کد خبر: 8706
چهارشنبه 28 شهریور 1403 - 10:54
چهارشنبه 28 شهریور 1403 - 10:54

تهدیدی جدید در کمین بقایای بنای باستانی "تخت‌جمشید"/ گلسنگ‌ها، نقوش برجستۀ باشکوه‌ترین اثر تاریخی ایران را نابود می‌کنند

سوفیانیوز: گلسنگ‌ها آرام آرام در حال از بین بردن بقایای بنای باستانی تخت جمشید هستند و تاکنون نیز تعدادی از نقوش برجسته آن از بین رفته است. شدت فراگیری گلسنگ‌ها در تخت‌جمشید به حدی است که رنگ‌های قرمز و زرد گلسنگ‌ها از دور و به ویژه روی بسیاری از ستون‌های غول‌پیکر این بنای باستانی قابل مشاهده است.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، گلسنگ یک گونه گیاهی است که در سراسر جهان یافت می‌شود. تقریباً 3600 گونه گلسنگ وجود دارد و آنها در تنوع وسیعی از زیستگاه‌ها و آب و هوا از صحرای سونوران و جنگل ملی کرونادو، تا تندرا آلپ کوه های آلاسکا یافت می‌شوند.

ظاهر گیاه مانند گلسنگ‌ها، هویت واقعی آنها را پنهان می‌کند. در واقع گلسنگ یک ارگانیسم منفرد نیست، بلکه نتیجه همکاری (همزیستی متقابل) بین قارچ و جلبک یا سیانوباکتریاست. برخی از گلسنگ‌ها از سه یا تعداد بیشتری شریک تشکیل می‌شوند.

بدن یک گلسنگ متشکل از رشته‌های قارچی (هیف) سلول‌های جلبک‌های سبز و یا سیانوباکتری‌های سبز آبی است. اساس همزیستی متقابل در آنها مشابه مشارکت میکوریزی بین برخی از گونه‌های قارچ‌ها و ریشه اکثر گیاهان است. قارچ برای شریک زندگی خود مفید (محافظت) است و در ازای آن مواد مغذی به دست می‌آورد.