سوفیانیوز
سوفیانیوز: آکاسیا یا اقاقیا، از طریق غلاف حاوی تخم بذرافشانی میکنند و برگها و صمغ آنها معمولاً سرشار از تانن است. در این ویدیو حرکت جالب مردم کنیا در کاشت انبوه این درخت و احیای جنگل را مشاهده میکنید.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، آکاسیا از درختان با ارزش مناطق نیمه گرمسیری است که زمستان را تا حدود 9 درجه سانتیگراد به خوبی تحمل میکند. در شمال و بخصوص در مناطق جنوبی ایران در حاشیه خلیج فارس این درختان به فراوانی در کنار جادهها و دشتها دیده میشوند. از درختان مقاوم در برابر خشکی و کم آبی میباشد. برگهای آن از برگچههای ریز تشکیل شده است. در اواخر زمستان این گونه گلهای زرد زیادی را تولید میکند که بعد از مدتی تبدیل به غلافهای بلندی میشوند. این غلافها در فصل پاییز و زمستان ریزش کرده و باعث کثیف شدن زیر درختان میشود.
صمغ آکاسیا حاوی قندهای طبیعی از نوع رامنوز، آرابینوز و گالاکتوز است. همچنین حاوی اسید گلوکورونیک و 4 متوکسی گلوکورونیک میباشد. درصمغ عربی کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم نسبتاً زیاد است. صمغ عربی درآب و گلیسیرین حل میشود ولی در الکل نامحلول است.
درشاخههای این گیاه بر اثر گزش حشرهها، یا دراثر وزش باد و برخورد ساقهها با یکدیگر ایجاد خراش شده مادهای به خارج تراوش میگردد که به نام صمغ آکاسیا یا صمغ عربی موسوم است. نوع مرغوب صمغ آکاسیا به صورت قطرههای کوچک مدور یا زاویهدار به رنگ سفید تا مایل به زرد است؛ ولی نوعی از آن که به رنگ قهوهای یا قرمز روشن میباشد در تجارت مورد پسند نیست.