سوفیانیوز
سوفیانیوز: دو کشور سوریه و عراق، در چند سال اخیر درگیر جنگ داخلی و حملات تروریست ها هستند. برخی آثار باستانی که در این دو کشور برای همیشه نابود شده اند؛ شما در ادامه این مطلب میتوانید تصاویر مربوط به آنها را مشاهده کنید.
به گزارش سرویس تاریخ پایگاه خبری سوفیانیوز به نقل از کارناوال؛ جنگ، وحشتناک ترین اتفاقی که در طول تاریخ بارها و بارها شاهد آن بوده ایم، فاجعه ای که خسارت هایش شاید هیچگاه جبران نشوند. شاید غیرقابل جبران درست ترین واژه ای باشد که در وصف اثرات جنگ می توان به کار برد؛ مگر جان یک انسان که از دست می رود، قابل جبران است؟ مگر ترس های یک کودک که به جای عروسک هایش، با او همنشین می شوند، قابل جبران است؟ و هزاران مگر دیگر...
دو کشور سوریه و عراق، در چند سال اخیر درگیر جنگ داخلی و حملات تروریست ها هستند. اما جدا از اخبار سیاسی و فجایع انسانی که در این کشورها در حال رخ دادن است، بخشی از تاریخ هم در حال نابودی است؛ تاریخی که این بار با رنگ جنگ برای آیندگان روایت می شود چرا که آثار باستانی بسیاری در این دو کشور طی جنگ از بین رفته اند. برخی آثار باستانی که در این دو کشور برای همیشه نابود شده اند، جلوه ای از تاریخ چندین هزارساله را به نمایش می گذاشتند اما امروز از جلال و هیبت آن ها، تلی از خاک به جای مانده است. در ادامه همراه ما باشید در یک سفر غم انگیر به این دو کشور تا با بناهایی آشنا شویم که در طی جنگ برای همیشه از بین رفته اند.
شهر باستانی پالمیرا | سوریه
شاید یکی از تاریخی ترین و زیباترین بناهایی که در طی جنگ سوریه از بین رفته، شهر 4 هزار ساله ی پالمیرا باشد؛ شهری باستانی که در استان حُمص (Homs) قرار دارد و مردمانی از آرامیها، عموریان، عربها و اقلیتی از یهودیان در آن زندگی می کردند.
پالمیرا در زیبایی به مروارید صحرا معروف بود و به سبب همین شگفتی نامش در فهرست میراث جهانی یونسکو می درخشید. این شهر که قدمت بخش اعظم آن به سده های یکم و دوم میلادی بازمی گردد، در روزگارانی یکی از مهم ترین مراکز فرهنگی جهان به حساب می آمد و جلوهگاه هنر و معماری قرن های اول و دوم بود که در آن می شد تکنیک های یونانی و رومی و سنت های محلی و نفوذ ایران باستان را به چشم دید.
امروز اما دیگر چیزی از آن همه شکوه پالمیرا باقی نمانده است؛ از آن هزاران ستون استوار که سرد و گرم روزگار را چشیده بودند، امروز تعدادی انگشت شمار باقی نیست و دیگر در این شهر گردشگری قدم نمی گذارد. آن همه جلال پالمیرا دیگر زیر تلی از سنگ و خاک آرام
مسجد جامع شهر حلب | سوریه
بزرگ ترین و قدیمی ترین مسجد تاریخی شهر حلب، مسجد جامع این شهر است. پیشنیه ساختمان فعلی مسجد جامع شهر حلب را به قرن 11 تا 14 میلادی نسبت می دهند و می گویند که بر روی زمینی ساخته شده که قبلا گورستان کلیسای کاتولیک بوده است. هر چه در تاریخ بر این مسجد گذشته است، دیگر مهم نیست چرا که در سال 2013 به طرز غیر قابل جبرانی آسیب دید و ویران شد. مناره ی بزرگ این مسجد که زیبایی آن را دو چندان کرده بود و در سال 1090 ساخته شده بود، امروز با شلیک اسلحه ها ویران شده است. ائتلاف ملی سوریه این ویرانی را جنایت علیه تمدن بشری نامید.
آسیاب آبی حما | سوریه
تنها 17 آسیاب آبی همانند حما (Hama) در دنیا مانده است و آسیاب آبی حما در سوریه، با قطر 20 متر، بزرگترین آن ها به حساب می آید. آسیاب آبی حما بر روی رود عاصی (Orontes River) قرار گرفته و تا سال های پیش یکی از معروف ترین و بزرگترین آثار باستانی در جهان بود. ساز و کار این آسیاب آبی بسیار شگفت انگیز و منحصر به فرد است چرا که قدرت مکانیکی آن از هیچ جایی تامین نمی شود و باستان شناسان معتقدند که این آسیاب نیروی مورد نیازش را از قدرت حیوانات به دست می آورده است.
برخی مدارک و شواهد نشان دهنده ی این هستند که این آسیاب ها در دوران روم شرقی ساخته شده اند. در سال 2014 چندین خمپاره به این سازه ی باستانی برخورد کرد و آن را به طور کلی نابود ساخت.
بازار حلب | سوریه
بازار تاریخی سوق المدینه ( (Al Madina Souqدر مرکز شهر حلب قرار دارد و به آن بازار حلب نیز می گویند. این بازار با 13 کیلومتر طول و دالان های تو در تو و باریکش، لقب بزرگ ترین بازار تاریخی سرپوشیده ی جهان را از آن خود کرده بود. جالب است بدانید که بازار حلب در طول تاریخ، یک مرکز برای تجارت کالاهای لوکس وارداتی مثل ابریشم خام ایران، ادویه جات هندی و بسیاری از محصولات دیگر بود. همچنین مردم به بازار حلب می آمدند تا بهترین محصولات پشمی، کشاورزی و ... را خریداری کنند. این بازار که در سال 1986 نامش در میراث جهانی یونسکو جای گرفت، امروز مانند بسیاری از ساختمان های قرون وسطی در این شهر، در جنگ های داخلی به کلی نابود شده و در حال حاضر از آن همه جنب و جوش بازاری ها و مردمانی که برای خرید و تفریح به آن می آمدند، چیزی جز ویرانه ای بیش باقی نمانده است. بخش بزرگی از بازار حلب در 25 سپتامبر 2012 نابود شد.