سوفیانیوز
سوفیانیوز: پاپیروس سوخته در شهری بهنام هرکولانیوم Herculaneum، یکی از سکونتگاههای روم باستان در نزدیکی پمپئی کشف شد. هرکولانیوم در سال 79 پس از میلاد، بر اثر فوران کوه وزوو که منطقه را زیر خاکستر تخریب شد.
به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، مورخان پیش از این میدانستند افلاطون، شاگرد بزرگ سقراط که فلسفههای خود را نیز مانند استادش به رشته تحریر درمیآورد، در یک آکادمی که سرداری رومی بهنام سولا در سال 86 پیش از میلاد ویران کرد، به خاک سپرده شده است؛ اما محققان مطمئن نبودند افلاطون دقیقاً در کدام قسمت آکادمی مدفون است.
رمزگشایی یک طومار باستانی محل دفن افلاطون، فیلسوف مشهور یونانی را آشکار کرده است و برای رمزگشایی متون حفظشده روی قطعات یک پاپیروس از هوش مصنوعی استفاده شده است.
نمونهای از آینده و گذشته
هوش مصنوعی طومار باستانی را که پس از فوران وزوویوس ناخوانا مانده بود رمزگشایی و سرانجام محل دفن گمشده افلاطون را آشکار میکند. این کشف در واقع نمونهای از آینده و گذشته است که برای کشف تاریخ گرد هم آمدهاند.
به نظر میرسد مکان مخفی مقبره افلاطون توسط یک طومار باستانی آشکار و همچنین با استفاده از هوش مصنوعی رمزگشایی شده است.
شکسته شدن رمز یکی از ماندگارترین اسرار تاریخ
محققان ایتالیایی ادعا میکنند رمز یکی از ماندگارترین اسرار تاریخ - محل دفن فیلسوف افسانهای یونان - را شکستهاند.
این کشف توسط پروژه GreekSchool انجام شد و روز سه شنبه در یک بیانیه مطبوعاتی از شورای تحقیقات ملی ایتالیا گزارش شد.
طومار باستانی که با پاپیروس نوشته شده بود به دلیل فوران کوه وزوویوس در سال 79 پس از میلاد سوخته بود.
کشف طومار سوخته
تکنیکهای جدید به محققان این امکان را داده است که طومار سوخته را کشف کنند. طومار پاپیروسی به نام «تاریخ آکادمی» در شهر روم باستان هرکولانیوم کشف شد.
هوش مصنوعی به محققان کمک کرد تا متون فیلسوف دیگری به نام فیلودموس را که از 110 تا 30 قبل از میلاد میزیسته رمزگشایی کنند.
پرداخته شدن به جزئیات زندگی افلاطون
فیلودموس درباره جزئیات محل دفن افلاطون را توضیح داد. او همچنین در مورد آکادمی افلاطون نوشت و به جزئیات زندگی او پرداخت.
کیلیان فلیشر، ویراستار پاپیروس با پروژه GreekSchools در بیانیهای مطبوعاتی گفت: خوانشهای جدید اغلب از حقایق جدید و ملموس درباره آکادمی افلاطون، ادبیات هلنیستی، فیلودموس گادارا و به طور کلی تاریخ باستان استناد میکنند.
با وجود این، به دلیل آسیب ناشی از فوران، خواندن آنچه در طومار است دشوار است. گرازیانو رانوکیا، فیلسوف دانشگاه پیزا، در کنار تیمی از محققان مسئول این پروژه است.