کد خبر: 2925
چهارشنبه 23 اسفند 1402 - 10:06
چهارشنبه 23 اسفند 1402 - 10:06

(عکس)کشف فسیل خزنده 240 میلیون ساله در چین!

(عکس)کشف فسیل خزنده 240 میلیون ساله در چین!

سوفیانیوز: دایناسفالوساروس با 32 مهره مجزا، گردن فوق‌العاده بلندی داشت و شبیه به اژدهای گردن‌دراز چینی است.

به گزارش گروه علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز،یک تیم بین‌المللی از دانشمندان چین، ایالات متحده و اروپا فسیل‌های جدیدی با قدمت 240 میلیون سال از خزنده دریایی با نام «دایناسفالوساروس» را کشف کرده‌اند. این پژوهش برای اولین‌بار امکان توصیف کامل این حیوان عجیب و شبیه به اژدها را فراهم کرده است.

براساس مقاله منتشرشده در Earth and Environmental Science، این خزنده گردنی غیرمعمول و بسیار درازی داشته و یادآور تصویر مارمانند اژدها در اساطیر چین است. در سال 2003، یک جمجمه و سه مهره اول گردن دایناسفالوساروس (Dinocephalosaurus orientalis) در استان گوئیژو چین کشف شد و مورد بررسی قرار گرفت. از آن زمان، تعدادی نمونه دیگر در جنوب غربی چین نیز پیدا شد که اکنون در مؤسسه دیرینه‌شناسی مهره‌داران پکن نگهداری می‌شود. این یافته‌ها محققان را قادر ساخت تا در مطالعه‌ای 10 ساله، تقریباً اسکلت کامل این خزنده دریایی را توصیف کنند.

دیرینه‌شناسان می‌گویند کشف فسیل‌های اضافی به آن‌ها این امکان را داد که برای اولین‌بار این حیوان گردن دراز را به‌طور کامل ببینند. این جانور دراز و مارمانند، موجودات افسانه‌ای چینی را به یاد می‌آورد. ظاهر دایناسفالوساروس بسیار خارق‌العاده است، چراکه حتی در فرهنگ کنونی چین نیز چنین اژدهای گردن‌درازی دارای جایگاه خاصی است؛ ظاهر این موجود منقرض‌شده توجه کارشناسان را جلب کرده است.

دایناسفالوساروس با 32 مهره مجزا، گردن فوق‌العاده بلندی داشت که احتمالاً با تانیستروفئوس هیدرویدها شباهت داشته باشد. تانیستروفئوس (Tanystropheus) در اروپا و چین کنونی و در دوره تریاس میانه زندگی می‌کرد. هر دوی این خزندگان از نظر اندازه مشابه هستند و چندین ویژگی جمجمه آن‌ها یکسان است.

البته دایناسفالوساروس از این نظر منحصربه‌فرد است که در گردن و تنه‌اش مهره‌های بسیار بیشتری نسبت به تانیستروفئوس دارد. دایناسفالوساروس تخم‌گذار نبوده و جنین را در بدن خود پرورش می‌داد و نوزاد را به دنیا می‌آورد. ازسویی به خوبی با محیط اقیانوس سازگار بوده و اندام باله‌ای برای شنا داشته است.

به‌رغم شباهت‌های سطحی، داینوسفالوساروس با پلزیوسارهای معروف که حدود 40 میلیون سال بعد تکامل یافتند و الهام‌بخش هیولای دریاچه نس بودند، ارتباط نزدیکی نداشت.

فسیل