کد خبر: 8278
جمعه 16 شهریور 1403 - 14:14
جمعه 16 شهریور 1403 - 14:14

(ویدئو) کاخ باشکوه و اسرارآمیز داریوش بزرگ در مصر /بنایی حیرت‌انگیز که برای یادبود 40 هزار سرباز ایرانی گمشده در طوفان مرگبار شن ساخته شد!

سوفیانیوز: کاخ داریوش بزرگ در مصر، نه تنها جلوه‌ای از قدرت و هنر ایرانی است، بلکه نماد همدلی میان تمدن‌هاست. این سازه با شکوه، یادآور تراژدی از دست رفتن 40,000 سرباز ایرانی در طوفانی مرگبار است که در تاریخ گم شدند و افسانه‌ای جاودانه ساختند.

به گزارش پایگاه خبری سوفیانیوز، داستان کاخ داریوش در واحه الوادی مصر به عنوان یکی از بناهای تاریخی ایران که به خارج از مرزهای امروزی کشور کشیده شده است، بسیار جالب توجه است. این کاخ که حدود 2400 سال پیش توسط داریوش بزرگ، پادشاه هخامنشی، بنا شده، نمادی از قدرت و نفوذ امپراتوری هخامنشی در مصر و آفریقا بوده است.

بنا بر روایت‌های تاریخی، داریوش به دلیل تقدیر از 40 هزار سرباز ایرانی که در طوفان شنی سهمگین در بیابان‌های آفریقا گرفتار و از بین رفتند، این کاخ را بنا کرد. این حادثه به عنوان یکی از تراژدی‌های جنگ‌های داریوش در آفریقا شناخته می‌شود. از آنجا که مصر در آن دوران بخشی از امپراتوری هخامنشی بود، ساخت این بنا در واحه الوادی نیز نمادی از همدردی و ادای احترام به سربازان از دست رفته‌اش بود.

این کاخ نه تنها به دلیل معنای نمادینش حائز اهمیت است، بلکه از نظر معماری و مهندسی نیز یکی از شاهکارهای دوران باستان به حساب می‌آید. قرارگیری آن در واحه‌ای در صحرای مصر نشان‌دهنده توانایی هخامنشیان در سازگاری با محیط‌های مختلف و بهره‌برداری از منابع محلی برای ساخت بناهای بزرگ بوده است. این کاخ با سبک معماری ایرانی-هخامنشی و ترکیبی از عناصر بومی مصر طراحی شده بود، که خود نشان‌دهنده تعامل فرهنگی و سیاسی این دو تمدن بزرگ است.

امروزه از این کاخ تنها آثار و بقایای محدودی باقی مانده است. منطقه الوادی که در آن این کاخ قرار دارد، از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری مصر به شمار می‌آید، اما هنوز کاوش‌های باستان‌شناسی گسترده‌ای برای کشف جزئیات بیشتر درباره این بنای باستانی در حال انجام است.