سوفیانیوز
سوفیانیوز: امروزه اینترنت اصلیترین منبع اطلاعاتی برای دانشجویان به شمار میآید زیرا در هر ثانیه بانک اطلاعاتی هر یک از سایتها، به روز میشود و میتوان به مقالات بزرگترین دانشگاههای نه تنها ایران بلکه جهان با توجه به رعایت قوانین سایت مبدا، دسترسی پیدا کرد. در این مطلب میخواهیم به معرفی پرکاربردترین وب سایتهای دانشجویی بپردازیم.
پرکاربردترین وب سایتهای دانشجویی
یکی از سایتهای جذاب و کاربردی در زمینه تولید اسلاید جهت ارائه های دانشجویی، وب سایت prezi.com میباشد. این سایت به شما این امکان را میدهد که بعد از عضویت، از قالبها و تمپلیتهایی که در اختیارتان قرار میگیرد، استفاده نمائید و مطابق با سلیقه خود فایل ارائه را آماده کنید. این کار هم به صورت آنلاین و هم با دانلود نرمافزار Prezi desktop امکان پذیر است.
گوگل یک سرویس تحت عنوان Google Scholar ارائه داده است که به شما اجازه دسترسی آزادانه بین نسخههای فیزیکی و دیجیتال مقالات را میدهد. این وب سایت، جستجو بین طیف گستردهای از منابع را برای کاربران فراهم کرده است. از آن جایی که کار با این وب سایت برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار حائز اهمیت است، راهنمای استفاده از گوگل اسکالر را در یکی دیگر از پستهای منتشر شده برایتان فراهم نمودهایم. همچنین میتوانید برای آشنایی بیشتر با موتورهای جستجوی آکادمیک، به مطلب «روش جستجوی مقالات علمی» مراجعه فرمایید.
وبسایتی است که به شما کمک میکند تا در طیف عظیمی از اسلایدهای فارسی و انگلیسی ارائه شده، به دنبال مطلب مورد نظر خود بگردید. از آنجایی که این وب سایت مورد استفاده بسیاری از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری میباشد به یکی از پرکاربردترین وب سایتهای دانشجویی تبدیل شده است.
شما با عضویت در این سایت و تعیین زمینهای که در آن تحصیل کردهاید و یا حتی حوزهای که در آن کار میکنید، این امکان را خواهید داشت که با افراد سرشناس و موفق در کل دنیا مشوت کنید و از تجربههای این افراد بهرهمند شوید. محیط این سایت تا حد زیادی شبیه به فیسبوک میباشد ولی با این تفاوت که یک شبکه اجتماعی کسب و کار گرا است.
یکی دیگر از پرکاربردترین وب سایتهای دانشجویی، ریسرچ گیت است که به شکل شبکه اجتماعی طراحی شده است. در واقع شما میتوانید در این سایت عضو شوید و با گروه عظیمی از نویسندگان و محققان در زمینههای مختلف ارتباط برقرار کنید و یا درخواست یک مقاله را داشته باشید و یا سوالات علمی خود را بپرسید و یا حتی نوشتههای خود را با این افراد به اشتراک بگذارید. طبق آمار منتشر شده این سایت یکی از بزرگترین شبکههای اجتماعی دانشگاهی از نظر تعداد کاربران فعال به شمار میآید.
بانک اطلاعاتی این سایت تعداد زیادی از مقالات علمی ISI به زبان انگلیسی را در اختیارتان میگذارد و با یک محیط کاربری جذاب و منظم شما میتوانید آنها را به صورت رایگان دانلود و در پنل کاربری خود آرشیو نمایید. از مهمترین ویژگیهای این وب سایت میتوان به داشتن چند صدهزار کتاب علمی چاپ شده در دنیا اشاره نمود و همچنین دارا بودن چندین میلیون مقالات علمی در حوزههای مختلف دانشگاهی، این وب سایت را نسبت به دیگر وب سایتهای مشابه متفاوت کرده است. دسترسی بسیار آسان شما به مقالات علمی و دریافت بسیار راحت آن از طریق این وب سایت از دیگر ویژگیهای آن به شمار میرود. ضمنا شما میتوانید با جستجوی کلید واژه مورد نظر خود، تمامی مقالات و کتابهای مورد نظر خود را بیابید و در انجام تحقیقات علمی خود از آنها بهرهمند شوید. این همان جستجوی موضوعی مقالات است که مد نظر بسیاری از محققین و پژوهشگران دنیا میباشد و ارائه چنین امکاناتی برای دانشجویان ایرانی موهبت بزرگی به شمار میرود.
شما با عضویت در این سایت و خرید اشتراک میتوانید به بانک به روز نشریات، به خصوص نشریات علمی کشور که 9 دستهبندی کلی (علوم انسانی– فنی و مهندسی– هنر و معماری– دامپزشکی– علوم پایه– کشاورزی– پزشکی– حوزوی) را شامل میشود، دسترسی داشته باشید.
این سایت، که یکی دیگر از پرکاربردترین وب سایتهای دانشجویی محسوب میشود، خود را تحت عنوان مرجع دانش معرفی نموده است و یکی از کاملترین سایتها در زمینه مقالات کنفرانسهای فارسی، کتاب الکترونیکی و ژورنالها و مجلات علمی محسوب میشود.
