورد حسادت قرار گرفت و به دست آن‌ها کشته شد. این رویداد به تراژدی بزرگ خانوادگی در شاهنامه تبدیل شد و نماد بی‌ثباتی قدرت و ستیز بر سر سرزمین‌ها و حکومت‌ها گردید. فریدون با این رویداد، شکستی روحی خورد اما همچنان به عنوان پادشاهی ماندگار در تاریخ اسطوره‌ای ایران جایگاه ویژه‌ای یافت.