کد خبر: 10398
یکشنبه 6 آبان 1403 - 12:53
یکشنبه 6 آبان 1403 - 12:53

ویدیو/ گشتی در دانشگاه هنر تبریز و تماشای شاتِ هالووینی/ شبیه فیلم تاریخی ترسناکه؛ فقط اون کرکس فلزی وسط حیاط

سوفیانیوز: ویدیویی از نمای ساختمان قدیمی دانشگاه هنر تبریز را می‌بینید. این دانشگاه، که اولین دانشگاه تخصصی ایران در حوزه هنرهای اسلامی است، در مهرماه سال 1378 شروع به فعالیت کرده است.

به گزارش سرویس سرگرمی پایگاه خبری سوفیانیوز، مجموعهٔ پردیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز در ضلع جنوبی چهارراه حکیم نظامی و در محل سابق کارخانهٔ چرم‌سازی خسروی قرار گرفته است؛ مساحت این مجموعه 36٬000 متر مربع شامل 8 ساختمان سه‌طبقه و یک‌طبقه می‌باشد. مرمت مجموعهٔ پردیس از سال 1376 خورشیدی شروع شده و در همین راستا ساختمان‌های فرسوده به آمفی‌تئاتر، ساختمان اداری، سالن ورزشی، سلف سرویس و کتابخانه تغییر کاربری داده‌اند. ساختمان‌های تاریخی این دانشگاه عبارتند از:

ساختمان بهنام

ساختمان بهنام یکی از ساختمان‌های تاریخی دانشگاه هنر اسلامی تبریز است که قدمت آن به اواخر دورهٔ زندیه می‌رسد. مساحت این بنا 1٬900 متر مربع است و بخش اداری دانشکدهٔ معماری و شهرسازی را در خود قرار داده است. تالار مرکزی ساختمان بهنام به‌دلیل نقاشی‌شده بودن دیوارها و شومینه‌ها از مهم‌ترین آثار معماری دورهٔ زندیه به‌شمار می‌رود.

ساختمان قدکی

ساختمان قدکی یکی از ساختمان‌های تحت‌تملک دانشگاه هنر اسلامی تبریز است. قدمت این بنا به اواسط دورهٔ قاجاریه می‌رسد و مساحت آن 1٬340 متر مربع شامل دو طبقهٔ زیرزمین و همکف و دو حیاط اندرونی و بیرونی است. ساختمان قدکی پس از مرمت و بازسازی بخش‌های مختلف دانشکدهٔ معماری و شهرسازی نظیر تعدادی از آتلیه‌ها و نمایشگاه را در خود گنجانده است. طبقهٔ زیرزمین این ساختمان به‌جهت جای‌دادن حوضخانه و حوض سنگی تاریخی در خود، نسبت به سایر طبقه‌ها اهمیت بیش‌تری پیدا کرده است و غالباً آثار دانشجویان در این محل به نمایش گذاشته می‌شود.

ساختمان گنجه‌ای‌زاده

ساختمان گنجه‌ای‌زاده یکی از ساختمان‌های دانشگاه هنر اسلامی تبریز است که پیشینهٔ آن به اواخر دورهٔ قاجاریه و اوایل دورهٔ پهلوی می‌رسد. مساحت این بنا 4٬142 متر مربع شامل سه طبقهٔ مجزا است که آتلیه‌ها، کلاس‌های درس و سایر بخش‌های آموزشی دانشکدهٔ معماری و شهرسازی در آن قرار گرفته‌اند. ساختمان گنجه‌ای‌زاده دارای معماری برونگرا است که این شیوهٔ معماری در اکثر بناهای دوره قاجاریه دیده می‌شود.

برای مشاهدۀ مطالب دیگر در حوزۀ سرگرمی به این لینک مراجعه فرمایید.