کد خبر: 9751
چهارشنبه 25 مهر 1403 - 11:12
چهارشنبه 25 مهر 1403 - 11:12

ویدیو/ تعریف انسان واقعی در دبیرستان؛ اعتراض والدی که به شدت پشیمان شد/ راهکار طلایی دکتر سعید عزیزی برای تربیت فرزندان سخاوتمند

سوفیانیوز: کسی که از حق داشتۀ خودش بگذرد انسان واقعی است. این جمله‌ای بود که دکتر عزیزی در جلسۀ اولیای دبیرستانی مطرح کرده و با واکنش والدی مواجه می‌شود که حق گرفتنی است.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، فرزندتان را تشویق کنید تا به دیگران کمک کند و به رشد او به عنوان انسانی که می تواند شجاعانه با چالش ها روبرو شود، کمک کنید. برای آموزش سخاوتمندی و نیکوکاری به کودک و کاهش حس خودمحوری در او می‌توان از راهکارهای عملی زیر بهره جست:

اگر می‌خواهید کودکتان ویژگی خساست و خودخواه بودن را نداشته باشد، سعی کنید امنیت، اعتماد و مثبت اندیشی را در او تقویت کنید. سپس به منافع دیگران بیندیشید. هنگامی که فردی در انجام کارهای خیر و نوع ‌دوستانه پیشقدم می‌شود، نه تنها خود را تواناتر و داراتر از قبل می‌یابد، بلکه موجب پرورش حس عزت نفس و ارزشمندی در خود می‌شود. اغلب کودکان از حدود سه سالگی احساسی از همدلی و مهربانی از خود نشان می‌دهند و طی آن به دلجویی از کودکان و افراد دیگر خانواده هنگام ناراحتی می‌پردازند. در این زمان است که می‌توان رفتارهای سخاوتمندانه را به کودک آموخت.

برای آموزش سخاوتمند و نیکوکار بودن به کودک، والدین می‌توانند از همان دوران کودکی سعی کنند ارزشهای زندگی جمعی را به فرزندانشان بیاموزند و به آنها یادآور شوند که هیچ کس نمی تواند به تنهایی زندگی کند.

کودکان خیرخواه و سخاوتمند، کودکانی هستند که تنها به فکر خود و منافعشان نیستند، بلکه به احساسات، نیازها و خواسته های دیگر افراد خانواده و دوستانشان نیز اهمیت می‌دهند. این کودکان آموخته‌اند که با بخشش، نیکوکاری و خوش رفتاری می‌توانند موجب شادی دیگران شوند. کودکان سخاوتمند از اینکه دیگر اطرافیانشان را نیز همچون خودشان، سرحال و بانشاط می‌بینند، لذت می‌برند. آنها برای جمع و روابط اجتماعی ارزش و احترام قائلند و بخشش را یکی از ویژگی‌های برتر شخصیتی می‌دانند.