سوفیانیوز
سوفیانیوز: شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت جدیدترین تصمیمها برای دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) را مصوب کرد.
به گزارش سوفیانیوز به نقل از مهر، بر اساس مصوبه نود و نهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی که بالاترین مرجع تصمیم گیری در خصوص رشتههای تخصصی و فوق تخصصی پزشکی بالینی در کشور است، شرط شرکت اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی در آزمون تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) تغییر کرد.
اجازه شرکت اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی در آزمون فلوشیپ
بر اساس مصوبه موضوع 10 نود و نهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی، تبصره یک ذیل ماده 5) مشمولان استفاده از مزایای پذیرش اعضای هیأت علمی در بخش دوم از شرایط اختصاصی مقررات و آئین نامههای دورههای آموزشی تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) مصوب در نود و هشتمین نشست شورا به شرح زیر تصحیح شد.
بر این اساس «اعضای هیأت علمی که در بخش تربیت کننده دستیار دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) فعالیت دارند مجاز به ثبت نام در همان دانشگاه هستند. مشروط به اینکه فرد شرکت کننده در آزمون پذیرش دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ)، خود در طراحی و اجرای آزمون دخالتی نداشته باشد.
بدیهی است اثبات هرگونه نقشی در این خصوص موجب ابطال پذیرش احتمالی خواهد بود.»
به گزارش مهر، پیش از این اعضای هیأت علمی که در بخش تربیت کننده دستیار دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) فعالیت دارند مجاز به ثبت نام در همان دانشگاه نبودند و این افراد تنها میتوانستند در برنامههای فلوشیپی که در بخشهای دیگر اجرا میشود، در آزمون پذیرش دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) ثبت نام کنند.
تعیین تکلیف ظرفیت خالی مانده در آزمون دستیاری فلوشیپ
بر اساس مصوبه موضوع 14 نود و نهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی، موضوع تکمیل ظرفیت در آزمون پذیرش دستیار دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) تعیین تکلیف شد.
بر اساس شیوه نامه اجرایی تکمیل ظرفیت در آزمون پذیرش دستیار دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) الحاقی به موضوع 7 نود و سومین نشست شورا درباره نحوه تکمیل ظرفیت در رشته محلهای خالی مانده و رشته محلهای بدون متقاضی تصمیم گیری شد.
الف - تکمیل ظرفیت رشته / محلهای خالی مانده فلوشیپ:
از بین شرکت کنندگان در آزمون فلوشیپ که در مرحله کتبی جهت ورود به فرآیند پذیرش موفق به کسب حداقل 60 درصد از نمره کتبی و پس از شرکت در آزمون شفاهی (اعم از مصاحبه ساختارمند و غیره) نیز موفق به کسب حداقل 60 درصد نمره کل نهایی آزمون به شرح (3 ÷ (نمره شفاهی + نمره کتبی × 2) = نمره کل نهایی) شدهاند، تکمیل ظرفیت از بین افرادی که در همان رشته فلوشیپ شرکت کرده و یا در رشته اصلی پیش نیاز شرکت کردهاند صورت میپذیرد.
اولویت پذیرش با داوطلبانی است که در همان رشته فلوشیپ، نمره کامل لازم را کسب کردهاند و پس از آن اولویت با داوطلبانی است که در رشته پیش نیاز شرکت کردهاند. اسامی کلیه داوطلبان به دانشگاهها ارسال میشود و با برگزاری مصاحبه و یا آزمون شفاهی نسبت به پذیرش آنها اقدام میکنند.
کلیه شرایط پذیرش و قوانین و مقررات آزمون فلوشیپ در این مرحله از آزمون نیز به قوت خود باقی است.
ب - تکمیل ظرفیت رشته / محلهای بدون متقاضی در کشور:
فراخوان تکمیل ظرفیت جهت رشته محلهایی که متقاضی شرکت در آزمون نداشته است با مجوز دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی و انجام مصاحبه ساختارمند توسط دانشگاههای مربوطه در بین افراد متقاضی (اعم از شرکت کننده در آزمون و یا غیره) با رعایت کلیه قوانین مقررات پذیرش صورت گیرد.
تبصره: در مواردی که همچنان ظرفیت تکمیل نشود و در صورت نیاز دانشگاه، پذیرش از بین افراد متقاضی با مصاحبه ساختارمند با رعایت کلیه قوانین و مقررات پذیرش فلوشیپ، صورت میگیرد.
اولویت پذیرش بر اساس افراد شرکت کننده در آزمون با کسب نمره قبولی در آزمون کتبی؛ بعد افراد شرکت کننده در آزمون که حد نصاب نمره کتبی را کسب نکرده اند و در نهایت افرادی که در آزمون شرکت نکردهاند، است.
ایجاد دورههای جدید در دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ)
بر اساس مصوبه موضوع 15 نود و نهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی، تصمیم گیری در خصوص الزام ارائه مقاله پژوهشی در برنامه آموزشی دورههای تکمیلی تخصصی، تعداد مقاله و اینکه مقاله در سطح پذیرش (Accept) باشد و یا چاپ، به دانشگاه علوم پزشکی تربیت کننده دستیار دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) مربوطه واگذار میشود.
نود و نهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی در موضوعات 18، 19، 20 و 21 به موضوعات تغییر عنوان و ضرورت ایجاد دورههای جدید در دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) پرداخته است.
بر اساس موضوع 18 پیشنهاد تغییر عنوان دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) اختلالات کف لگن در زنان به دوره تکمیلی تخصصی اختلالات طبی و جراحی بازساختی کف لگن به تصویب رسید.
همچنین ضرورت ایجاد دوره تکمیلی تخصصی «نورورادیولوژی»، ضرورت ایجاد دوره تکمیلی تخصصی «رادیولوژی موسکولواسکلتال»، ضرورت ایجاد دوره تکمیلی تخصصی «رادیولوژی کودکان» در شورا مطرح و به تصویب رسید.
همچنین در موضوع 24 نودونهمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی برنامه آموزشی بازنگری شده دوره تکمیلی تخصصی اختلالات طبی و جراحی بازساختی کف لگن در زنان مصوب شد در یکصدمین جلسه کمیسیون دائمی معین شورای آموزش پزشکی و تخصصی به واحدهای مجری ابلاغ شد.