سوفیانیوز
سوفیانیوز: مصرف میوه های خشک برای بیماران دیابتی می تواند مشکل ساز باشد، زیرا این میان وعده ها می توانند قند خون را به طور عمده تحت تاثیر قرار دهند. با حذف آب، سطح قند در میوه های خشک متمرکز می شود، به این معنی که در مقایسه با میوه های تازه، محتوای قند بیشتری در هر گرم میوه خشک وجود دارد.
به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری سوفیانیوز، دیابت زمانی اتفاق می افتد که بدن شما انسولین کافی تولید نمیکند و منجر به افزایش سطح قند خون میشود. افرادی که از این بیماری رنج می برند باید مراقب آنچه می خورند باشند. حتی خوردن غذاهای سالم مانند میوه های خشک برای دیابتی ها دشوار است. در حالی که میوه های خشک برای بیماران دیابتی ممکن است فواید زیادی داشته باشند و باعث افزایش سطح قند خون شما نشوند، برخی از میوه های خشک آنقدرها هم خوب نیستند. خرما، آلبالو خشک و موز خشک از جمله میوه های خشکی هستند که دیابتی ها نباید مصرف کنند. در مورد مصرف سایر میوه های خشک برای بیماران دیابتی، نکات و ترفندهایی برای جلوگیری از افزایش قند وجود دارد.
میوه خشک مضر برای دیابتیها، فرآیند حذف آب از میوههای تازه با روش های خاص خشک کردن مانند خشک کردن آفتاب یا آبگیری و غیره، میوه ها را به میوه های خشک تبدیل می کند. گاریما گویال، متخصص تغذیه می گوید: «این مکانیسم آنها را از نظر مواد مغذی غلیظ می کند، ماندگاری آنها را افزایش می دهد و طعمی غنی به آنها می دهد.
مصرف میوه های خشک برای بیماران دیابتی می تواند مشکل ساز باشد، زیرا این میان وعده ها می توانند قند خون را به طور عمده تحت تاثیر قرار دهند. با حذف آب، سطح قند در میوه های خشک متمرکز می شود، به این معنی که در مقایسه با میوه های تازه، محتوای قند بیشتری در هر گرم میوه خشک وجود دارد. این شکل غلیظ قند، قند میوه “فروکتوز” و گلوکز، اگر این میوه های خشک به مقدار زیاد مصرف شوند، سطح قند خون را افزایش می دهد.
میوه های خشک برای بیماران دیابتی
1. انجیر
انجیر که با نام انجیر نیز شناخته میشود، 50 تا 60 درصد قند وزنی دارد و با بالا بردن سطح قند خون، نامناسب بودن آن برای دیابتیها را نشان میدهد. مطالعهای که در مطالعه Molecules منتشر شده است، بیان میکند که انجیر دارای قند بالایی از جمله فروکتوز، دکستروز و گلوکز است. به همین دلیل است که هنگام مصرف میوه های خشک برای بیماران دیابتی باید از مصرف انجیر خودداری کرد. آنها همچنین سرشار از فیبر هستند، اما اثرات سوء شکر بر فواید فیبر بیشتر است.
2. خرما
خرما به طور طبیعی غلظت بالایی از قند در خود دارد. مطالعه ای که در مجله Nutrients منتشر شده است، بیان می کند که خرما بیش از 70 درصد قند دارد. علاوه بر این، شاخص گلیسمی بالای آن ها بین 42 تا 72 باعث می شود در مصرف میوه های خشک برای دیابتی ها بسیار نامناسب باشند.
3. آلبالو خشک
گیلاس یکی دیگر از میوه های خشک برای بیماران دیابتی است. گویال توضیح می دهد که اینها 35 تا 40 گرم شکر در هر وعده دارند. برخی از گونه های خاص دارای محتوای قند بیشتری هستند که در طول فرآوری به آن اضافه شده است. این امر احتمال بی خطر بودن آن را برای یک فرد دیابتی کاهش می دهد و گیلاس تازه جایگزین بهتری در هر روز است.
4. موز خشک (چیپس موز)
میوه خشک مضر برای دیابتی ها، در مقایسه با موز تازه که هم کالری و هم مواد مغذی متراکم دارند، موز خشک شده به دلیل فرآیندهای سرخ کردن یا پوشش شکر، تراکم کالری بیشتری دارند. فرآوری آن همچنین منجر به از دست دادن مواد مغذی در موز می شود. بنابراین، اگرچه موز تازه دارای GI بالایی است و این باعث میشود که میوهای باشد که برای دیابتیها باید از مصرف آن اجتناب شود یا در صورت نیاز در حد اعتدال مصرف شود، موز خشک شده یک نه بزرگ است! گویال می گوید.
5. انبه خشک
مصرف انبه خشک در مورد میوه های خشک برای بیماران دیابتی نیز می تواند مشکل ساز باشد. این میوه خشک با شاخص گلیسمی بالا معمولاً با افزودن مقدار زیادی شکر فرآوری می شود. این امر با بالا بردن سطح گلوکز خون آن را برای یک فرد دیابتی بسیار ناسالم می کند. انبه تازه ایمن تر از انبه خشک است. محتوای فروکتوز بیشتر، ماهیت افزایش قند خون بالاتر است. مطالعهای که در مجله Metabolism Open منتشر شده است، بیان میکند که مصرف انبه تازه ممکن است در بهبود پاسخهای سیری و کنترل گلوکز پس از غذا در مقایسه با جایگزین خشک آن مفید باشد.
6. میوه های شیرین شده (پرتقال شیرین یا پاپایا)
اینها میوه های خشک واقعی نیستند، بلکه آب نبات های بسیار فرآوری شده و با روکش شکر هستند. اینها به هیچ وجه نباید بخشی از لیست میوه های خشک برای بیماران دیابتی باشند. فرآوری آنها باعث می شود ارزش غذایی خود را نیز از دست بدهند و نسبت قند بالا منجر به افزایش سطح قند خون می شود. بنابراین هرگز میوه را به شکل آب نبات مصرف نکنید. گویال می گوید: میوه های دوستدار دیابت زیادی وجود دارد که باید به جای آن مصرف کرد.
میوه های خشک سالم برای بیماران دیابتی
میوه خشک مضر برای دیابتی ها، برخی از میوه های خشک دارای محتوای قند کم و همچنین GI پایینی هستند که آنها را برای بیماران دیابتی مناسب می کند. انجمن دیابت آمریکا بیان می کند که وقتی میوه های خشک در حد اعتدال مصرف شوند، می توانند به کنترل قند خون کمک کنند. میوه های خشک برای بیماران دیابتی شامل بادام، گردو، پسته، بادام هندی، بادام زمینی و غیره است. این میوه های خشک منبعی غنی از مواد مغذی ضروری مختلف از جمله چربی های سالم (اسیدهای چرب امگا 3)، فیبر و پروتئین هستند. تعداد کمی کربوهیدرات کم دارند و برخی دیگر با محتوای کربوهیدرات متوسط نیز به دلیل وجود سایر مواد مغذی مفید برای مصرف در حد اعتدال سالم هستند.
برای مشاهده دیگر مطالب مرتبط با علم و فناوری با ما همراه باشید