بانک اطلاعاتی پایاننامههای دانشجویان ایرانی داخل و خارج میباشد که در بین پرکاربردترین وب سایتهای دانشجویی مطرح شده است. این سایت یکی دیگر از وب سایتهای مفید و کاربردی برای دانشجویان به حساب میآید.
وبسایت Sci-Hub
وبسایت Z-Library
وبسایت Library Genesis
وبسایتGetTheResearch.org
وبسایت Directory of Open Access Journals
وبسایت Science Open
وبسایت freepaper
وبسایت iranpaper
وبسایتpdfdrive
وبسایتarchive
وبسایتz-lib
وبسایت openlibrary
وبسایت Gutenberg
وبسایت کتابناک
اگر به دنبال مقالاتی علمی با موضوعی خاص هستید، استفاده از موتورهای جست و جوی مقالات علمی گزینه مناسبی برای شما به شمار میآید. در ادامه به معرفی معروفترین و کاربردیترین موتورهای جست و جوی مقالات علمی و سایتهای یافتن مقاله میپردازیم.
وبسایت Google Scholar
وبسایت اسکوپوس
وبسایت BASE
وبسایت CORE
وبسایت pmc (برای مقالات پزشکی و زیستی)
پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (برای مقالات علمی فارسی)
وبسایت پرتال جامع علوم انسانی (برای مقالات فارسی در زمینه علوم انسانی)
وبسایت سیویلیکا
کمتر دانشجویی است که با نرمافزار پاورپوینت آشنا نباشد. بسیاری از دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف بارها مجبور شدهاند که برای ارائههای کلاسی خود، پس از یافتن اطلاعات و ترجمه مقاله، گزیدهای از اطلاعات را در قالب پاورپوینت ببرند. اما یکی از چالشها استفاده از قالبهای مناسب است.
در ادامه به وبسایتهایی میپردازیم که با کمک آنها میتوانید قالبهایی جالب و کاربردی برای ارائههای خود پیدا کنید.
وبسایت Microsoft
وبسایتslidescarnival
وبسایتfree-powerpoint-templates-design
وبسایت freepik
وبسایت کورسرا
کمتر فردی است که نام سایت کورسرا را نشنیده باشد. کورسرا ارائهدهنده دورههای آنلاین (به صورت فیلمهای ضبطشده) در زمینههای مختلف مانند علوم کامپیوتر، علم داده (data science)، آموزش نرمافزار، آموزش زبان، توسعه فردی و … ارائه میدهد. برای استفاده و کسب مدرک دورههای این مجموعه، باید هزینه بپردازید.
با این حال کورسرا یک امکان جالب هم دارد. شما میتوانید با انتخاب گزینه audit، به محتوای دورههای این وبسایت به صورت رایگان دسترسی داشته باشید. البته با انتخاب این گزینه دیگر مدرک برای شما صادر نمیشود. همچنین برای هر بخش دوره، تعدادی آزمون طراحی شده است که شما میتوانید با استفاده از آنها، دانش خود را محک بزنید.
سایر سایتهای ارائه دهنده دورههای آموزشی آنلاین
سایت edx
سایت udemy
سایت فرادرس
سایت مکتبخونه
اگر هدف شما تقویت زبان انگلیسی، آموزش آیلتس و تافل و … است، از این وبسایتها استفاده کنید. توجه داشته باشید که تقویت دانش گرامری و واژگانی برای آموزش زبان انگلیسی کافی نیست. بلکه شما باید بر هر 4 مهارت زبان انگلیسی خود کار کنید تا به اهداف دلخواه خود دست یابید.
سایت تد
سایت تد سالهاست که به ارائه سخرانیهای کاربردی در قالب ویدئو میپردازد. معمولا افرادی که سخنرانیهای آنها در این سایتها قرار میگیرد، همگی از جمله برترینها و صاحبنظران زمینههای خود هستند. با توجه به اینکه این ویدئوها به زبان انگلیسی هستند، منبعی مناسب برای تقویت دایره واژگان و مهارتهای شنیداری شما محسوب میشوند. همچنین امکان مشاهده متن سخرانیها و فعال کردن زیرنویس هم برای این ویدئوها وجود دارد.
سایر سایتهای کابردی برای تقویت مهارتهای زبان انگلیسی
وبسایت britishcouncil
وبسایت cambridgeenglish
وبسایتvocabulary
وبسایت englishgrammar101
کانالهای یوتیوب مناسب برای آموزش زبان و آمادگی آزمون آیلتس
کانال یوتیوب Learn English with EnglishClass101.com
کانال یوتیوب E2 IELTS
کانال یوتیوب Ieltsadvantage
کانال یوتیوب IELTS English Academy
اگر دانشجوی رشتههای مهندسی یا ریاضی هستید، احتمالا بارها برای شما پیش آمده است که قصد انجام محاسبات پیشرفته را داشتهاید. با استفاده از این ماشین حسابهای آنلاین، معادلات خود را حل کنید.
وبسایت geogebra
وبسایت desmos
وبسایت calculator
وبسایت web2.0calc
وبسایت freepik
وبسایت vecteezy
وبسایت freevector
وبسایتStoryset
وبسایت unsplash