سوفیانیوز
سوفیانیوز: پرویز کردوانی، پدر کویرشناسی ایران و از چهرههای ماندگار علمی، با پژوهشهای گسترده در زمینه کویر، بحران آب و محیطزیست شناخته میشود. او با تأسیس مرکز تحقیقات کویر ایران و هشدارهایش درباره سیاستهای آب، تأثیرات عمیقی بر محیطزیست ایران گذاشت.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، پروفسور پرویز کردوانی، متولد 10 اسفند 1310 در گرمسار، چهرهای برجسته در زمینه جغرافیا و مطالعات کویر ایران بود. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در ایران گذراند و برای ادامه تحصیل به آلمان رفت و در رشته عمران کویر به بالاترین مدرک دست یافت. وی با بازگشت به ایران در سال 1345، فعالیت علمی خود را در دانشکده کشاورزی ارومیه آغاز کرد و سپس به دانشگاه تهران پیوست. او در این دوران مطالعات میدانی گستردهای روی مناطق کویری و بیابانی ایران انجام داد و در دهه 1350 مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران را بنیان گذاشت.
کردوانی با هشدارهای متعدد درباره بحران آب در ایران، به مسائل محیطزیستی و ریزگردها پرداخته و راهحلهایی برای مقابله با توفانهای شن پیشنهاد داده بود. او به شدت با پروژههای انتقال آب مخالف بود و آنها را بینتیجه و حتی مضر میدانست. از دیگر اقدامات علمی او میتوان به تألیف بیش از 20 جلد کتاب و دهها مقاله علمی اشاره کرد.
پرویز کردوانی در سال 1384 به عنوان چهره ماندگار علمی معرفی شد و مجسمه یادبود او در میدان انقلاب گرمسار نصب شده است. کردوانی سرانجام در تاریخ 27 مرداد 1400 در تهران درگذشت و در قطعه نامآوران بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
برای مطالعۀ مطالب بیشتر در حوزۀ علم و فناوری بر روی این لینک کلیک فرمایید.