سوفیانیوز
سوفیانیوز: داغترین نقطه کیهان نه در دل ستارگان غولپیکر یا سیاهچالهها، بلکه روی زمین و به دست انسانها رقم خورده است! این نقطه شگفتانگیز در آزمایشگاه شتابدهنده ذرات سرن (CERN) به وجود آمده، جایی که دانشمندان در تلاش برای بازسازی شرایط اولیه جهان پس از مهبانگ، ذرات را با سرعتهای نزدیک به نور به یکدیگر برخورد دادند.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، وقتی سوپ گرم می شود شروع به جوشیدن می کند. هنگامی که زمان و مکان گرم میشوند، یک جهان در حال انبساط می تواند ظاهر شود، بدون نیاز به چیزی مانند "بیگ بنگ". این انتقال فاز بین یک فضای خالی خسته کننده و یک جهان در حال انبساط حاوی جرم، اکنون توسط یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه فناوری وین، همراه با همکارانی از هاروارد، MIT و ادینبورگ به صورت ریاضی توصیف شده است. ایده پشت این نتیجه ارتباط قابل توجهی بین نظریه میدان کوانتومی و نظریه نسبیت انیشتین است.
همه از انتقال بین فازهای مایع، جامد و گاز میدانند. همانطور که فیزیکدانان استیون هاوکینگ و دان پیج در سال 1983 به آن اشاره کردند، زمان و مکان نیز می توانند تحت یک انتقال فاز قرار گیرند. آنها محاسبه کردند که فضای خالی می تواند در دمای خاصی به سیاهچاله تبدیل شود.
آیا یک فرآیند مشابه می تواند یک جهان در حال گسترش کامل مانند جهان ما ایجاد کند؟ دانیل گروملر از دانشگاه صنعتی وین به همراه همکارانش از ایالات متحده آمریکا و بریتانیا به این موضوع پرداختند. محاسبات آنها نشان می دهد که در واقع دمای بحرانی وجود دارد که در آن یک فضازمان خالی و مسطح به یک جهان در حال انبساط با جرم تبدیل می شود.
گروملر توضیح میدهد: «فضا-زمان خالی شروع به جوشیدن میکند، حبابهای کوچکی تشکیل میشوند که یکی از آنها منبسط میشود و در نهایت تمام فضا زمان را اشغال میکند». برای اینکه این امکان پذیر باشد، جهان باید بچرخد - بنابراین دستور العمل برای ایجاد جهان این است که "گرما را اعمال کنید و هم بزنید." با این حال، چرخش مورد نیاز میتواند کم باشد.
برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری با ما همراه باشید